banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 17:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2011, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Die Hard 4 je oličenje moderne holivudske politike, i u tom kontekstu drago mi je što ga je Kusta onako teatralno sahranio na svom ''groblju loših filmova'' na Mokroj Gori :lol:
Pazite, prva tri filma (čak i reciklažni drugi) bili su prepuni brutalnosti i crnog humora, pamti se čuveni McClaneov bojni poklič ''Yippie-ki-yay, motherfucker!!!'', a John McTirenan i Renny Harlin uprizorili su neke zaista efektne akcione scene za to doba da je publika svršavala.
A šta se može reći za jadni i bijedni 4. dio, snimljen 10 godina prekasno i sa ćelavim i pitomijim Willisom?!
Kao prvo, zbog komercijalnih potencijala film nije R-rated poput prijethodnika pa su tako snimali film sa PG-13 predikatom, što u prijevodu znači 'family friendly' spektakl bez trzavih situacija. Rezultat te odluke su neuvjerljive i neuzbudljive scene fajta (posebno sa Maggie Q), pretjerivanje sa CGI efektima upravo u sceni na avionu i vrijeđanje fanova cenzurisanjem McClaneovog bojnog pokliča (sada kaže ''Yippie-ki-yay, mother......!'' :angry4: ). Da ne spominjem kako je Timothy Olyphant (Hitman) kao glavni negativac inferioran Rickmanu i Ironsu, što je svetogrđe za serijal.
I još sada planiraju snimiti peti nastavak, sa radnjom podignutom na globalne razmjere!!! :angry1:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OTyw6cq86kY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Memories of Murder

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0353969/

Odlicno!
Bazirano na istinitim dogadjajima o prvom serijskom ubici u Juznoj Koreji.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

The Cooler (2004.)
8.5 / 10

Već dugo nisam gledao film koji me je učinio smrknutim sve do svojeg finala koji je jedna od najnevjerovatnijih i najuzbudljivijih završnica ikada viđenih na filmu!!!
William H. Macy i ovdje nastavlja hirurški precizno glumiti gubitnika, relativna starka Maria Bello pamtiće se ne samo po hrabrim scenama već i po karakternom nastupu, ali ipak show preotima Alec Baldwin kao negativac. Neobično, gorko i turobno, ali opet toplo iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Memories of Murder

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0353969/

Odlicno!
Bazirano na istinitim dogadjajima o prvom serijskom ubici u Juznoj Koreji.

divan film =)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Good Morning, Vietnam!
Dobar film, prije svega. Malo me nervira americki seljakluk u filmu.
Robin Vilijams je svjetska budala! 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Slika

Ugetsu (1953)- Kenji Mizoguchi
Nemam drugu riječ osim- SAVRŠENO!!!!
OBAVEZNO POGLEDATI!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Shutter...tajlandski horor iz 2004..prilično dobar iako su određeni kadrovi i scene već viđeni u bezbroj drugih filmova ovakvog žanra. bez obzira na to uspio je da izazove napetost i stvori jezivu atmosferu.ocjena 7
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
The Imaginarium of Doctor Parnassus
http://www.imdb.com/title/tt1054606/
Slika
osrednji gilijamov film......nista posebno,ali je scenografija vrh.

Logan's Run
http://www.imdb.com/title/tt0074812/
Slika
dobar sf....u buducnosti ljudi koji napune 30 godina bivaju "reciklirani",a oni vjeruju da se opet radjaju,posto za svakog recikliranog dopusta se radjanje jedne bebe....
policajac koji je zaduzen da hvata ljude koji pokusavaju da pobjegnu iz takvog drustva,shvata da ne mora da bude tako,otkriva vanjski svijet,vidja starca ......ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Национална класа :D
Slika
Шта рећи сем 10/10 :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Bitka za LA.
Izbjegavati... :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
^
o da :D
Ja jos sebi ne mogu doci nakon tog govneta :?

Poslednje sto sam pogledao:

Slika

Disturbing fetishes aside ..
Iznenadjujuce zanimljiv, totalno drugaciji od svega sto sam do sada gledao. Premisa je jednostavna odlicna, realizacija na nivou (Michael Bay sa svojim eksplozijama i super slowmotion scenama izgleda kao totalni amater :lol:), a uz sve to popratni soundtrack je sjajno ukomponovan!
I glumi Carla Gugino :D
Definitivno mi Snyder postaje jedan od omiljenih reditelja novijeg datuma!

PS.
Oni koji su popljuvali Watchmen (hm, svi? :lol:) i 300 bi mozda mogli zanemariti moj prethodni komentar i zaobici film :D

Slika

Ljubavna prica ispricana iz drugog ugla na malo drugaciji nacin.
Onaj ko voli takve filmove, a dosadile su mu isprane ljubavne komedije, neka ga obavezno pogleda.
Ostalima se moze svidjeti, a i ne mora.
Meni je, za ubijanje popodneva, bio sasvim korektan.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 03:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Jos jedan film pravljen od strane antihrista, bogohulnika i onih narkomana sto lete iznad grobova :D

Uglavnom (warning, spoiler alert), dokumentarac koji govori o ranom hriscanstvu (cuvenoj praznini od Isusove smrti pa do pojave jevandjelja); meni posebno interesantna analiza Gibsonove Pasije odnosno sjajno primjecena cinjenica da je to zapravo film sa toliko nasilja, krvi i patnje da to skoro (odnosno sigurno) prelazi granice a ipak je taj film zaradio najvise novca od svih filmova te tematike i taj film predstavlja inspiraciju, spasenje i sta ti ja znam sta sve ne mnogim hriscanima.
Drugi dio filma ja malo slabiji od prvog ali ipak sadrzi jednu recenicu ili misao koja je po meni takodje jako bitna. Zasto postoji potencijalna opasnost od ljudi koji cvrsto vjeruju u hriscanstvo a nalaze se u drzavnim organima?
44% americkih hriscana vjeruje da ce se Isus vratiti na Zemlju na Sudnji dan. 22% njih vjeruje da ce se to dogoditi za vrijeme njihovog zivota. Ono sto je uznemiravajuce je ovo: ako ti ljudi vjeruju u Sudnji dan, onda ce mnoge globalne sukobe koji se desavaju ili ce se desavati, uzeti kao nesto sto se mora desiti odnosno kao nesto sto je zapisano u Bibliji. Dakle postoji mogucnost od prizeljkivanja globalnih sukoba, razaranja i ubistava.
Da, jos jedna zanimljiva stvar prikazana u filmu. Ukazuje se na to da su mnogi grijehovi poput ubistva, kradje ili slicno u Bibliji oprostivi, medjutim u toj istoj Bibliji, na 2 mjesta, istice se da je neoprostivi grijeh sumnjati u postojanje Svetog Duha. Dakle ubistva, silovanja, pljacke i slicno se mogu oprostiti ali sumnja u Boga je neoprostiva... (End of spoiler).

Film je dobar, jedino sto je kratak (iako je DVD izdanje duze) a i uradjen je sa vrlo malim budzetom jer je nezavisne produkcije.

Svim bogohulnicima, sot'nama i sejtanima preporuka neka ga pogledaju a svim hriscanima - neka ga ne pogledaju :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 17:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ja pogledo...mani se amatera.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ja pogledo...mani se amatera.. :lol:

Izvinite gospodine Michael Moore, nisam vas prepoznao...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
prebaci na religiju da ne bi narod ovdje zezali, pa ces vidjeti da je tip amater..kao tinejdzer isao u Village Christian School.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
prebaci na religiju da ne bi narod ovdje zezali, pa ces vidjeti da je tip amater..kao tinejdzer isao u Village Christian School.. :lol:

Pa znam. I rekao sam, film je nezavisne produkcije, jedna kamerica, jos kad vidim one specijalne efekte..presmijesno.
Ali nije to poenta dokumentarca.
Ima dokumentarac mnogo mana, glavna mana mu je taj neki licni razlog pravljenja filma i mijesanje njegovog licnog dozivljaja u film. Zato sam i rekao da je druga polovina filma slabija.
Ipak, one teme koje sam ja naveo su za mene dobro razradjene (sa malim pretjerivanjem kod Pavlovih pisama no opet pitanje stoji - zasto se tako malo govori o samom Isusu od strane Pavla, medjutim mene jos zanima i sta je sa onih nekoliko godina kada Isus potpuno nestaje, godine njegovog odrastanja pa do dolaska u Jerusalim) i na njih bi trebalo obratiti paznju.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Citiraj:
Ipak, one teme koje sam ja naveo su za mene dobro razradjene (sa malim pretjerivanjem kod Pavlovih pisama no opet pitanje stoji - zasto se tako malo govori o samom Isusu od strane Pavla, medjutim mene jos zanima i sta je sa onih nekoliko godina kada Isus potpuno nestaje, godine njegovog odrastanja pa do dolaska u Jerusalim) i na njih bi trebalo obratiti paznju.

I eto ti neoborivog dokaza da je kuran od boga, a da biblija nije bozja rijec :) :)

Pogledah Just go with it
http://www.imdb.com/title/tt1564367/

Slika

Kakvih Sandlerovih filmova ima, ovaj je odlican. Istina, ima poneka simpaticna scena, cak sam se par puta i nasmijao. Pozitivna stvar je sto u njegovim filmovima obicno nema onog najgoreg moguceg kraja, kada glavni lik trci preko sedam gora, preplivava okeane,prelece jezera, da bi stigao na avion/vjencanje/voz da kaze voljenoj osobi ga je voli. Sve ostalo je apsolutni klise u filmu. I pri tom traje skoro dva sata, sto je nedopustivo. 5/10

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gledas filmove sa Sendlerom.....pa to je nedopustivo gledati cak i ako ti djevojka zaprijeti seksualnom apstinencijom :P

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
alkibijad je napisao:
Gledas filmove sa Sendlerom.....pa to je nedopustivo gledati cak i ako ti djevojka zaprijeti seksualnom apstinencijom :P

Sta, da kazem dragoj da se prebaci na Richard Gira, pa da onda mogu da uzivam kao muskarcina? :) :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

owned :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]