Citiraj:
Nije Elvis superioran, Elvis pokusava da ukaze na to kako je apsolutno neopravdano govoriti za ovaj film da je sranje ili da ima suplju pricu, ali naravno, ostatak foruma cine svjetski priznati reziseri pa oni imaju pravo da kritikuju ovakav film na nacin na koji su to cinili.
Ne moras biti pripadnik jedne branse da bi mogao da kritikujes njen produkt.
Film nije sranje, ali u svakom slucaju nije otkrovljenje u pravcu u kom ga ti guras.
Citiraj:
Jebes IMDB, ako hocu da znam kakav je neki film prije gledanja odem na banjaluka forum, jer tamo svi najbolje znaju
U ovoj prici, onaj koji se namece da zna bolje od ostalih si upravo ti. Meni ocjena sa IMDB predstavlja jako malo. Bilo je primjera gdje mi se film dopadne iako su mu ocjene katastrofalne, a i obrnutih.
Citiraj:
Pa ti budi prosjecan gledalac, pogledaj film i onda se izlaprdaj na forumu kako je film takav i takav. Jer naravno kad je rijec o filmu onda je rijec o prosjecnoj publici, a kad treba kritikovati film i popljuvati ga onda su svi iznadprosjecni i kompetentni. I opet
Ja jesam prosjecan gledalac - i kao takav sam i opisao film. Prica suplja, al' taman toliko da ne bude dosadna, bacena u drugi plan u odnosu na CGI i okruzenje u kojem se ista dogadja.
Citiraj:
Nisam ja rekao da je prica originalna vec da najbolje prikazuje spoljnu politiku Amerike.
Ja opet kazem da onaj ko zeli da sagleda losu spoljnu politiku Amerike nece to ciniti apstraktno gledajuci trometarske strumpfove kako skacu po drvecu nego ce se pozabaviti relevantnijim cinjenicama i stvarnom situacijom u svijetu. I niko me na svijetu ne moze ubjediti da je Cameronu draze to sto je uspio 'suptilno' provuci kroz pricu kritiku Amerike nego to sto je zaradio 2 milijarde zelenih novcanica.
Citiraj:
A ja imam pravo da to pricam kao sto i ti imas pravo da moj komentar ocjenis "cova-buraz-svjetskazavjera-filozofijom".
Ili je to samo pravo administratora?
Ono sto ti izgleda ne prihvatas je da ne gledaju svi filmove na isti nacin. Neko ne trazi otkrovljenje o svjetskoj situaciji koje si ti dozivio nego jednostavno ode tamo da bi pogledao zabavan film sa eye-candy efektima i da ga kao takvog svrsta u rang dobrih ili losih filmova. Mogao si ti post poceti i drugacije, napisati ga u drugacijem tonu, umjesto toga ti si se frljacao izrazima da mi supljiramo i ne vidimo neke stvari. Dakle, bez obzira na moj status na forumu, kad ti svoj prvi post na temu pocnes recenicom da je sve prethodno napisano 'suplja prica' i da si ti taj koji primjecuje nesto za razliku od nas koji to ne cinimo, ja cu ti itekako napisati da pisas uz vjetar i vodis se tom supljom covaburaz kvazifilozofijom u kojoj sve i svasta treba da bude kritika naseg, zaboga, iskvarenog sistema vrijednosti.