Ja sam dio filma prespavao, oko dijela kad Crvena kraljica uhvati Alisu. Za radnju ne mogu reći da je loša, jer neke naročite radnje i nema, puno kojekakvog jurcanja tamo-amo, često bez smisla. Čak ni efekti nisu izvukli stvar, nije mi bio ni deseti dio doživljaja kao kad sam gledao ''Avatar'' (možda što više nisam ''3D nevin

). Sve u svemu, film mi je bio dosadan prije svega, što je još gore, s obzirom da ja nisam imao nikakva posebna očekivanja.
Još samo jedna zanimljivost, vezana za moju posjetu kinu juče. Zbog 8. marta, djevojke su imale besplatan upad. Kad sam išao kupovati karte, nisam to znao, ali da sam znao ne bih ni išao juče. Na stranu što nismo mogli sjesti na svoja mjesta, jer je nastala totalna zbrka oko duplih ulaznica. Publiku su 95% činile djevojke, logično. Ono što me nerviralo je bilo konstantna galama, pričanje i uopšte ometanje drugih, a to nonšalantno ponašanje kao da je zahvatilo cijelu salu. No dobro, ne gubim ja lako živce, pa nisam ni sad (mada mi je bilo došlo da prospem kutiju kokica na neke cure iza nas, koliko nesnosne bijahu), samo sam se zapitao (pa me interesuje je li to samo moj pogrešan utisak), da li se stvarno kulturnije ponašamo i da li više cijenimo svoje i tuđe vrijeme kada, recimo, platimo ulaz 6-7 maraka, u odnosu na ovakve slučajeve, kad je upad besplatan? Kao da su svi bili u fazonu, ''et', svi smo ovdje za dž, pa možemo da se ponađamo kao prava razuzdana gomila''.