banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 12:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4587 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 230  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jun 2016, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Stratovarius je napisao:
Епизода на прву савршена али онда када мало стане човјек па размисли имала је пар нелогичности и лоших сценаристичких одлука

Spoiler:
Прва ствар, Џон упада са Вун Вуном у Винтерфел и Ремзи умјесто да гађа Сњежног гађа већ готово мртвог дива, потпуно нелогично. Друга ствар је уопште чињеница је Џон преживио све оно. Била би добра фора да су га убили, плашим се да серија већ увелико постаје оно што од почетка није имало ни назнака да ће постати.
Читава ова сезона је у знаку тих рецимо позитиваца, освета Старкових итд. Не свиђа ми се то нимало.
Санса је гарант знала да ће доћи Малопрстић и прећутала је јер ми се чини да полако постаје нека врста замјене за Серси, дакле иритантна кучка.
Сами тај долазак Лилфингера је исклишеизиран до граница бесвијести и рецимо мени је чудно да Ремзари нико није дојавио да хиљаде коњаника маршира према бојном пољу, па он је владар на Сјеверу

Spoiler:
Ramsey je govno, prvo je htio da ubije Wun Wuna pred Jonom, da Jon vidi smrt svog prijatelja, pa onda da odradi i Jona.
Preživio je jedva, a već smo vidjeli da je snažan i snalažljiv, dakle nije nemoguće.
Svi Ramseyevi ratnici i izviđači su bili ispred Winterfella i prosto nije imao ko da dojavi dolazak Littlefingera, a i da jeste, to se desilo u zadnji momenat.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Klajv_Biksbi je napisao:
Добро, неколика клишеа, али одрађена врхунски. А сметају ли теби позитивци или што неки постају негативци? И овдје су ваљда сви сиви.
@Стратоваријус

Сметају ми Старкови генерално, у и књигама и у серији. Ту сам мало субјективан, много их не волим :D Осим Арије и Брана донекле мада је и он говнар малени.

Били су сви сиви док серија није доживјела мегапопуларност и евидентно је да из сезоне у сезону сценаристи све више прибјегавају тој класичној добар/лош подјели што је још једна у мору глупости али ајде, велике се паре обрћу на овој серији па их донекле и могу разумјети.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja sam očekivao da će Sansa zazviždati i onda psi napadnu. Ali što Stratovarius reče, čuvaju je da bude bijela. Ovako bi se isprljala :)
I malo po malo žene preuzimaju kraljevstva. Jedina nada su šetači.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
shakal je napisao:
Šta ja znam, valjda će deseta biti rokanje a ne uvod u narednu sezonu.

Нема шансе да не буде увод у следећу сезону. Гомила ствари је само споменута, а само је Сјевер мање-више завршен.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lpSTE9sbig8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2016, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Upravo odgledah, uf.
Neka, nije moglo bolje zavrsiti.
Kad je ziri napisao njom njom, nadala sam se da je to to. :-D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Spoiler:
Нешто контам, да је Санса намјерно држала у тајности долазак Малопрстићеве војске, потајно се надајући да ће Џон погинути до тада. С обзиром да је ноћ прије у разговору с њим јасно ставила до знања да је Рикона већ отписала, као да покушава да се ријеши рођака а да не упрља руке. Али је сад већ јасно да Џона чува Господар свјетлости, ни секунде нисам био забринут за њега. Убити га двапут у мање од сезоне било би глупо. Такође, ако су већ планирали да сљедећа сезона буде задња, глупо би било наставити насумично убијати ликове ради шока, то више ни нема ефекта као у ранијим сезонама, а и причу ипак треба смислено довести до краја.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 06:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ko tipuje na to da će ona sa Željeznih ostrva smuvati Deneris?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 07:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Klajv_Biksbi je napisao:
Кејлинов шанац је тешко проћи ако га неко држи, али не знамо да су га Болтони осигурали. Санса је знала за помоћ, могуће да сарађује са Малопрстићем у његовој намјери да завлада Сјевером. Његова идеја и јесте била да дође након битке и разбије остатке.

Ruz Bolton je podvukao Remziju u jednoj epizodi da je Kejlinov Sanac od velike vaznosti i da treba da ga drzi. Ako ga nije poslusao znaci da je kompletni idiot. Dovoljno je 100ljudi da ga brani. Pored toga je nemoguce da par hiljada ljudi umarsira na sjever a da ovaj to ne sazna...ma koliko god se spremao za borbu. Valjda ce to objasniti u sledeceoj ep.

Druga stvar....sjevernjaci me totalno razocarali. Mislio sam da ce se okrenuti protiv Boltona a oni se bore za njega ko za porodicu. Mada ih je vjerovatno Dzon naljutio sa dovodjenjem divljana.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja sam očekivao da se onaj Karstark prodere "The North remembers!!!" i da se okrenu protiv Remzija al'...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Sansa, Jara, Deneris, Lijana Mormont, da, da, zene ce vladati na kraju, o'slo sve u pm...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
ferdinand je napisao:

Ruz Bolton je podvukao Remziju u jednoj epizodi da je Kejlinov Sanac od velike vaznosti i da treba da ga drzi. Ako ga nije poslusao znaci da je kompletni idiot. Dovoljno je 100ljudi da ga brani. Pored toga je nemoguce da par hiljada ljudi umarsira na sjever a da ovaj to ne sazna...ma koliko god se spremao za borbu. Valjda ce to objasniti u sledeceoj ep.

Druga stvar....sjevernjaci me totalno razocarali. Mislio sam da ce se okrenuti protiv Boltona a oni se bore za njega ko za porodicu. Mada ih je vjerovatno Dzon naljutio sa dovodjenjem divljana.

Могуће је да је Малопрстић у Ремзијевим очима био савезник. А и није имао разлога да мисли другачије. То би, такође, све објаснило.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Klajv_Biksbi je napisao:
Кејлинов шанац је тешко проћи ако га неко држи, али не знамо да су га Болтони осигурали. Санса је знала за помоћ, могуће да сарађује са Малопрстићем у његовој намјери да завлада Сјевером. Његова идеја и јесте била да дође након битке и разбије остатке.

Мени је епизода супер. Дио у и око Винтерфела, заправо. Једино што бих волио да је Џон шакама завршио започето.

Pa recimo da je Remzi bio glup pa ga nije osigurao (iako ni to nije moguce po meni), ali njegov stari prije njega to sigurno ne bi uradio. A tom logikom nema sanse da bi Remzi odjednom povukao vojsku otamo (pogotovo sto ih ne treba puno da to brane, tamo 50 ljudi moze vojsku zaustaviti). Zna i on koliko je to vazno mjesto, pa sjecamo se kad je Theona slao da ovaj nagovori svoje da se predaju bla bla. Znaci jedino logicno objasnjenje je da su se teleportovali :D posto nema sanse da bi to mogli proci.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ili brodovima...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je bas nategnuto, vremenski bi im trebalo jos vise vremena da dodju brodovima, a i ovako su stigli super brzo. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A pazi...pitanje je koliko je vremena proslo.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg, nije Dzon cekao nekoliko sedmica sa vojskom oko Winterfella. Mogu to reci, ali to tek nema nikakve logike. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
GialloRosso je napisao:

Spoiler:
Ramsey je govno, prvo je htio da ubije Wun Wuna pred Jonom, da Jon vidi smrt svog prijatelja, pa onda da odradi i Jona.
Preživio je jedva, a već smo vidjeli da je snažan i snalažljiv, dakle nije nemoguće.
Svi Ramseyevi ratnici i izviđači su bili ispred Winterfella i prosto nije imao ko da dojavi dolazak Littlefingera, a i da jeste, to se desilo u zadnji momenat.

Remzi jeste govno ali nije glup. Sto se vidjelo i po nekim ranijim stvarima a i po taktici iz ove bitke gdje je nadmudrio onog glupana Snoua u svim aspektima.
Ako je zaista povukao sve ratnike i izvidjace ispred Winterfella onda je mnogo glup a vec rekoh kako nije tako da su te 2 stvari za mene veliki scenaristicki propust.
I jos nesto, Boltoni su se malo otrgli od krune, logicno bi bilo da paze na Kejlinov Sanac, pa i sami pokojni Ruz Bolton je sve vrijeme isticao Sanac kao jako bitno stratesko mjesto. Tako da to moraju da objasne. Bejlis ove sezone ima teleportacijske moci ocito :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mada oni su u savezu sa krunom. Sa te strane su im bila prijetnja jedino ovi iz Dola. Kada je Bejlis dove Sansu kod Boltona vjerovatno je obecao pakt pa su se ovi opustili i vjerovali da nema prijetnje sa te strane. Opet nema logike da nikoga nije bilo u Sancu...mada mozda je Bjelis prosao kroz Sanac kao saveznik...ko ce ga znati.

Od svih likova Bejlis je trenutno najlukaviji.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije trenutno, uvijek je i bio. On je i zakuvao sve. Jedino nema veze sa WW na Westerosu. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2016, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gledao sam trejler za sledecu ep. Davos govori Dzonu da je crvena spalila curicu. Znaci Dzon ce da bira izmedju Davosa i vjestice...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4587 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 230  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]