banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Apr 2011, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Spirited Away
Slika
odlican animirani film 9/10

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Krasno, skida se :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 18:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
^^
+ 1 :) .

insp_CaLLahan je napisao:
Upozori je da prije Gegen die Wand skloni ostre predmete oko sebe(ionako joj avatar djeluje suicidalno) :D

:lol:
Смјештен на списак филмова које је пожељно гледати у добром расположењу и/или добром друштву :D Slika .

500 дана љета / 500 дана љубави (још један примјер неидеалног превода од стране дистибутера рекла бих) / (500) Days of Summer (2009)
Slika
Одличан Џозеф Гордон - Левит + ок музика + солидна причица + ... = тешко је остати равнодушан :D. Једна од бољих романтичних комедија :).

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
The wings of the dove...solidna,klasična ljubavna drama gdje se odmah na početku mogu izvesti određeni zaključci o samom završetku filma..ali šta je tu je :) ocjena 6.5
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
http://www.imdb.com/title/tt0317248/
prema istinistoj prici,definitivno vrijedi pogledati, prica o odrastanju siromasnih klinaca u brazilu. 8/10

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Hangover
Slika
jedna od boljih komedija u posljednje sto sam pogledao! 8/10

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Mislim da mi je White za koju nijansu najdrazi iz kultne trilogije Kishlovskog THREE COLORS..zbog vedrije teme i doze humora
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Sidney Lumet je umro prije dva dana. Svijet filma je ostao bez sjajnog umjetnika, koji, iako u posljednje vrijeme mozda i nije imao velikih djela, zasluzuje da se smatra jednim od najvecih americkih rezisera svih vremena. Filmovi poput 12 Angry Men i Network su mi uvijek bili jedni od omiljenih, a samim tim i Lumet jedan od drazih filmskih stvaralaca.
Gledanje Before the Devil Knows You're Dead, njegovog poslednjeg filma, u neku ruku predstavljalo je odavanje pocasti ovome velikanu kinematografije. Iako ovaj film donekle napusta stil koji je Sidney Lumet imao tokom karijere (posebno se to odnosi na njegovo stvaralastvo do osamdesetih godina), moze se slobodno reci da je predstavljao, kako su ga neki nazivali, povratak Lumet-a na veliku scenu. Nazalost, to je ujedno bio i njegov poslednji film. Kompleksna prica o, prije svega, narusenim porodicnim odnosima, ukomponovana u krimi atmosferu, pri cemu se daje naglasak egzistencionalnim problemima glavnih likova, nastoji da putem nesvakidasnjih moralnih dilema okarakterise probleme sa kojima se susrece covjek danasnjice. I u tome vecim dijelom i uspjeva... Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Filmovi poput 12 Angry Men i Network su mi uvijek bili jedni od omiljenih, a samim tim i Lumet jedan od drazih filmskih stvaralaca.

Takodje,ovo je obavezna filmska literatura!!

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 01:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2010, 10:03
Halpert je napisao:
Slika

Once Were Warriors (1995.)
(10 / 10)

Novozelandski film iz 1995. u režiji Leeja Tamahorija koji je nakon ovog upečatljivog, svjetski hvaljenog ostvarenja postao običan dosadni holivudski najamnik (007: Die Another Day, xXx 2, Next...). Priča je centrirana oko maorskih stanovnika na periferiji Aucklanda i surovim realizmom uvjerljivo prikazuje beznađe te starosjedilačke manjine, uglavnom radi se o moćnoj kritici pogubnosti zapadnjačke politike i njenog upropaštavanja tuđih kultura što je upravo razlog stvaranja problematičnih struja na marginama društva. To se moglo vidjeti u gomilama američkih filmova koji su se bavili npr. crnačkim okruženjima, ali ovo je poseban slučaj jer su u pitanju Maori. Gluma je u filmu vrhunska i u glavnoj ulozi dominira Temuera Morrison (kasnije je u prequelima Star Warsa glumio Janga Fetta). Ružan, turoban i depresivan film neugodne završnice, ali svaka preporuka.

Kakav film :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o
Ne znam kad sam tako sje*an i tezak film pogledala. Ne bih ga pogledala ponovo nema sanse, al' mi ni malo nije zao sto sam ga gledala. Uf, tri dana necu moci doci sebi.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
http://www.imdb.com/title/tt1231583/
Downey zuri u LA na porod svoje zene, medjutim na aerodromu mu se desi ovaj Galifianakis lik, totalni kreten sa kojim putuje do LA. americke komedija mi inace nisu smijesne, ali ova je bas dobra. 7/10

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Slika

Znači prejebeno! :lol: Ne znam kako mi je ovo promakelo. Hvala na preporuci!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 00:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
Plakat mi aludira na jeftinu holivudsk priču ispričanu već 1000 puta...nadam se da griješim... 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Grijesis.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 01:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@babo

pogledaj Four Lions, The Boat That Rocked, Wild Target..

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Na preporuku osamstotinazena "The next three days". Soundtrack je odličan, film i radnja isto. Da se kojim slučajem film završio drugačije ocjena bi iz frustracije bila 1 :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Počeo ciklus crno-bijelih filmova :P No.1 and 2: noar
Slika
Slika

Kakve filmčine :) Jednostavno savršeno.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Korejska imena lako zaboravim(laksa su mi japanska 8) ...al Joon Ho Bong necu definitivno nakon njegovog treceg takodje fantasticnog filma kojeg sam pogledao
Mother(2009)
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 20:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Nostalgia - Avangarda, oh no oh my.

Waltz with Bashir - Obnovio ga nakon 2 godine. Opet dobar i opet super animacija i odlican soundtrack.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Frozen (2010) - veoma napet i interesantan triler/avantura. Troje prijatelja odlaze na skijanje u neko odmaralište, te se igrom slučaja nađu zarobljeni na žičari, visoko iznad tla. U narednih pet dana niko neće dolaziti u odmaralište, te im prijeti sigurna smrt ako nešto ne učine. Na momente mučan za gledanje, sa prilično dobrim obrtima, sasvim solidan za jedno niskobudžetno ostvarenje.

Season of the Witch (2010) - besmrtni Nikola Kavezović kao buntovni vitez templar u ovom kalamburu svega i svačega. Kao da je scenarista kontao, "ovdje malo maznem komad Kingdom of Heaven, dospem par kapi LotR, začinim izrendanim Exorcistom..." Zaista, dok gledate film, djeluje to donekle interesantno, ali istovremeno je prisutan i osjećaj da smo sve to već milion puta gledali u raznim izvedbama. Mada, gledalac se drži u napetosti sve vrijeme, i obrt na kraju nije loš ni potpuno očekivan, ali se film zaboravlja koliko sutra.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]