banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 14:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2010, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Clash of the titans - kako dosadno....
U 2500 godina mrcvarenja kulture i mitologije antičke grčke najbolje su to uradili Dizni sa "Herkulesom" i "Santa Monika" sa "God of war". Ovaj film je toliko dosadan, da se ne može opisati, komplet film vodi ka finalnoj epskoj borbi, koja traje 2.5 sekunde i koja nema nikakve epskosti u sebi, a ni napetosti. Osam sati bačenih u provaliju smrti i dosade.
Spoiler:
i da happy end bude još veći Zeus svom sinu oživi njegovu palu ljubav, a sve ostale zbog kojih i skime je išao u borbu ostavi mrtvima...važno je da Perzej može nešto da povali...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
@MonaLisa : reci joj ti - i tako si već u khm,khm-ima :D, neću da i meni sve po spisku rešeta! A što se tiče piva - ja ću ga, evo teeeešška srca prihvatiti (riiiiiiiiiiiight...). Jest da ne volim pivo (LAŽEM), al ajd nekako ću preživjeti :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Iggy_PoP je napisao:
@MonaLisa : reci joj ti - i tako si već u khm,khm-ima :D, neću da i meni sve po spisku rešeta! A što se tiče piva - ja ću ga, evo teeeešška srca prihvatiti (riiiiiiiiiiiight...). Jest da ne volim pivo (LAŽEM), al ajd nekako ću preživjeti :)

joj joj :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
... Pan's Labyrinth
http://www.imdb.com/title/tt0457430/

ocjenu na imdb 8.4/10 po meni ne zasluzuje!!! cak je i bolje plasiran film od npr. Slumdog Millionaire, The Prestige, Gran Torino, koji su mi puno bolji od ovog filma. inace ovaj Panov lavirint sam vukao odavno nisam ga htio pogledati i sad znam i zasto...nije mi se svidio onako iskreno ali u svakom slucaju morao sam ga pogledati zbog ovako visoke ocjene.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Srpski film- Srđan Dragojević
Slika
moj kratak komentar ovog filma nalazi se na sledecem linku:
viewtopic.php?f=31&t=48556&p=1110994#p1110994

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
@Iggy i aždajica:
Dala sam joj link da gleda online, neće imati živaca skidati dio po dio :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 03:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 08:00
Crazy heart.

Jeff Bridges kao country-pjevac, alkoholicar, a pri tom mu i karijera ide nizbrdo. Upoznaje onda simpaticnu zenu sa sinom, i druzenje s njom ga malo mrdne i covjek pocne sredjivati
neke stvari u svom zivotu. Kraj je fin (sto ne znaci da je sto posto happy end).

Sve u svemu: solidno.

7/10

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Salem's Lot (2004) - nova verzija Kingovog romana. Gledao ga prije par godina, sad pogledao samo da uporedim sa starijom verzijom.

Ip Man (2008) - prica o velikom ving cun kung fu majstoru, "romantizovana biografija", mislim da se tako nekako kaze. Pokriva njegov zivot neposredno prije Drugog svjetskog rata, najveci dio se desava u vrijeme japanske okupacije Kine, pa do oslobodjenja. Vjerovatno ce biti zanimljiviji ljubiteljima borilackih filmova, mada ima materijala i za one koji im nisu po defaultu skloni.

Ip Man 2 (2010) - drugi dio prati zivot u Hong Kongu neposredno poslije rata, kad pokusava da uspostavi svoju kung fu skolu. Malo vise u "Roki" fazonu. Legendarna zadnja scena, kada mu zgoljavi klinjo dolazi sa zeljom da uci kung fu, nacini karakteristicni pokret brisanja nosa palcem i kaze "zovem se Brus Li" :) Sveukupni utisak oba filma mi je veoma dobar, neovisno o samim borbama, jer se vodilo racuna da prica ne bude u desetom planu, sto zna biti svojstveno ovakvim filmovima.

The Wolfman (2010) - posto sam nedavno gledao i original iz trideset i neke, mogao sam da uporedim neke stvari. E sad, zanimljivo je da original traje sedamdesetak minuta, rimejk skoro dva sata. U tom dodatnom satu nisu nista posebno uradili u odnosu na original, samo su nabacali nekoliko novih cinjenica i zapleta, sto stvari nije ucinilo nimalo boljim, vec nepotrebno konfuznim. Sve u svemu, film nije ni strasan, ni pretjerano zanimljiv. Ipak, ne treba zaboraviti da Benicio nije del Lobo vec del Toro :)

El Orfanato (2007) - konacno se poslozise zvijezde, da pogledam ovaj film. Cuo sam nekoliko dobrih kritika i preporuka, a Belen Rueda gotivim jos iz Seranosa, pa reko', ne moz' da omane. I nije, mada, da sam bio nesto odusevljen, i nisam. Rasplet malo zbunjujuc, a kraj je najcudniji hepiend koji sam gledao u zadnje vrijeme. Na netu sam naisao na kritiku tipa "da je imao mnogo prostora da utjera strah u kosti, ali da je reziser svjesno izabrao drugi put", i to je otprilike bio i moj utisak. Naprosto, Ogromna kuca koja je nekad bila sirotiste, u njoj zena, sama, sa gomilom duhova mrtve djece pruza mogucnost za strah do neba, ali se to uglavnom ne desava, vise je prisutno osjecanje nelagode. Kome se svidjaju filmovi o duhovima tipa "The Others", vjerujem da ce mu se svidjeti i ovaj.

This Is Spinal Tap (1984) - ah, kakva sjajna zajebancija na racun "biti u fazonu rok zvijezde". "Lazni dokumentarac" o rok grupi Spinal Tap, cija je karijera u dobranom padu, i njihovoj borbi sa menadzerima, promoterima, sujetom, ponosom, i svim stvarima koje prate sou biz face.

Detroit Metal City (2008) - ovaj film imam na disku vise od pola godine, i nikako da ga pogledam, do juce. Par puta sam ga kontao prosto izbrisati zbog pomanjkanja prostora na disku. Avaj, kakvu bih gresku pocinio! Ispocetka me nervirala placna faca glavnog lika i vjecito kukumavcenje, ali to je trajalo dok se ne navikoh na njega. Film je sjajan, simpatican, uvrnut na japanski nacin. Njezni momak (skoro pa emo lik) sa sela dolazi u Tokio na studije, a usput ima zelju da kroz romanticnu pop muziku pomogne ljudima da ustraju u svojim snovima. Nekoliko godina kasnije, pravi vrtoglavu karijeru sa death metal bendom Detroit Metal City, sve vrijeme se pitajuci, kako je, dodjavola, tu dospio? Mislim da nije potrebno vise pricati.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ip Man (2008) - prica o velikom ving cun kung fu majstoru, "romantizovana biografija", mislim da se tako nekako kaze. Pokriva njegov zivot neposredno prije Drugog svjetskog rata, najveci dio se desava u vrijeme japanske okupacije Kine, pa do oslobodjenja. Vjerovatno ce biti zanimljiviji ljubiteljima borilackih filmova, mada ima materijala i za one koji im nisu po defaultu skloni.

ja sam mislio da ce biti sr.nje od filma inace ne volim te tipove filmova ali ovaj mi se zaista svidio. iako mi se cini da je film jeftino uradjen, cak u jednoj sceni kad policajac prijeti pistoljem, pistolj izgleda kako da je plastican :lol: uposte ne ulijeva strah (naravno kasnije je bio jednim potezom izbijen iz ruku doticnog policajca) :lol:

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Popokatepetl je napisao:
This Is Spinal Tap (1984) - ah, kakva sjajna zajebancija na racun "biti u fazonu rok zvijezde". "Lazni dokumentarac" o rok grupi Spinal Tap, cija je karijera u dobranom padu, i njihovoj borbi sa menadzerima, promoterima, sujetom, ponosom, i svim stvarima koje prate sou biz face.

Imao sam ranije poster Spinal Tapa oko metar i po visok.
Ali tu je onaj sveprisutni "mamin sindrom bacanja stvari" tako da od tog postera vise ni traga ni glasa :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Popokatepetl je napisao:
Salem's Lot (2004) - nova verzija Kingovog romana. Gledao ga prije par godina, sad pogledao samo da uporedim sa starijom verzijom.

i koji je bolji ja sam gledao samo staru verziju.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
alkibijad je napisao:
Popokatepetl je napisao:

i koji je bolji ja sam gledao samo staru verziju.

Mada ima dosta sličnih stvari, ima i posebnosti koje nisu zanemarljive. U staroj verziji mi je bolja ukupna atmosfera, koja je bukvalno ''grobljanska''. Nova verzija je eksplicitnija po pitanju nasilja, e sad, nekom se to sviđa, nekom ne. Ako voliš takve filmove, pogledaj i novu, ne vjerujem da ćeš se razočarati.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
"Silent Hill" (2006)

Malo strasniji film za djecu. Posto je pravljen prema igrici, nisam ocekivao neku jaku pricu, ali ovoliko rupa i nelogicnosti je bas previse. Cudno ponasanje glavnih likova i cudna gluma ne doprinose poboljsanju ukupnog utiska...

Ocjena 5/10

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malteras je napisao:
"Silent Hill" (2006)

Malo strasniji film za djecu. Posto je pravljen prema igrici, nisam ocekivao neku jaku pricu, ali ovoliko rupa i nelogicnosti je bas previse. Cudno ponasanje glavnih likova i cudna gluma ne doprinose poboljsanju ukupnog utiska...

Ocjena 5/10

Ocajan film, pogledao sam i ja... ali ja mi ni 2 ne bih dao...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
DaVinci je napisao:
malteras je napisao:
"Silent Hill" (2006)

Ocjena 5/10

Ocajan film, pogledao sam i ja... ali ja mi ni 2 ne bih dao...

Ne, ne, nemoj tako, samo izabrani filmovi mogu da dobiju tako niske ocjene, i moram reci da su mi svi sa dvicama i kecevima prirasli srcu i ostace u dugom pamcenju:) Ovaj nije to zasluzio, da budem iskren...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malteras je napisao:

Ne, ne, nemoj tako, samo izabrani filmovi mogu da dobiju tako niske ocjene, i moram reci da su mi svi sa dvicama i kecevima prirasli srcu i ostace u dugom pamcenju:) Ovaj nije to zasluzio, da budem iskren...

u pravu si! to je ono kad je film toliko los da postaje dobar, pa cak i kultni!
evo kompromis, ja mu dajem 3/10!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Following (1998)
Slika
i
Misterije organizma (1971)
Slika

Oba filma su odlična!
Što se tiče Misterija organizma, ne mogu vjerovati da je neko tako snimao u sedamdesetima, i to u Jugoslaviji.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Slika

Simpatičan. Amelie na ruski način.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 18:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slika

Simpa. 8/10

Slika

Nisam gledao parisku verziju, ali ovaj mi se svidio. Par prica je klimavo, ali vecina je ok. I glumacka postava je super.
7/10

Slika

Konacno i njega zavrsih. Japan je zanimljiv, ali se pitam da li bih uzivao u posjeti, ako su ovakvi sa engleskim. :)
7/10

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Big Lebowski 1998
http://www.imdb.com/title/tt0118715/

film me u par scena nasmijao do suza :lol:. treba ga pogeldati.

Poslednji put menjao batica dana 04 Avg 2010, 11:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]