banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 450 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2013, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sta je bilo? :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Film je umor teški. Prva polovina i nekako, dok se jure i skaču po onom drveću, dok se gone preko vode, ali nakon toga - kome buka ne smeta - može i da odspava, fino je toplo u kinu. Ono što je trebalo biti finale u ovom dijelu - klanje sa zmajem i traženje dragulja - e pa, Džekson bi htio da mu te epske scene traju 45 minuta i da budu 46 minuta zanimljive i kvalitetne. Ne može.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
A utisak mi je dodatno pokvarila ''kulturna'' banjalucka omlad'na... Jbt u pojedinim momentima sam se osjecao kao da sam sa skolom dosao na predstavu. Onoliko cike, graje...bespotrebnog kikotanja. Moracu film pogledati jeos jednom u manjoj sali kad ga izgustiraju pa bude malo publike.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ostario si...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 11:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Nista bolje nije bilo ni u sali 4 a ne znam ima li manja. Ja imam 20 godina, pa mi je opet smetalo. Nije do tvojih godina :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
Meni nije jasno šta ljudi očekuju od ovog filma? Ako očekuju Gospodara ne mogu ga dobiti jer je to nemoguće... Ako su pročitali knjigu, a vjerujem da je većina ljudi sa foruma pročitala i Hobbita i Gospodara, onda moraju znati da je knjiga i radnja u knjizi jedna veoma zabavna avantura koji ti drži smješak na licu dok je čitaš. Za razliku od Gospodara koji je puno mračniji i film i knjiga... Ono što ja očekujem od filma je da me za ta 2 i po sata zabavi, nasmije i da mi vrati onaj hype Middle-eartha. To je urađeno u prvom djelu, vjerujem da će biti isto tako i u drugom. Glupo je očekivati da će ova 3 filma biti u rangu trilogije Gospodara...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Pogledaj film pa onda pisi. Niko nije ni poredio Hobita sa LOTR, ali covjek 'ladno izmisli pola filma.. Problem sto u Hobitu ima taman materijala za 2 dobra filma, ali oni su morali napraviti trilogiju, zbog para naravno, i samim tim su nepotrebno razvukli film..
A djecu koja urlicu na svaku 3D scenu, nema potrebe ni komentarisati. Tacno treba uvesti neko ogranicenje, da ne moze ispod 13-4 godina u kino bez pratnje roditelja/staratelja.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
^ Ziri, obojica znamo tu "djecu" koja je sinoc urlikala xD

Elem, kao sto sam i ocekivao, prvo obici druge forume pa onda doci ovdje, procitati preseravanja banjalucke publike, standard.

Realno, svi su bili odusevljeni Druzinom, nikom nije smetalo pojavljivanje Arwen, sad odjednom svima smeta sto nije sve po knjizi, sto ima cheezy holivudskih momenata i sl., drugim rijecima preseravanje ovih sto su procitali knjige.
Sto se tice tri nastavka, uopste nije nelogicno, s obzirom da knjiga, iako obimno manja od Lotra ima takodje tri dijela, sto je jos 90ih podijeljeno u tri stripa, koji je sranje, nemojte to citati :D

Elem, film je perverzija, scena sa buricima ocekivano najbolja i najsmjesnija, cak mi se i svidja "spasavanje" vilenjaka, da ne ispadnu totalni supci, Legolas i Tauriel su pravili show, ocekivano takodje.
Thranduil je ostao true supak, kako i treba.

Bilbo prejak pred Smaugom, a glas Cumberbatcha je pun pogodak, kao sto je pun pogodak ubacivanje
Spoiler:
Saurona
kome je takodje davao glas.

Azoga nije bilo puno, sto je steta, ali razumljivo.

Moja ocjena 9.3/10, mislio sam da ce dvica biti najbolja, kao Dvije Kule, ali od trice jednostavno ocekujem previse...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 17:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
zerocool je napisao:
Pogledaj film pa onda pisi. Niko nije ni poredio Hobita sa LOTR, ali covjek 'ladno izmisli pola filma.. Problem sto u Hobitu ima taman materijala za 2 dobra filma, ali oni su morali napraviti trilogiju, zbog para naravno, i samim tim su nepotrebno razvukli film..
A djecu koja urlicu na svaku 3D scenu, nema potrebe ni komentarisati. Tacno treba uvesti neko ogranicenje, da ne moze ispod 13-4 godina u kino bez pratnje roditelja/staratelja.

tebra odes na termin za odrasle, iza 20:45h :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^ Vjeruj mi, gora su odrasla djeca.

Na premijeri Narnie u BGu u 14h, sve kulturna djeca bila, niko da pisne, nije do njih.

Al' kakva ironija, Ziri se zali na buku :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vlakanje, koliko sam cuo u tom terminu je bilo jos gore. :p

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Bahamut je napisao:
Realno, svi su bili odusevljeni Druzinom, nikom nije smetalo pojavljivanje Arwen, sad odjednom svima smeta sto nije sve po knjizi, sto ima cheezy holivudskih momenata i sl., drugim rijecima preseravanje ovih sto su procitali knjige.
Sto se tice tri nastavka, uopste nije nelogicno, s obzirom da knjiga, iako obimno manja od Lotra ima takodje tri dijela, sto je jos 90ih podijeljeno u tri stripa, koji je sranje, nemojte to citati :D

Elem, film je perverzija, scena sa buricima ocekivano najbolja i najsmjesnija, cak mi se i svidja "spasavanje" vilenjaka, da ne ispadnu totalni supci, Legolas i Tauriel su pravili show, ocekivano takodje.
Thranduil je ostao true supak, kako i treba.

Bilbo prejak pred Smaugom, a glas Cumberbatcha je pun pogodak, kao sto je pun pogodak ubacivanje
Spoiler:
Saurona
kome je takodje davao glas.

Мени је Тауријел сјајна, Лили је мој идеалан тип жене и била би ми добра и да је глумила дрво, тај комплетан љубавни троугао који се врти око ње је, иако мало холивудски бљутав, подношљив. Такође, тај "приквел" моменат у односу на Господара прстенова ми је одлично урађен, и доприноси општем осјећају повезаности ликова, мотива и радњи. Чак ми је ок и то што је употријебљена апсолутно иста динамика радње као у ГП трилогији. Симпатичан је и Џексонов камео у првих пар секунди филма.

Но, слажем се са екипом која сматра да је сценарио натегнут, и да се осјети да једноставно нема довољно квалитетног материјала за три филма од по два и по сата. "Шмаугова пустош" јесте забаван филм, али има највише празног хода и досадних момената, од свих пет досадашњих филмова.

Ја сам филм непланирано гледао данас у пола 3, сала скоро празна, мирно, тихо, и можеш да бираш мјесто без обзира на карту.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2013, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ispade najbolji termin u pola 3. Rekose mi da je i juce isto tako bilo..

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 00:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Meni se film svidio. Mnogo bolji od prvog dijela koji mi je bio dosada. Podijelio bih film u 4 dijela: pauci, burad, grad na jezeru i zmaj.
Dio sa paucima je odlican i zanimljiv, koreografija u dijelu sa vilenjancima i buradima je pretjerana ali beskrajno zanimljiva. Legolas neprimjetan pored sjajne vilenjakinje. Dio na jezeru je mirniji, sto je i potrebno, a scenografija opet odlicna. Dio sa zmajem je najlosiji. Mogao je trajati mnogo krace. Nisam znao da zmajevi vole onoliko da pricaju, postavljaju reotircka pitanja i da su onoliki narcisi. Ali ajde, sve je oprosteno jer na sat nisam pogledao za vrijeme filma. Cak mi se i pjesma na kraju filma svidjela.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 10:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Meni je film odličan, jedino što su se oči raspale zazdnjih po' sata :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Popokatepetl: Neki ljudi jednostavno ne shvataju da knjiga nije scenario, te da se filmovi "baziraju" na knjige, ne kopiraju iste, pa im svaki detalj koji nije iz TE knjige smeta, iako u desolaciji ima Silmarilion momenata sa Tauriel i Athelasom, sto je odlicno.

@taksi: Uuu, da, popio je momak vise nagrada za pjesmu nego glumci, odlicna je:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mllXxyHTzfg[/youtube]

A sto se tice pretjerivanja sa vilenjacima, to ne postoji, imaju oni spider-sense, jesus-walk i ostalo, opste poznato je da nemaju tezinu kao ostala stvorenja pa mogu lagano hodati po snijegu, vodi, patuljskim glavama i sl.
Scena iz Druzine Prstenova, na putu za Moriu, cak je i Gandalf u snijegu do pojasa, ali ne i vilenjak:
Slika

A Smaug je skracen, dosta, ocekivao sam vise nego sa Golumom, ipak je ovo bajka u kojem zmajevi pricaju, kradu blago i princeze a ne ovce i hranu :D
A moraju i voice-acteri popiti koju nagradu, glumci su idealni za njega i Azoga.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 13:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko naleti na dobar torent neka pošalje u pp. Za prošli je torent sa odličnim snimkom bio u opticaju prije nove godine....

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Pogledao, i ne svidjaju mi se dvije-tri scene (takoreci, totalno su mi usrali film sa tim)...

Spoiler:
1. Ona dva mopsa? WTF???
2. Ona kamera iz buradi, bukvalno kao da gledam rafting snimak... nekako je preskakanje sa kamere sa vana, na tu u vodi bezze...
3. Stephen Fry? WTF??

Da nije ovo troje, dobio bi od mene 9 od 10, ovako 7.5...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Napraviću samo osvrt na stvari koje su drastično izmjenjene u odnosu na knjigu (warning - spoilers!)

ne sviđa mi se:
Spoiler:
- prekratka i potpuno izmjenjena scena s Beornom (pa kako može izbaciti onaj upad dvojica-po-dvojica na njegovo imanje??? Pa to je jedna od najboljih scena u knjizi, nemoš to izbaciti!!!!)
- previše skraćeno i pojednostavljeno putešestvije kroz Mrku Šumu i utamničenje kod šumskih vilenjaka (nije strašno, ali moglo je bolje)
- pretjerano razvlačenje radnje u Jezergradu (koji mi se uopšte ne sviđa, nekako je previše srednjevjekovni), pointless razdvajanje družine i ona kvazi-ljubavna pričica (iako nemam ništa protiv Tauriel)
- jako zbrzan prilaz družine Ereboru i traženje ulaza

sviđa mi se:
Spoiler:
- scena s buradima, ubacivanje orkova u taj dio i generalno dobar krkljanac.
- Tauriel je OK iako joj je uloga na silu nepotrebno razvučena. Fina cura, ako ništ drugo :D
- Digresija s Gandalfom, Radagastom, grobnicom, Dol Guldurom, orkovima, Sauronom (ako se ne varam, ove stvari su opisane u dodatku Gospodara, samo je Sauron ubačen dodatno)
- Frka sa zmajem unutar Erebora. U knjizi patuljci praktično nisu ni vidjeli zmaja, a u filmu se nose s njim ljetni dan do podne.

Zmaj mi se sviđa, posebno zato što su mu spojena krila i prednje noge, to mi je omiljeni tip zmaja. Posebno mi se sviđaju šumski vilenjaci, prejaki su, baš tako sam zamišljao izvorne vilenjake koji nikad nisu otišli na onu seobu iz Silmariliona.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2013, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^ Meni su vilenjaci promasaj u odnosu na knjigu, tacnije bolji su mi u filmu, ali nisam ih onako zamisljao.
Manje su supci, uopste nisu "luckasti" kao sto je opisano, identicni su onim iz Revendella, sto ne bi trebalo da bude, jedino je Thranduil onakav kakav treba.
Drugim rjecima, premalo su zajebavali patuljke, vise je sprdnje tome posveceno u Lotru, a trebalo bi da je obrnuto...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 450 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]