banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 21:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2002, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Prosli Soundtrack sa Celine Dion, cini mi se, me nije pretjerano fascinirao. Sta vise nije mi se ni svidio. Nadam se da ce ovaj biti bolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2002, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sa kojom Celine Dion? Ne pričamo o Titaniku :)

Meni je prošli LOTR soundtrack dobar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2002, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A jebati ga... znam da je bila neka plasticna riba sa vive i mtv-ja sa nekim pokusajem visokog glasa. Kvazi operska diva ili tako nesto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2002, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, zove se Enya

Vrh

Tema posta: Šta sad fali Enyi?
PostPoslato: 11 Dec 2002, 01:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ima fantastičan glas i mislim da je sramota čak i spominjati joj ime u istoj rečenici sa Celine Dion i njoj sličnima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2002, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Pa u svetu, ali vrlo je verovatno da ce se moci ubrzo naci i kod nas zahvaljujuci bugarima.
Imam prosli CD i prilicno je dobar.
Samo mi se ne svidja bas pesma on Enye malo se ne uklapa sa ostalom muzikom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2002, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Nikakva reklama, nego za sve fan-ove:

u Metro-u od ponedeljka se moze naci soundtrack za Two Towers,
bar tako tvrdi zaposlena. :p
na adresi http://www.dvdklub.inecco.net pod "1.12 spisak spisak novih DivX " , pogledati
kraj liste, pa ko nema neka grabi. :D

bdw Enya je odlicna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 13:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Na temu Hari Poter raspravljali smo o knjigama i njihovoj ekranizaciji.Nisam citao ni jednu iz trilogije LOTR, pa me interesuje kako vam se cini prvi dio filma u odnosu na knjigu,kakva je druga knjiga,koja je njabolja?Cujem da ima i knjiga prije trilogije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

O tome se puno pisalo na temi "Gospodar Prstenova" pa ako imaš vremena pogledaj tamo. Ima knjiga prije trilogije i dobro ju je čitati prvu, zove se Hobit i između ostalog opisuje kako je Prsten uopšte došao do Hobita. Trilogija hronološki ide iza toga. Što se tiče prvog filma jasno je da je dosta toga izbačeno, neke stvari su prikazane drugačije. Dakle standardno kad je u pitanju ekranizacije knjige. Film odavno nisam gledao, moraću obnoviti gradivo i pogledati ga ponovo prije nego što dođu Dve Kule :), meni je film dosta dobar ali knjiga je uvijek poseban doživljaj jer je mnogo više toga opisano i prikazano, pri čitanju sam sebi u glavi stvaraš slike likova, događaja, lokacija koji se opisuju.

Kako si ti preporučio harry Pottera ja ti strogo preporučujem sve knjige Gospodara Prstenova, Hobita i Silmarilion :D

Imaš o ovome više na temi Gospodar Prstenova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2002, 13:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam ko je provalio da LOTR2 dolazi 20.12. i da ce biti u nekoj maloj sali Kozare
mislim da su to ciste dezinformacije
juce je bila premijera a kod nas treba da se pojavi oko 16.1.2003 a prikazivace se u Paradisu a u Palasu ne znam gdje ce biti
bio sam u maloj sali Palasa i super je tako da se ne bih bunio da gledam Two Towers tamo
soundtrack za Fellowship of the ring je proglasen najboljim soundtrackom samo nisam siguran da li je to bilo samo za 2001. ili za sve dosadasnje
imam taj cd kod kuce i preslusao sam ga jedno 50-ak puta i jos mi nije dosadio jer je odlican
Enya se super uklapa u doticni mozda su je trebali cak i u film ubaciti :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2002, 00:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
16.1.2003 pocinju se prikazivati 2 Kule.
ZA ONE KOJE INTERESUJE REPERTOAR:
2.1.2003 SWEET HOME ALABAMA
23.1.RED DRAGON

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2002, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rekordna zarada za "Dve kule"
Filmska adaptacija drugog nastavka Tolkienove trilogije "Gospodar prstenova: Dve kule" zaradio je na američkom tržištu od petka do nedelje 61,5 miliona dolara što je za čak 30 odsto bolji rezultat od onoga koji je prošle godine postigao prvi nastavak "Družina prstena". Ukupno, "Dve kule" su od prošle srede, kada je počeo sa prikazivanjem u američkim bioskopima, pa do nedelje, zaradile 101,5 miliona dolara. Istovremeno, "Dve kule" su u preostalih 26 svetskih zemalja zaradile 85 miliona dolara što znači da se ukupna zarada filma u svega pet dana prikazivanja približila cifri od 190 miliona dolara. Na drugom mestu je romantična priča "Two Weeks Notice" sa Sandrom Bullock i Hughom Grantom u glavnim ulogama. Ovaj film je premijerno zaradio 14,4 miliona dolara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2003, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo nekih interesantnih stvari koje sam pokupio sa drugog foruma

Intersantna su mi dva imena u knjizi. Boromir i Faramir. Netko je spomenuo da je J.R.R.Tolkien u sustini napravio dobar mix evropskih legendi u svojoj triologiji. Ova dva imena dokazuju da su u Tolkien-ovoj masti bili prisutni i Slaveni!!!

Spominje se jos jedno ime, al ne coveka nego grada..."White City".
a koj je to grad "White City"? :D
usput, Boromir je iz tog grada ;)

Tolkin dok je studirao lingvistiku, obozavao je prevodjenje srpskih (slavenskih) epskih pesama .... za to ima i dokaz - special edition L.O.T.R. DVD bonus materijal (ja sam se bas iznenadio kad sam video srpsku epsku pesmu u prici o Tolkinu i njegovim osnovama za jezik i epiku koju je izmislio odnosno njegovo prevodjenje i lingvistika kojom se bavio)...

A jeste li znali da se mjesto odakle potiču Hobiti, nizgled mali i nebitan narod a ustvari glavne face koje su riješile čitavu stvar i koje su najmanje podložne zloj moći Prstena, zove Shire što se može prevesti i kao - Krajina!

i

Middle Earth = Sredozemlje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2003, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ehehehe, ko bi rekao... :) Sto se tice trilogije Gospodara prstenova znam da je Tolkin nasao u stampariji svoga oca knjigu Hobit u rukopisu od nepoznatog pisca i da je preradio i izdao. Iz toga je kasnije nastala i trilogija Gospodar prstenova kao nastavak ove knjige. :) Ovo da su i Srbi upleli svoje prste u sve to... :) Bas cu skoknuti da dignem DVD da vidim te srpske epove :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2003, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
16. se blizi ala ce biti guzve za karte :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2003, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kad se puštaju karte u pretprodaju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2003, 14:21 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
čini se od danas :)

upravo sam kupio za 16.

termini su 13, 16:30, 20 i 23 (ili sl. 13 i 20 su sigurni, druga dva nisam baš) u Paradisu i još dva termina u Palasu. Cijene karata su 2KM za prijepodnevne i 3 KM za poslijepodne, vjerovatno će promijeniti kad film počne igrati ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 16:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Ko do sada nije kupio karte, bolje mu je da pozuri. Za udarni termin od 20 sati u cetvrtak, 16. su vec rasprodane karte osim u prvih par redova.
Medjutim, premijera, ili kako ovi nasi to kazu "pretpremijera" - je u SRIJEDU 15.1. u Palasu u velikoj sali u 22 sata i za to jos ima karata!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 20:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ja sam 7. ili 8. (ne sjecam se vise) kupio karte za 16. :)
Bice guzvara samo tako... nadam se da vrijedi... Malo sam postao inertan sto se silnih filmskih hitova tice .. cak ni ovaj novi Minority Report, i poslije njega par hitova nisam cak ni pogledao.. No neki dan sam bio u bioskopu i kupio karte za dva filma, tako da sam nekih 4 sata "sjedio", da se vratim u formu ...
p.s. iako to nista ne znaci, a ni nema neke veze s temom, ovo je prva "premijera" filma na cu 'posjetiti' ;)

Sto se LOTR: TT tice .. nema sta, ako je prvi dio bio dobar ovaj moze biti samo jos bolji, jer knjiga II ima vise borbe i dinamicnija je.. mnogi su prvi dio smatrali monotonim, ako i jesu za drugi sumnjam da ce isto reci :)
Zanimljivo je samo koliko je para i truda ulozeno za silne animacije.. tehnologija napreduje, sve je realnije :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Zanima me koliko vremenski traje projekcija LOTR II, Dvije kule, da li neko zna? :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]