banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Maj 2011, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
slažem se...
nisam mogao vjerovati kada sam vidio neko veče da ovaj film počinje na rtrs-u

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
DaVinci je napisao:
slažem se...

Ja sam ga imao na listi za skidanje i onda skontam da je na RTRS-u, ali skontao sam tek na pola filma. Samo 5 minuta mi je bilo dovoljno da ga pomjerim na vrh liste za skidanje filmova.
Sinoc sam ga pogledao cijelog i odusevio se.

Svaka cast i za RTRS. Znam da su pustali Kurosawu i jos neke Japance ali nisam vidio Koreance do prije ovog filma.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bio je A Bittersweet Life prije par sedmica... To je takođe kod mene izazvalo veliko oduševljenje!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
DaVinci je napisao:
Bio je A Bittersweet Life prije par sedmica... To je takođe kod mene izazvalo veliko oduševljenje!

Ja sam A Bittersweet Life uhvatio prije oko pola godine na HRT-u. HRT jos pusta dobre filmove, iako su malo oslabili u posljednjih nekoliko godina.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
mi@86 je napisao:
maloprije odgledah-Les yeux sans visage..drama sa elementima horora,film je prilično usporen ali nimalo dosadan,zanimljiva priča,možda ne baš previše realistična ali to i nije najbitnije...

Kako nije realisticno?:) http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4484728.stm

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Elvis Presley je napisao:
DaVinci je napisao:
slažem se...

Ja sam ga imao na listi za skidanje i onda skontam da je na RTRS-u, ali skontao sam tek na pola filma. Samo 5 minuta mi je bilo dovoljno da ga pomjerim na vrh liste za skidanje filmova.
Sinoc sam ga pogledao cijelog i odusevio se.

Svaka cast i za RTRS. Znam da su pustali Kurosawu i jos neke Japance ali nisam vidio Koreance do prije ovog filma.

Pustali su taj film i prije na rtrs tad sam ga i pogledao prvi put-u, a bio je jednom cak i na hrt-u ako se ne varam
Al mogu reci da se meni mnogo vise svidio Ki-Dukov 3-IRON jednostavno bolja tematika...ako budem skidao jos koji necu ganjat subtitlove i nema bas puno price :)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
"The Rite" sa Entoni Hopkinsom. Sinoć gledala, dobar je. Iako je riječ o egzorcizmu film je dobro urađen, bez prevelike dramatizacije koja se inače očekuje u filmovima takvog žanra.

Spoiler:
Slika
Slika

Film je (kao što piše) zasnovan na istinitim činjenicama.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Thor (2011.)
(5 / 10)

Konačno pogledah Thora (na svu sreću u 2D, kažu da je 3D loš) i moje su se sumnje opravdale - iako će nezahtjevnima biti dobar, ja sam mu pronašao previše mana koje su omele nadahnutog Kennetha Brannagha (Keneta Branu) da od ovog materijala napravi nešto nezaboravno, veličanstveno i kvalitetno, kako i dolikuje.

Početak je prilično impresivan, potom sukob između Thora i njegovog oca Odina podsjećaju na to da je britanski reditelj opsjednut Šekspirovim tragedijama (Henry V, Hamlet), ali kada se Thor nađe na Zemlji - krenu gegovi i komična preseravanja u stilu Iron Mana. Mitska fantastika odjednom se pretvori u Marvelov superherojski film, Thor se nađe u svijetu gdje se nalazi Tony Stark! Naravno, šta sam drugo mogao očekivati od jedne ekranizacije Marvelovog stripa, ali u svakom slučaju nadahnuće se gubi kako radnja odmiče, i ovo je odmah jedan od onih komercijalnih, zaboravljivih spektakala. Ipak, valja pohvaliti vrhunsku produkciju, akciju i efekte koji će mnogima biti dovoljni, a i umjetnički izražaj u kreiranju Aasgarda kao i kostimi nordijskih božanstava prilično su impresivni i zaslužuju spomen na Oscarima sledeće godine, iako su kreature mogle biti maštovitije odrađene.

Međutim, glumci, i to posebno oni sporedni, neiskorišteni su i svoja su mjesta komotno mogli ustupiti i manje afirmiranim imenima. Chris Hemsworth (Kirkov otac iz prologa nedavnih Zvjezdanih Staza), bez obzira na trud i težak teret na leđima, ne uspijeva ostaviti utisak i u nekim se scenama čini sramotno ''malim'' (OFFTOPIC: u fantastičnom žanru samo je Schwarzenegger kao Conan bio jedinstvena i mitska pojava, to sigurno).
Anthony Hopkins je dominanta gdje god da se pojavi, pa film vrijedi vidjeti zbog njegovog moćnog nastupa. Manje poznati Tom Hiddleston odličan je kao negativac, Thorov zli brat Loki, a i ostali nordijski ratnici (uključujući čak i crnca :lol: ) mogu proći. Iznenađenje za mene kao njenog fana, čak se i odavno nestala Rene Russo pojavljuje u ulozi Odinove žene.
Sa druge strane, većina glumaca u ulozi zemljana ne može se pohvaliti ičim posebnim, uz poštovanje jedino švedskom veteranu Stellanu Skarsgaardu koji nije u stanju biti loša strana ikakvog filma. Svježe Oscarom ovjenčana Natalie Portman nije izvukla korist iz svoje totalno beskorisne i nezahvalne uloge superherojevog romantičnog interesa, a Kat Dennings kao njena asistentica nepotrebni je smetajući komični lik.

U svakom slučaju, još jedan dosadni fantastični promašaj (nakon Sudara Titana) čiji bi najavljeni nastavci mogli biti puno slabiji.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 20:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2010, 10:03
Casandra's dream.
Lud film skroz, pun preokreta, a zbog zike se toliko uživiš.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
Talija je napisao:
"The Rite" sa Entoni Hopkinsom. Sinoć gledala, dobar je. Iako je riječ o egzorcizmu film je dobro urađen, bez prevelike dramatizacije koja se inače očekuje u filmovima takvog žanra.

Spoiler:
Slika
Slika

Film je (kao što piše) zasnovan na istinitim činjenicama.

Ja sam ga baš pogledao sinoć i očekivano ostah razočaran.Hopkins,kao najjača karika filma, odrađuje "tezgu " i bedno kopira Hanibala L.(slučaj opsjednutosti).
Nego vidje li ti(ili ko) Mariju Karan negdje?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ju nisam primjetio!
Inače, film je katastrofa!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Marija Karan je ko Rade Sherbedgia, hvali se ulogama u američkim filmovima koje smo samo mi, Balkanci, kadri primjetiti, i naziva ih svojim najvećim karijernim uspjehom :lol:
Barem se našla u društvu prvoligaša. Inače, The Rite je komercijalno smeće, zato je i izišlo početkom godine u neatraktivnom terminu.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ima ona ruznija od marije karam, glumi u devilu (debilu) dobro vristi na engleski

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Cars (2006.)
(6 / 10)

Uz svo dužno poštovanje Johnu Lassateru (Toy Story 1&2, A Bugs' Life) i njegovom beskrajno nadahnutom studiju, Auti iz 2006. su im najgori film u dugogodišnjoj karijeri, i to se odnosi podjednako i na dugometražne i kratke animirane filmove. Iako nisam fan, smatram da je animirani mjuzikl Happy Feet ipak zasluženo preoteo Pixaru još jednog Oscara.
Ovdje je Pixar nasjeo na zamku u koju je nakon Shreka upao njegov konkurent DreamWorks u namjeri da mu se nametne. Stvaranje originalnih settinga za animirane filmove već je odavno stvar prošlosti, tj. radnje u novijim animiranim filmovima smještaju se uglavnom u okolinu među ljude, a ovdje je Pixar radnju smjestio upotpunosti u svijet automobila, gdje su čak i komarci mali automobilići sa krilima. To ne da je neoriginalno, već je i sramota za bezbroj puta dokazani studio.
Glavni likovi takođe nisu nešto originalni, niti su zabavni. Pixar je uspio igračkama podariti ljudsku notu zbog čega smo ih tako žalili u Toy Storyju 3, ali ovdje nisu mogli isto učiniti i sa autima, pa su svi glavni likovi uglavnom karikaturalni - Lighting McQueen ciničan je kao i Owen Wilson koji mu posuđuje glas, Doc Hudson je mudri i smireni oldtimer po mjeri sa karakterom i glasom Paula Newmana, itd. Ljudskih likova nema, ali poznate face poput Schumachera i Schwarzeneggera posuđuju glasove - autima.
Značajan trud svakako je uložen, ali - scena vožnje i akcije ima malo, pa smo osuđeni da većinu vremena gledamo ne tako zabavnu dramu i prepucavanja između djetinjastih likova. Uglavnom, prvo veliko razočaranje u Pixar, a nažalost ove ćemo godine dobiti i nastavak, čiji je trailer prepun glupih i ne tako smiješnih poskočica. Šteta.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ne sviđaju mi se posteri, draža mi je ova slika:
Slika
:D
Princess Mononoke

Moram priznati da su mi se mnogo više dopali Spirited Away i Totoro. Nije da mi se ovaj ne dopada, naprotiv, ali ne mogu ga porediti sa prethodna dva. Ima tu svašta simpatično, maštovito... ali priča mi nije potpuno sjela. I tako su vukovi spasili ljude, bla bla :D Ne volim ja ni filmove ratne tematike, a kamoli kad se u crtićima biju :D Sto ljudi sto ćudi, a možda mi je samo raspoloženje bilo takvo. Inače, raduju me naredni Myazakievi filmovi koje ću pogledati, dopada mi se njegov način.

P.S. Ja sam sto posto ubjeđena da sam ove malce sa slike vidjela u nekom spotu. Zna li neko koji je u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
Mr.Nobody,uh dosta zapetljan film,meni baš super izgleda,pa pogledajte ko nije.

8.5/10

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 21:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Red Dragon - Uh uh, koja postava, Anthony Hopkins, Edward Norton i Ralph Fiennes u jos jednom Hanibal filmu. Gosn'a Fiennesa sam prepoznao kao Voldemorta nakon sto je obukao crni plast i izgledao je tako dobro i mracno.
Ipak, iako je prequel Silence of the Lambs-u, nije mi se toliko svidio. Lecter i nema neke svoje velike momente kao tamo, a citava prica se vrti oko uvrnutog Francisa.
Scene u zatvoru i kraj su mi super. :)

6/10

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
The Brest fortress (2010)
Slika
Skinuo ga neki dan sa prevodom i pogledao. Odlični efekti i realistične scene borbi, ko voli ratnu tematiku preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1343703/

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
FLASH je napisao:
Red Dragon - Uh uh, koja postava, Anthony Hopkins, Edward Norton i Ralph Fiennes u jos jednom Hanibal filmu. Gosn'a Fiennesa sam prepoznao kao Voldemorta nakon sto je obukao crni plast i izgledao je tako dobro i mracno.
Ipak, iako je prequel Silence of the Lambs-u, nije mi se toliko svidio. Lecter i nema neke svoje velike momente kao tamo, a citava prica se vrti oko uvrnutog Francisa.
Scene u zatvoru i kraj su mi super. :)

6/10

Slika

drzi se Manhunter-a a teraj ovo u pizdu materinu

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Red Dragon, koliko se sjećam to je režirao Brett Ratner? Da nije žalosno bilo bi smiješno, Hopkins neiskorišten, atmosfera romana nepogođena, a i Finnes je razočarao i to debelo.
Dobro kaže Snješko, Manhunter je vrh i meni čak bolji film od Jaganjaca, Brian Cox bio je jeziv (koliko god cijenio Hopkinsa).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]