Phoenix je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Nije loš. Gledao sam ga u četvrtak. Jučer je igrao u Sarajevu.Baš me zanima kako su odreagovali na scenu sa intoniranjem originalne himne Srbije. A maloprije sam vidio da je Sergej obukao onu nesrećnu majicu sa likom Divjaka vjerovatno da bi primirio publiku u Sarajevu jer su ipak alergični na sve što dolazi iz Srbije a zatim i hapšenje "heroja im" na dan premijere filma.
Auuuuu, nisam znala za ovo...
I ona priča da je on bio u Njojrku ili u Beogradu, uvijek Mostarac...
A grrrrrrr.....
I ne samo to! Ja maloprije pročitao i slijedeće:
Citiraj:
Dragan Bjelogrlić je izjavio da mu je žao što na premijeri filma “Montevideo, Bog te video” u Mostaru nije video Jovana Divjaka, penzionisanog generala Armije BiH koji je uhapšen u četvrtak u Beču zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici.
- Potpuno sam zbunjen, ne znam o čemu se radi. Pretpostavljam da je uhapšen zbog nečega za vreme rata u Sarajevu. Često smo se viđali po Sarajevu i razgovarali. Nikada nisam pričao sa njim o politici. Žao mi je što neće biti večeras na mom filmu, nadam se da će to biti rešeno na bezbolan način - rekao je Bjelogrlić u intervjuu za “Radio Sarajevo”.
Srpsku javnost je na temu Divjakovog hapšenja dodatno uzburkao glumac Sergej Trifunović, koji se u petak na premijeri filma pojavio sa majicom na kojoj je lik generala Divjaka.
- Bili smo veseli na žurci posle premijere filma “Montevideo”. Bio je baš dobar provod kao što to u Sarajevu obično biva, pa sam se oznojio i hteo sam da odem u hotel da promenim majicu. Neko mi je u gužvi rekao da nema potrebe i dobacio mi neku crnu u najlon kesi. Video sam da je na njoj silueta ljudskog lika. Na majici ništa nije pisalo, a lik me je podsetio na papu Vojtilu. Pitao sam svoje domaćine: ”Je l’ to papa?“, a oni su mi odgovorili: “Nije, ovaj ti je pravoslavni”. Svi smo se nasmejali i nastavio sam da se zabavljam, a da nisam ni pogledao čiji je lik na majci koju nosim - objasnio je Sergej Trifunović za “Blic”, dodavši da Bjelogrlić nije bio na žurci u tom trenutku.
Inače, Divjak je optužen da je učestvovao u ubijanju vojnika JNA 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.
Da sam znao da je ovakvo govno ne bih ni gledao film!
Sergej se opet pravi mahnit!