Film sam gledao na kaseti, ali sam sinoc odgledao i u kinu, jer zasluzuje da se opet odgleda.Vader je doboro rekao sto se atmosfere tice, jer ipak horori su horori bas kad je atmosfera napeta, ili kad ima neki odredjen poremecen svet.Prizori na kaseti su bas lepo napravljeni, ali ipak nekako imam osecaj da su pomalo nabacali povezivanje slika sa kasete sa prizorima ovako.Postoji i nedorecenost, mislim na kozu koja sepa, nema konkretnog objasnjenja u filmu, samo se moze nagadjati, tj. davati neke svoje pretpostavke.Scena sa konjem je odlicna.
Vader, mislim da je devojcica njihova, to je spominjao otac.Btw scena kad majka od devojcice pada u ambis je vise nego lepa, bas onako oslobadjajuca. Takodje nije mi jasno ako su oslobodili devojcicu, jer kao prema nekim pricama i "teorijama" za sudbinu duha treba neko da sazna da bi on ili ona bio/la oslobodjen/a i napustio/la ovaj "svet".Ako je novinarka to uradila zasto se sve nastavlja, ili je to kao poruka da zla uvek mora biti, da bi bilo u ravnotezi sa dobrom.Btw jedna glupa nelogicnost u filmu, ko jos gradi kucu iznad bunara, a da pri tom skroz ne zatrpa bunar, i plus toga ne odsece deo koji je iznad zemlje, bas glupo.A i oni insekti koji izadju iz bunara kako su oni ziveli unutra, kad je bunar bio zatvoren, nisu se sigurno hranili devojcicom
Ali ipak film je OK, steta sto se ovde ne moze naci originalna, japanska, verzija.
Btw Vader ako je novinarka prezivela zbog iztrazivanja, zasto nije i momak, i on se predao "problematici"