banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2011, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Somewhere (2010.)
(7 / 10)

Solidan novi film Sofie Coppole poslije teške kreativne katastrofe zvane Marie Antoinette iz 2006.
Po mnogočemu, Somewhere je Sofijin povratak fazi iz kultnog Lost in Translationa, malim intimističkim pričama o slavnim i uspješnim osobama koje se nalaze u kriznom životnom razdoblju i na tuđim primjerima uviđaju svoju unutrašnju prazninu.
Kao i u Lost in Translationu, i ovdje je glavni lik holivudski glumac (uobičajeno odlični, podcjenjeni Stephen Dorff) koji se upravo našao u rečenom problemu, ali obzirom da je osušen na romantične interese, volju za životom pronaći će u svojoj kćerkici iz propalog braka (sjajna Elle Fanning, bolja glumica od poznatije sestre Dakote Fanning) koja ga posjećuje.
Uglavnom nenametljiv film koji dođe i prođe, uz prepoznatljiv rediteljičin pečat i odličan soundtrack (Coppolina konstanta).

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2011, 18:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Htio sam pogledati Somewhere vec neko vrijeme, ali nisam jos. Cini se dobar.

Under the Same Moon (La misma luna) - Meksicki film iz 2007. godine o imigraciji i teskocama prelaska u US, iz ugla "sa druge strane". Ono sto je zanimljivo u ovom filmu je da nema skoro nijedan pozitivan americki lik, osim jednog. Predstavljeni su prilicno jednostrano. To je upravo kontrast onoga kako se Meksikanci i ostali Latinosi uglavnom predstavljaju u americkim filmovima, kad je rijec o prelasku granice.
Prica prati majku koja je presla u LA i koja vec 4 godine nije vidjela svog devetogodisnjeg sina. Film pocinje njihovim razgovorom telefonom, tokom sinovog rodjendana u Meksiku i nastavlja se tako sto on odlucuje da predje granicu, kako majka nije u stanju da se vrati, jer time gubi mogucnost da preko advokata pokusa izganjati legalan status u US.

8/10

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Popokatepetl je napisao:
Ubuduće, kad budem želio gledati dosadan film, bar ću uzeti neki klasik poput Građanina Kejna ili Kuma, kad je već dosadno, da se bar kulturno obrazujem.

zar se ovako misljenje smije otvoreno iznjeti? :p
insp_CaLLahan je napisao:
White Ribbon(2009)

Ako si ovo odgledao do kraja,onda imas nerve od titanijuma!daj mi jedan dobar razlog zasto ovaj film zasluzuje da bude gledan!ja sam pokusao :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Slika

A jest mala luda :lol: Ali ipak mi je Sprited Away malo draži.

Slika

Dobar.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
nema jaceg od totora, ona scena kad cekaju macku-autobus i kad pada kisa je u isto vrijeme slatka, melanholicna, optimisticna i ko zna sta jos. rulez pogledaj i princezu mononoke. btw akd smo kod mijazakija najavio je novi film tako da za neke dvije-tri godine mozemo ocekivati povratak u nedodjiju.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
insp_CaLLahan wrote:
White Ribbon(2009)

Ako si ovo odgledao do kraja,onda imas nerve od titanijuma!daj mi jedan dobar razlog zasto ovaj film zasluzuje da bude gledan!ja sam pokusao

heh,a sta da te neko veze za stolicu i da natjera da gledas francuski novi val sezdesetih-e tu trebaju nervi(ja ih za to nemam)a razlog mi je bio sam Haneke(reziser) pogledao sam dosta njegovih filmova..ma sta pricam njegov Funny Games mi je jedan od top 30 all time.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Utopija je napisao:
nema jaceg od totora, ona scena kad cekaju macku-autobus i kad pada kisa je u isto vrijeme slatka, melanholicna, optimisticna i ko zna sta jos. rulez pogledaj i princezu mononoke. btw akd smo kod mijazakija najavio je novi film tako da za neke dvije-tri godine mozemo ocekivati povratak u nedodjiju.

Princeza Mononoke je na repertoaru iduće sedmice.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
alkibijad je napisao:
White Ribbon(2009)

Ako si ovo odgledao do kraja,onda imas nerve od titanijuma!daj mi jedan dobar razlog zasto ovaj film zasluzuje da bude gledan!ja sam pokusao :)

Ko ovo odgleda do kraja, onda moze sve i jedan Hanekeov film odgledati do kraja.
Ko nije mogao, neka se u potpunosti okani Hanekea :)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Water for Elephants (2011.)
(7 / 10)

Nisam mogao da imam visoka očekivanja za ovaj film, jer se već iz trailera vidjelo da ne može biti ništa drugo doli klasična romantika (za žensku publiku) u duhu Forresta Gumpa i Benjamina Buttona, koja se, pak, pojavila u vrijeme kada je taj žanr malo presušio.
Prvo i prvo, režiser Francis Lawrence poznat je po užasnim ali uspješnim blokbasterima poput Constantine i I Am Legend, tako da je u najmanju ruku čudno što je ovo izabrao za svoj novi film. Drugo, glavnu ulogu tumači teško probavljivi Robert Pattinson koji je, evo, već ismijan zbog glumljenja James Deanovih manira i umiljavanja ženskoj publici, a svoj glumački talenat još uvijek nije potvrdio. Treće, simpatična ali meni ne interesantna Reese Witherspoon, koja se od Oscara za ulogu June Carter uopšte nije iskazala kao ozbiljna glumica (ranije jeste - Autoput, Okrutne Namjere, Izborni dani...), tumači Pattinsonov romantični interes. Sa druge strane, znao sam da, ako ga pristanem pogledati, pogledaću film samo jer u njemu nezahvalnu ulogu negativca tumači Oscarom nagrađeni Christoph Waltz.
Naravno, film će upravo zadovoljiti svoju ciljanu publiku, ali morao bi priznati da sam iznenađen njegovim osnovnim faktorima, zbog kojih je lijepo snimljen film bilo ugodno gledati. Mjesto radnje je cirkus (setting koji već jako dugo nismo vidjeli), stoga se podrazumjeva da ćemo pratiti živote ljudi odgovornih za taj odavno zaboravljenu granu zabave, a što je lijepo obrađeno u sjetnom prologu gdje pratimo ostarjelog glavnog lika.
Pattinson je začuđujuće staložen i skroman u glavnoj ulozi, i premda ga i dalje ne volim priznajem da svojom pojavom i fanfarama koje ga prate nije upropastio i ovaj film (kao što je npr. Remember Me). Uostalom, uskoro će glumiti kod Cronerberga u njegovom 'Cosmopolisu' pa možda se uspije isčupati iz vampirskog okruženja. Witherspoonova je takođe svježa, pa je teško zamisliti neku drugu glumicu koja u sebi ima dovoljnu količinu prkosa i nesigurnosti da bi odglumila zavodljivu junakinju filma. Sa druge strane, nikad loši Waltz ovdje je ispao žrtva ''typecastinga'', tj. potvrdile su se strepnje da će ga nakon Basterdsa početi trpati u redom uloge negativaca (iako ima facu i pogled za to), pa je šteta što je ovakav klasičan u pitanju, ali to ne mora značiti da je Waltz promašio.
Po mom mišljenju, ovaj film je i snimljen zbog nostalgije za staromodnim melodramama koje se više ni ne snimaju, barem ne u Holivudu (Europa se još uvijek drži). Ništa posebno, ali kvalitetno i gledljivo.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2011, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Slika

Juče sam opet pogledao ovo čisto savršenstvo od filma...
3 sata i 26 minuta traje film, ali uopšte nemam osjećaj da je to toliko...
jednostavno utoneš u film i kao da sve oko tebe nestane! to ja zovem FILM!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

heh,a sta da te neko veze za stolicu i da natjera da gledas francuski novi val sezdesetih-e

zazivao bih iliju gromovnika,da me sprzi zevsovom munjom u mjestu,jer nisam zasluzio takvu torturu! :P

zadnji film sto sam gledao je ovaj

Slika

i kad je isao redovno na rtl,i reprizu,ko god misli drugacije,osjetice gnijev kroma i istre(ne hrvatskog ostrva,nego mesopotamijeske boginje) :P

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Babylon A.D.
Slika
apsolutno ce ne slazem sa ocjenom na IMDB! ovaj film uopste nije los, a i Vin je prava faca!

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
alkibijad je napisao:
heh,a sta da te neko veze za stolicu i da natjera da gledas francuski novi val sezdesetih-e

zazivao bih iliju gromovnika,da me sprzi zevsovom munjom u mjestu,jer nisam zasluzio takvu torturu! :P

zadnji film sto sam gledao je ovaj

Slika

i kad je isao redovno na rtl,i reprizu,ko god misli drugacije,osjetice gnijev kroma i istre(ne hrvatskog ostrva,nego mesopotamijeske boginje) :P

Istra je poluostrvo :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

KO je izbrisao ovaj klip sto je postavio BARABA-IT??(i to je film -dokumentovani) ...taman sam htio da pitam koja je godina ,kad ono nas dragi general upisuje u rokovnik 26.07.1995

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema sta sad cu ja to postaviti jel je zadnje sto sam gledao,jel`te?!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EBFf2h2ou48[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

batica je napisao:
apsolutno ce ne slazem sa ocjenom na IMDB! ovaj film uopste nije los, a i Vin je prava faca!

+1
iako organski ne podnosim dizelasa vina,film je poprilicno dobar...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Po ko zna koji put gledao Starship troopers....Film je toliko sjajan da je to neopisivo....plus podsjeća na WH40K ....Sljedeći put kad vidim mravinjak, zgrabiću klipu, uhvatiti beskućnika i vikati mu na uho "c'mon ass magggot (bulletstorm TM) you wanna live forever?!" i krenuti hrabro na bube...
Pogedao po prvi put Starship troopers 2...smeće koje bi jedino moglo biti gore da sam ga ja režirao....
Čuo sam da ima i trei dio...odo sad lupati glavom od zid u nadi da ću izbrisati iz sjećanja drugi dio, pa ću onda treći i pogledati...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Slika

Dokumentarac o Bukovskom koji bi vjerovatno bio najvise interesantan ljudima koji nisu upoznati sa njegovim radom, ali meni je svakako super. Intervjui sa njim, prijateljima, kolegama, zenama i naravno Bonom :confused1: . Pojavljuje se i Tom Waits kao bonus.

Poslednji put menjao Ipanema_ dana 08 Maj 2011, 16:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Na listi je :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Pogedao po prvi put Starship troopers 2...smeće koje bi jedino moglo biti gore da sam ga ja režirao....
Čuo sam da ima i trei dio...odo sad lupati glavom od zid u nadi da ću izbrisati iz sjećanja drugi dio, pa ću onda treći i pogledati...

:lol: :lol: :lol:
dvica bila juce na tv....ja se jednom zajebao pa pogledao treci dio,visestruko grupno silovanje filmske trake :)
kec je naravno vrh :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]