banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 08:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2011, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Popokatepetl je napisao:
Ovo sam i ja pomislio, stvarno sam uživao čitajući. Od sada, zabranjujemo ti da posjećuješ ostale podforume, pogotovo "Sex i erotiku", kako bi imao više vremena za gledanje filmova i pisanje o njima :D

uze mi rijec iz tastature :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ko bi rekao da će Angelina biti zasjenjena? :lol:

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
meni je "Kick ass" bio jedva gledljiv prvih 10 minuta...nakon toga mi je film čisto smeće...Iako su mi prva dva trailera puno obećavala...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Džontra je napisao:
meni je "Kick ass" bio jedva gledljiv prvih 10 minuta...nakon toga mi je film čisto smeće...Iako su mi prva dva trailera puno obećavala...

Sta ocekivati od jednog banderasa?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 20:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
127 hours.
Nemam pojma šta mislim o ovom filmu...
Uglavnom, priča o malo jebenijoj nezgodi. Malo iskače iz standarda...a malo i ne... i tako...
U svakom slučaju, definitivno mi nije žao što sam pogledao ovaj film.
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
koja je ovo smaracina od filma

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 01:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Frisky_Dingo je napisao:
koja je ovo smaracina od filma

Jedni viču vr', drugi dno, a ja sam bio u dilemi. Ne znam. Nije me smorio jer ima onaj dio kad...uf...da ne prepričavam. Uglavnom, jedan dio je baš mnogo :confused3: .
U posljednje vrijeme me sve neki eksperimenti zapadaju...Kao, aj' neću da skidam "Green Hornet" i sl, daj nešto drugo, pa onda ispadne:
"Buried", "127 hours", evo večeras pogledah neki novi zvan "Trevelers".

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 01:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za ovaj film moraš imati simpatije za Jamesa Franca, dug je put prešao od Harryja Osborna pa do ove nominacije za Oscar.
Inteligentan i obrazovan čovjek, još se mora istaći kao glumac, mada je bio dobar u Sonnyju i posebno Pineapple Express.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 01:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Slika

A bolesnog filma... komedija/drama... http://www.imdb.com/title/tt0318761/

'Justin throws himself and everyone around him into chaos when he attempts to break free from his addiction to his thumb.'

Tacno ne znam bi li se smijala ili plakala na pojedine scene... :lol: :oops:
Od mene 7/10

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
The Legend Is Born: Ip Man
Slika
pogledao sam prva dva dijela Ip Man i Ip Man 2 i onda sam jednostavno morao da pogledam i ovaj treci. vec sam pricao da me nervira kad urade nastavak filma cija se radnja odvija prije prethodnog dijela, te sam od ovog filma dosta malo ocekivao stim da su i glumci izmjenjeni. medjutim, i nije toliko los film. da li zbog toga sto sam po malo pristrasan ili ovaj film stvarno nije los, ne znam. prvi dio je svakako broj jedan ali i ovaj vrijedi pogledati. gledao sam poodavno prva dva dijela pa se najbolje i ne sjecam ali cini mi se da se u ovom trecem radnja i ne poklapa sa ovim pethodnim filmovima. ali kao sto rekoh davno sam ih gledao mozda je do mene.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika
dobar film juce bio na alternativnoj...
http://www.imdb.com/title/tt0109635/
programera seksualno uznemirava sefica pa je on tuzi....

Slika
nisam ljubitelj filmova sa zatvorskom tematikom ali mi je ovaj film sjeo....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
alkibijad je napisao:
Slika
dobar film juce bio na alternativnoj...
http://www.imdb.com/title/tt0109635/
programera seksualno uznemirava sefica pa je on tuzi....

Zar nije ona njega tuzila?? :-? Doduse, moguce da se ne sjecam, ali mislim da je ona njega tuzila...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 22:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Sunset Limited - Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson

The play involves only two nameless characters, designated “White” and “Black”, their respective skin colors. Offstage, just before the play begins, Black saves White from throwing himself in front of a train, the Sunset Limited. All of the action takes place in Black’s spare apartment in urban New York, where the characters go (at the behest of Black) after their encounter on the platform. Black is an ex-convict and an evangelical Christian. White is an atheist and a professor. They debate the meaning of human suffering, the existence of God, and the propriety of White’s attempted suicide.

Slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l0MSitTAYyA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pogledao Book of Eli nekidan...i umjesto svojih dojmova stavim u spoiler recenziju koja tačno opisuje film...
Warning: Spoileri i "šaren jezik" ahead

Spoiler:
...do prve trecine, tj. dok ne pocne radnja. Isuse hidrocefalicni Hriste, koje USRANO GOVNO od filma. Ovo je najgori jebeni film koji sam gledao ikad? Jednostavno ne mogu vjerovat koliko je film los, nelogican i jednostavno uvredljivo GLUP.

Stvari koje su govno u filmu:

Prica filma.

Glumci u filmu.

Lik 30 jebenih godina hoda okolo. Za 30 godina je mogao doci do jebenog mjeseca. Mogao svako jebeno mjesto u SADu preci. Mogao je SAGRADITI jebeni Alcatraz. Lik je krenuo iz Californie. Za jebenih 60 dana prehodas to. Koji jebeni kurac je s ovim jebenim filmom?!

Usran CGI totalno i montaza (pogotovo kad uzme sacmaricu liku i blue screen kod Alcatraza)

Onaj sidekick od Oldmana hoce jebenu žensku, i kad joj Oldman stavi pistolj na glavu krene molit ovog da mu da ipak knjigu. SRECO ŠTETA STO NISI UPRAVO REŠETAO POLA SATA KUCU GDJE SE MALA SKRIVALA I JOS JE RAZNIO ZOLJOM. BRAVO!

Bitno da nitko u svijetu nema metaka i ljude uopce ne jebu pistolji kad ih neko nosi, ali jedan grad u pustinji od 5 kuca ima: Hrpu automatskih puski, SWAT opremu, ZOLJU JEBENO ALI NE, ČEKAJTE IMAJU I JEBENU STROJNICU U TRI PIČKE MATERINE IZ KAMIONA. Onaj stash od penzica je jedno 800 puta realniji majke mi. Aha da, zaboravio sam spomenut da nema ni labela ni vode u postapokalipsi. E da, ali može Ipod napunit.

Cijeli jebeni film ekipa jebeno prica o toj jebenoj moci jebene Biblije i ja umirem od smijeha, i onda jebena kurvetina mala prvi put cuje molitvu i VIDI ČUDA JEBENI GARY OLDMAN JE BIO U PRAVU, TO STVANO JEST JEBENA MAGIČNA KNJIGA!!! INSTANT KONVERZIJA NA NESTO O ČEMU NIKAD NISI NISTA ČUO!!!!!!!!! DA SU BAR JEBENI MISIONARI I KRSTAŠI I KONKVISTADORI IMALI BIBLIJE! OH WAIT!

Od tih 5 kuća u jednoj je naravno GMC blindirani dzip i jos 500 auta spremnih za car chase. Mi smo 30 godina od jebenog pada civilizacije.

Mala pička ne da zna vozit čim sjedne u auto nego zna odmah i sa granatom rukovat i sve zna, ženiti odmah

Oldman koji je jebeno opsjednut čistoćom ne konta da mu je noga otisla u toliki kurac da se muhe skupljaju. Zapravo kad bolje razmislim, stanje njegove noge je metafora za stanje filma.

Kako lik jebeno zna da treba doci u Alcatraz?

Zasto je odmah tamo camac sa oba vesla? Jel to oni vojnici nakon sto neko dodje sjednu i vracaju camac natrag na obalu pa plivaju nazad, ili jednostavno ima pet hiljada camaca na toj obali?

Lik izdiktira cijelu Bibliju, i umre, rofl. Preživio je hodanje po cesti s rupom u trbuhu, sunce to njihovo, vožnju, čamac, al sad je umro. Ili se mozda pretvorio u onaj kamen i sad tako zivi.

A tek oh so subtle hint da je lik slijep, ISUSE NEVJERNI HRISTE, cijeli jebeni film si mislim "E pa barem nema jebene šanse da ga jos vise upropaste koliko je smece" i oni jebeno uspiju! Bitno da lik puca, trci, nalazi skrovista (jel mozda cuo nuklearne reaktore kak se micu), "cita" Bibliju tako da GLEDA u nju, vidi si zice na radiju, vidi grobove kod onih ljudozdera, i hiljadu drugih usranih stvari.
Lik zna cijelu Bibliju napamet, ucio ju je 30 godina i sposoban ju je diktirat bez prekida danima, a kad ga zenska pita da nešto kaze iz nje lik daje jebene krive citate :pray:

I skoro da zaboravim, SPOJLER U SPOJLERU, MOUNT EVEREST IDIOTIZMA U FILMOVIMA:

BIBLIJA MU JE U BRAILOVOM PISMU. AJMO VIDJET KAKO TO IZGLEDA IRL:

Slika

JEBENA BRAILOVA BIBLIJA IMA DESET PUTA DEBLJE STRANICE NEGO NORMALNA, I ZATO IMA 18 TOMOVA KAO STO JE ONAJ KOJI ON NOSI U FILMU I TESKA 30-40 KILA. LIK CIJELI JEBENI FILM NOSI JEBENI PREDGOVOR BIBLIJE VALJDA :pray: :pray: :pray:

Ovaj film je ko obrnuti orgazam.

Svi vi kojima je dobar ste jebeni idioti.

0/100

Moram se apsolutno sa svime složiti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
A dobre recenzije :)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bolji osvrt ne bi ni ja napravio :D

Book of Eli je smeće.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemate vi pojma,film je odlican.....(ovo sa biblijom je jako)...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Faster
Slika
ljubiteljima filma kao umjtenosti, ovaj film se nece svidjeti. film u kom glavni lik progovori 5 recenica koje i nisu nesto pretjerano mudre, a pri tom ubija ljude vrlo lako, ne cini se kao nesto vrijedno gledanja. medjutim, meni je nekako prijao. ne mogu ga pohvaliti nicim posebnim ali da pustis mozak na "pašu" svakako jeste!

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2011, 23:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Sunset Limited se moze pogledati na youtube, 7 dijelova...slika je odlicna..

http://www.youtube.com/watch?v=wZVCD_4MB4M

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Jacob's ladder
Psihološka drama.Napeta,interesantna,na momente jeziva priča.Tim Robbins odličan ...vrijedi pogledati
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]