banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2016, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Murder by Death (1976)
http://www.imdb.com/title/tt0074937/?ref_=tttr_tr_tt

Slika

Zanimljiva i pomalo zaboravljena parodija likova iz krimica i njihovih kreatora. Odlicna glumacka postava (Alec Guiness, Eileen Brennan, David Niven, Peter Sellers i sjajni Peter Falk u ulozi Bogart-ove interpretacije Spade-a) je osnovni razlog zasto ovaj klasicni "whodunnit" film uspijeva da prevazidje okvire svoje budalaste price...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2016, 11:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
u zadnje vrijeme sam gledao filomove koji pored glavne price vode junake kroz grad (uglavnom nocu) i kroz spoznaju urbanog drustva

Zigosana

Slika

feministicko poluamatersko art-house preseravanje
par kvalitetnih kadrova Beograda i to je to

Gde je Nadja?

Slika

i ovaj film isto oslikava urbani Beograd, ali na mnogo kvalitetniji nacin
rekao bih da je ovo srpski rimejk Tvin Piksa... skoro sve je tu, nestala djevojka, tamna strana male princeze, zabrinuti otac psihopata, sukob momak prijatelj, okultistcka komuna, spoznaja drustvenog podzemlja, druga djevojka koja sluzi kao manifestacija tamne strane nestale djevojke, mistika
film nosi ultrairitantni Svetozar Cvetkovic u ulozi psihopate, jednoj ulozi koju cijelog zivota glumi, samo sto je ovaj put uz to i zabrinuti otac
rezija na trenutke prosjecna, na trenutke vrhunska (npr ispod mosta ili u soping molu)
kvalitetno osvjezenje srpskog filma

Kisses

Slika

jako lijep film o naglom odrstanju
dvoje klinaca od 10 11 godina bjeze od svojih problematicnih porodica, lutaju centrom Dablina i spoznaju zivot
ideja fotografije je genijalna: film pocinje u crno bijeloj tehnici, dok su klinci u kucama izlozeni nasilju, kako idu sve dalje od kuce postaju sve slobodniji i pojavljuju se boje polako i postaju jace ili slabije zavisno od njihovih osjecanja, na kraju kad se vracaju kuci boje ponovo nestaju

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 08:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
SMRT U SARAJEVU Danisa Tanovica

Nazalost, ovo je antisrpski film. Kazem nazalost, jer da nije bio bi sjajan. Njegov najbolji a i jedan od boljih bosanskih. Ovako ostaje taj jednostrani pogled.
Sve u tom filmu funkcionise, osim tog dijaloga, ali on je najznacajniji.
Odlicna zamisao: kamera kao kod Inarituovog Birdmana prolazi prostorijama starog bosanskog hotela (mislim da je ono Holiday Inn) u koji pristizu gosti iz Evrope na proslavu stogodisnjice ubistva Franca Ferdinanda. Hotel, oronuo, glomazan, odrzava nekadasnji sjaj i sjecanje na neke prosle slavne dane (Olimpijske igre, Jugolsaviju..), ali se raspada. Korumpirani direktor, podrum izdan mafijasima, zaostale plate, escajg iz 1984, slavine ne rade... Radnici spremaju strajk a pristizu Evropljani. Simbolicno zar ne?! Jedan od gostiju je i Gavrilo Princip, gdje iz porodice Princip svaka generacija dobije po jedno musko dijete koje se zove Gavrilo. Scenario za deset ali...Za deset je i taj strajk, i glumci i trenutna sarajevska situacija, ali kad dodje do drugog dijela filma, duela Gavrila i novinarke sve se upucuje na jednu stranu. Gavrilo "stiti" srpsku stranu postavljajuci pitanja i o Izetbegovicu, i o potrucenim Srbima, i o iseljenim Muslimanima iz Sarajeva...ali tu su spremni odgovori, zapravo rafali novinarke o Srebrenici, Kraljevini Bosni, ono opste mjesto kako se zovu stanovnici Francuske, a kako Bosne...o Srebrenici na vise mjesta, a o Sarajevu "ko ih je tjerao". Na kraju se pokusava pronaci mir, i usmjeriti ta mrznja ka bankarima, politicarima i slicno i sve bi to bilo lijepo da zapravo prst nije usmjeren ka jednom narodu.
Nisam clan "Bastionika" koje, smeta lobanja Damiena Hirsta, ali ovaj film je antisrpski i to na jeftin nacin koji je potreban festivalskoj publici, da razumije rat u Bosni, najlakse je kad imas dobrog i zlog. Steta.

Poslednji put menjao taksi dana 19 Maj 2016, 09:03, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
taksi je napisao:
12.5. Stize Tanovicev film sa Berlinskof festivala ove godine "Smrt u Sarajevu".

Džontra je napisao:
Jedva čekam da ga pogledam...sigurno je realan i nepristrasan....

taksi je napisao:
Originalni ste koliko i pjesme Beogradskog sindikata.

shakal je napisao:
I sarajevski reditelji.

taksi je napisao:
Dzamija je tu bila i prije tebe i prije mene i prije nas, i treba tu da bude, a film je o Prvom svjetskom ratu i kritika je njih a ne nas. Taj Tanovic je u proslom filmu pohvalio zdravstveno sistem RS i dobojske ljekare a kritikovao federacijske. Ali vi ste oni koji uvijek pricaju o Grbavici ili Nicijoj zemlji. Niko se nikom ne izvinjava.

taksi je napisao:

Nazalost, ovo je antisrpski film. Kazem nazalost, jer da nije bio bi sjajan. Njegov najbolji a i jedan od boljih bosanskih. Ovako ostaje taj jednostrani pogled.
Sve u tom filmu funkcionise, osim tog dijaloga, ali on je najznacajniji.
Odlicna zamisao: kamera kao kod Inarituovog Birdmana prolazi prostorijama starog bosanskog hotel (mislim daj e ono Holiday Inn) u koji pristizu gosti iz Evrope na proslavu stogodisnjice ubistva Franca Ferdinanda. Hotel, oronuo, glomazan, odrzava nekadasnji sjaj i sjecanje na neke prosle slavne dane, ali se raspada. Radnici spremaju strajk a pristizu Evropljani. Simbolicno zar ne?! Jedan od gostiju je i Gavrilo Princip, gdje iz porodice Princip svaka generacija dobije po jedno musko dijete koje se zove Gavrilo. Scenario za deset ali...Za deset je i taj strajk, i glumci i trenutna sarajevska situacija, ali kad dodje do duela Gavrila i novinarke sve se upucuje na jednu stranu. Gavrilo "stiti" srpsku stranu postavljajuci pitanja i o Izetbegovicu, i o potrucenim Srbima, i o iseljenim Mujslimanima iz Sarajeva...ali tu su spremni odgovori, zapravo rafali novinarke o Srebrenici, Kraljevini Bosni, ono opste mjesto kako se zovu stanovnici Francuske, a kako Bosne...o Srebrenici na vise mjesta, a o Sarajevu "ko ih je tjerao". Na kraju se pokusava pronaci mir, i usmjeriti ta mrznja ka bankarima, politicarima i slicno i sve bi to bilo lijepo da zapravo prst nije usmjeren ka jednom narodu.
Nisam clan "Bastionika" koje, smeta lobanja Damiena Hirsta, ali ovaj film je antisrpski i to na jeftin nacin koji je potreban festivalskoj publici, da razumije rat u Bosni, najlakse je kad imas dobrog i zlog. Steta.

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dok ja nađem gdje bila ta rasprava..... :(

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
taksi je napisao:

Nazalost, ovo je antisrpski film.

Slika

preduhitri me Šakal. Ajd sad fino reci, jesam jeo sam vnago, baš tim rječima...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:05 
Veteran
Veteran

Nemam problem da pohvalim bosanski film, ali ni da kazem da je nesto antisrpski film.
Nisam od onih koji kazu da je Jasmila Zbanic odvratna Muslimanka, vec da ima lose janve nastupe sa dobrim filmom "Na putu". Isto vazi i za Tanovica. Pogledam, pa tek onda imam misljenje za razliku od nekih. Sta nije jasno?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedina je razlika što ti potrošiš dva sata da bi shvatio nešto što je već poznato, npr. da je Žbanićka krava.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:08 
Veteran
Veteran

Shakal, takvim stavovima me podsjecas na ljude koji pokrivaju muzej i reklamu izlozbe velikom srcem da bi se mladenci uslikali.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Može biti, ima dosta ljudi koji se žene i više vole npr. srce nego mrtvačku glavu kao pozadinu na mladenačkoj fotografiji, zašto, ne bih znao.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Shakal, takvim stavovima me podsjecas na ljude koji pokrivaju muzej i reklamu izlozbe velikom srcem da bi se mladenci uslikali.

Slika

Citiraj:
Dzamija je tu bila i prije tebe i prije mene i prije nas, i treba tu da bude, a film je o Prvom svjetskom ratu i kritika je njih a ne nas. Taj Tanovic je u proslom filmu pohvalio zdravstveno sistem RS i dobojske ljekare a kritikovao federacijske. Ali vi ste oni koji uvijek pricaju o Grbavici ili Nicijoj zemlji. Niko se nikom ne izvinjava.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:14 
Administrator
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Može biti, ima dosta ljudi koji se žene i više vole npr. srce nego mrtvačku glavu kao pozadinu na mladenačkoj fotografiji, zašto, ne bih znao.. :lol:

Je l' sad slijedi replika o kurčevima ispred galerije koji ne smetaju mladencima?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:14 
Veteran
Veteran

Izjava za dzamiju stoji. Kao i za prosli Tanovicev film. Za ovaj povlacim rijec, i nakon odgledanog misljenje je gorenapisano.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
shakal je napisao:

Je l' sad slijedi replika o kurčevima ispred galerije koji ne smetaju mladencima?

Pa mislim da je to poenta vjenčanja :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:17 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:
shakal je napisao:

Ne, nego slijedi:

Nikada mi nije bila jasna umjetnost Hirsta. Ali zato odem u muzej i odlgedam dokumentarni film od 40 minuta i shvatim i ajkule u formalinu i lobanju. Da imaju imalo pameti znali bi koliko je Hirst tradicionalista. Da je odveo svoju zenu i dijete iz Engleske jer mu se vise svidja Meksiko. Da je lobanja predstavljenja jer se covjek u Evropi boji smrti i dozivljava je kao lose, za razliku od Meksikanaca koji pjevaju na groblju. Da je ljubav spas i slicno. Ali oni ne vide leptira uhvacenog u ljepoti, vec samo lobanju.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Za ovaj povlacim rijec, i nakon odgledanog misljenje je gorenapisano.

Alkibijad Dajguz V je napisao:
Ajd sad fino reci, jesam, jeo sam vnago, baš tim rječima...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:25 
Administrator
Korisnikov avatar

taksi je napisao:

Nikada mi nije bila jasna umjetnost Hirsta. Ali zato odem u muzej i odlgedam dokumentarni film od 40 minuta i shvatim i ajkule u formalinu i lobanju. Da imaju imalo pameti znali bi koliko je Hirst tradicionalista. Da je odveo svoju zenu i dijete iz Engleske jer mu se vise svidja Meksiko. Da je lobanja predstavljenja jer se covjek u Evropi boji smrti i dozivljava je kao lose, za razliku od Meksikanaca koji pjevaju na groblju. Da je ljubav spas i slicno. Ali oni ne vide leptira uhvacenog u ljepoti, vec samo lobanju.
Čekaj...Moraš odgledati film u kome objašnjavaju šta je umjetnik htio da kaže? Zar to nije malo glupo? Kako umjetnik nešto da poruči običnom čovjeku ako mu je umjetnost nerazumljiva? Kako da se izrazi ako taj izraz niko ne razumije? Istine radi, nisam ni bio na izložbi niti ću ići, jednostavno me ne zanima taj oblik "umjetnosti".

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ali...ali...Tanović je pohvalio zdravstveni sistem Republike Srpske...kako je moguće da mu je ovaj film anti srpski?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:32 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:
taksi je napisao:

Čekaj...Moraš odgledati film u kome objašnjavaju šta je umjetnik htio da kaže? Zar to nije malo glupo? Kako umjetnik nešto da poruči običnom čovjeku ako mu je umjetnost nerazumljiva? Kako da se izrazi ako taj izraz niko ne razumije? Istine radi, nisam ni bio na izložbi niti ću ići, jednostavno me ne zanima taj oblik "umjetnosti".

Zoka, malo je ovdje prostora za ovakvu temu. Umjetnost se razumije subjektivno, ili bas onako kako je umjetnik htio. Nema tu nekih novosti. Danilo Kis je pravio intervjue sam sa sobom da ga citaoci " ne bi razumjeli na svoj nacin". Mozda neko shvati iz prve. Ja nisam, samo ne odbacujem na prvu ono sto ne shvatam. Pokusam da shvatim. Ako ne zelis, opet ok. Samo mi nije jasna tolika odbojnost i mrznja naroda, a ni pokusali nisu da posjete izlozbu. Ok je nemati misljenje, ali postajemo kao Srbijanci. Na noz sve. I sve znamo. I o vakcinama, i o ishrani, i o umjetnosti i o politici, i o tenisu. O svemu imamo misljenje.

Poslednji put menjao taksi dana 19 Maj 2016, 09:46, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2016, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Džontra je napisao:
Ali...ali...Tanović je pohvalio zdravstveni sistem Republike Srpske...kako je moguće da mu je ovaj film anti srpski?

:lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]