Jos jedan film pravljen od strane antihrista, bogohulnika i onih narkomana sto lete iznad grobova
Uglavnom
(warning, spoiler alert), dokumentarac koji govori o ranom hriscanstvu (cuvenoj praznini od Isusove smrti pa do pojave jevandjelja); meni posebno interesantna analiza Gibsonove Pasije odnosno sjajno primjecena cinjenica da je to zapravo film sa toliko nasilja, krvi i patnje da to skoro (odnosno sigurno) prelazi granice a ipak je taj film zaradio najvise novca od svih filmova te tematike i taj film predstavlja inspiraciju, spasenje i sta ti ja znam sta sve ne mnogim hriscanima.
Drugi dio filma ja malo slabiji od prvog ali ipak sadrzi jednu recenicu ili misao koja je po meni takodje jako bitna. Zasto postoji potencijalna opasnost od ljudi koji cvrsto vjeruju u hriscanstvo a nalaze se u drzavnim organima?
44% americkih hriscana vjeruje da ce se Isus vratiti na Zemlju na Sudnji dan. 22% njih vjeruje da ce se to dogoditi za vrijeme njihovog zivota. Ono sto je uznemiravajuce je ovo: ako ti ljudi vjeruju u Sudnji dan, onda ce mnoge globalne sukobe koji se desavaju ili ce se desavati, uzeti kao nesto sto se mora desiti odnosno kao nesto sto je zapisano u Bibliji. Dakle postoji mogucnost od prizeljkivanja globalnih sukoba, razaranja i ubistava.
Da, jos jedna zanimljiva stvar prikazana u filmu. Ukazuje se na to da su mnogi grijehovi poput ubistva, kradje ili slicno u Bibliji oprostivi, medjutim u toj istoj Bibliji, na 2 mjesta, istice se da je neoprostivi grijeh sumnjati u postojanje Svetog Duha. Dakle ubistva, silovanja, pljacke i slicno se mogu oprostiti ali sumnja u Boga je neoprostiva... (End of spoiler).
Film je dobar, jedino sto je kratak (iako je DVD izdanje duze) a i uradjen je sa vrlo malim budzetom jer je nezavisne produkcije.
Svim bogohulnicima, sot'nama i sejtanima preporuka neka ga pogledaju a svim hriscanima - neka ga ne pogledaju