Citiraj:
Ako se vratimo 20ak godina unazad imamo nešto jako slično. Vratimo se u vrijeme kada je izašao famozni “Top Gun”, film koji ima više homoseksualnog naboja od svih 3.5h Ben Hur-a, film nakon kojeg je na Balkanu prodano ‘Ray Ban’ naočala otprilike u istom broju koliko i nun-čaka za vrijem vladavine Bruce Lee-a. Iako se na kraju Mavercik i Iceman nisu zaputili ka zalasku sunca sve je bilo kristalno jasno ali avaj, 1993. izlazi Demme-ova “Philadelphia” i ponovo drvlje i kamenje od strane istih ljudi koji su par godina prije kupili ‘pilotku’ po uzoru na svoje ‘heroje’.
zanimljiv je taj monolog Quentin Tarantin-a iz filma ne znam kako se zove, al pretpostavljam da si ga ti gledao, u kom on prica upravo o tom i koji je meni genijalan, a posebno je dobro pogledati top gun nakon tog monologa jer se stvarno ismijes posmatrajuci film iz tog ugla, ali stvarno da to gledas kao gej film malo je glupo jer je covjek karikirao cijeli film kao sto je u reservoar dogs pricao o pjesmi madone like a virgin na slican nacin.
Top gun je film koji je nastao zbog u cilju regrutacije, to je vojni film koji sponzorisala vojska, a sumnjam da su oni htjeli od tog da naprave gej film..to je moje misljenje..
inace, meni je svaki film u kom tom cruise glumi gej, medjutim, ne mozemo bas gledat tako sve filmove
a sad sto se tice 300, meni dobar, i bas mi je dobro to sto su ibacili neke irealne elemente i izmjenili pricu u odnosu na istoriju. bas mi je neko osvjezenje. i da, sto se tice tih manekena sto hodaju u gacama, to jest malo previse, al hebaji ga, ipak su to grci, ako ne lice na bacaca diska onda to i nisu pravi grci