banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 06:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
gnusni_snjesko je napisao:

sto se Lynch-a tice on je postao nesto kao Dali...kada nemas sta reci u drustvu,a hoces da ispadnes pametan samo spomeni Lyncha!!

I Lynch i Dali postoje nezavisno od onih 'analfabeta', 'nafura', 'neznalica' ili kako vec, koji ih gledaju pa bi odma' da pricaju o tome...
Kvalitet sa tim nema (skoro) nikakve veze, u pitanju je ukus mase koji se stalno mijenja... Sad moze da potrefi jednu stvar, sutra ce drugi i tako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ja nisam baš skontao Bambija. Da li je onaj veliki jelen njegov pravi tata, ili je odlučio da se stara o njemu samo zato što mu je mama umrla ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 23:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
FLASH je napisao:
Nabavio sam danas Memento

Sretno :)

Evo, prije pet minuta zavrsi. Uh. :D
Prvih 1h sam savrseno dobro pratio pricu, ali me je od tada par puta nesto prekinulo na par min, pa sam morao stopirati film i nit koja je povezivala sve ono se istanjila. Trenutno ni sam ne znam da li sam sve skontao. Par posljednjih trenutaka bih vjerovatno trebao obnoviti, samo zato sto nisam upratio kako je Teddy (policajac) i zasto predstavljao Natalie i zasto mu je trebao Leonard (glavni glumac) da ubije Jimmy-ja. Sacekacu da se slegne, pa prosvrljati jos malo IMDb-om.
Najbolje bi bilo preraditi film i staviti kratku hronolosku verziju, pa ne bi bilo problema. :)

Bilo kako bilo, odlican film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ja nisam baš skontao Bambija. Da li je onaj veliki jelen njegov pravi tata, ili je odlučio da se stara o njemu samo zato što mu je mama umrla ??

Pogledaj Bambi 2, sve ti je tu objasnjeno :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Najbolje je pogledati ponovo, ako ti se da. Meni nije fazon da samo nekako skontam kraj, već da mogu onda da povežem sve što je bilo u filmu, što je prethodilo, pa sve i da neko objasni kraj bolje je pogledati sve, da se uveže. Često se tada vide neki zanimljivi elementi, dijalozi, izjave, koje u tom trenutku nisu djelovale značajno, ali su itekako povezane sa nekom kasnijom radnjom.

Nekidan sam pogledao "The Prestige", i oduševio se, meni je on daleko najbolji od novijih filmova. Planiram ga pogledati još jednom, prvenstveno zbog dijaloga, čitao sam kasnije citate iz filma na imdb-u i vidio upravo ovo što sam gore napisao, neki dijalozi u tom trenutku nisu djelovali značajno ali su se "ostvarivali" kasnije kroz film. Ovaj film toplo preporučujem svima, veoma dobar scenarijo, zanimljiva priča, odličan završetak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 00:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
Pero_Bombas je napisao:
gnusni_snjesko je napisao:

sto se Lynch-a tice on je postao nesto kao Dali...kada nemas sta reci u drustvu,a hoces da ispadnes pametan samo spomeni Lyncha!!

I Lynch i Dali postoje nezavisno od onih 'analfabeta', 'nafura', 'neznalica' ili kako vec, koji ih gledaju pa bi odma' da pricaju o tome...
Kvalitet sa tim nema (skoro) nikakve veze, u pitanju je ukus mase koji se stalno mijenja... Sad moze da potrefi jednu stvar, sutra ce drugi i tako...

pero ti si carrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
filmovi koji me teraju da ih gledam više od jednog puta od mene neće dobiti dobru ocenu. pogledaću film i 10 puta jer mi se sviđa, a ne da bih shvatio jebenu poentu. :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 02:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
zapali onda one diskove sto sam ti sprzio! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

polako... gledao sam ja i memento i vanilla sky i bambija i nisam se požalio... još ima nade. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Najbolje je pogledati ponovo, ako ti se da. Meni nije fazon da samo nekako skontam kraj, već da mogu onda da povežem sve što je bilo u filmu, što je prethodilo, pa sve i da neko objasni kraj bolje je pogledati sve, da se uveže. Često se tada vide neki zanimljivi elementi, dijalozi, izjave, koje u tom trenutku nisu djelovale značajno, ali su itekako povezane sa nekom kasnijom radnjom.

Nekidan sam pogledao "The Prestige", i oduševio se, meni je on daleko najbolji od novijih filmova. Planiram ga pogledati još jednom, prvenstveno zbog dijaloga, čitao sam kasnije citate iz filma na imdb-u i vidio upravo ovo što sam gore napisao, neki dijalozi u tom trenutku nisu djelovali značajno ali su se "ostvarivali" kasnije kroz film. Ovaj film toplo preporučujem svima, veoma dobar scenarijo, zanimljiva priča, odličan završetak.

HA!! Pogledaj još pre koliko sam ja pisao o The Prestige, ali ne vidim zašto si njega pomenuo ovde. Taj je film savršano razumljiv...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kakve veze ima kad si ti pisao o "The Prestige" :)

A pomenuo sam ga u kontekstu da ga planiram pogledati još jednom zbog nekih stvari, napisao sam to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema veze, samo naglašavam kad je tata taj film gledao :)

A zbog kojih to stvari planiraš gledati još jednom, da pogledam i ja :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zbog dijaloga, po pohvatam neke finese. Možda si ti to pohvatao na prvom gledanju, ali napisao sam gore da volim da mi se sve uklopi, i kad shvatim samu radnju.

Recimo scena kada mu onaj kaže da mora praktično žrtvovati pticu u kavezu, a ispadne da nije morao, pa mu kaže da je samo htio da vidi da li je ovaj spreman da "okrvavi ruke" zarad dobrog trika...a kasnije u filmu...spremnost da se zakrvave ruke zarad trika...kontaš :), dok taj dijalog nije djelovao toliko značajno u tom trenutku :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LoL, ne mogu da verujem. Ja sam baš to komentarisao za vreme filma :) Neke stvari su u filmu predvidive, recimo ono sa Teslinim projektom i sl. ali nikada ne bih predpostavio da je i on imao blizanca jer je to zaista prejednostavno. Kontao sam sve vreme da je onaj prerušeni u stvari onaj starac koji je radio sa ovim drugim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Bolje da za taj film otvorimo posebnu temu, "The Prestige" to zaslužuje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moderatori, pa spamuju!! kuda ide ovaj forum.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Što se Vanilla Sky tiče, ima španska verzija (snimljena 7-8 god. prije američke) - identična priča (isto Penelope glumi), ali prilično bolje režiran (po meni) i lakši za skontati.
Potražiću tačan naslov, ali nedavno je bio na HRT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zove se "Abre los ojos" (Open your eyes), upravo sam ga pogledao, prije 15 minuta završio :)

Inače film je snimljen 1997. godine a Vanilla Sky 2001. godine.

Za ovaj film na IMDb stoje dve zanimljivosti, prva je da je režiser a ujedno i scenarista Alejandro Amenábar ideju za film dobio u noćnim morama dok je bolovao od gripe, a druga je da je navodno Tom Cruise kad je prvu put gledao ovaj film na kraju filma dok su išli "credists" na mobilnom telefonu razgovarao i ganjao da otkupi autorska prava za film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 08:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Eto, kao da sam znao.
Mislio sam da je snimljen nešto ranije (u glavi mi je iz nekog razloga bila '94), ali dobro, 4 god. prije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]