banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2016, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nikad ti neće biti toliko dosadno da pogledaš to.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2005, 01:20
Ja davno nekad počeo, ali morao ići, pa prekinuo sa gledanjem. Početak je bio "interesantan". :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Slika

Do 45. minute i nekako, poslije se raspada na sve strane. Nisam nešto osobito dirnut glumom Brie Larson.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Sve i nekako al ne diraj mi Brie Larson! :love7:

The Hatefull Eight

Nije na razini prethodnih Tarantinovih filmova, ali je solidan. Svidja mi se razdoblje u koje je smjestena radnja, ali i sto nije klasicni vestern. Jedostavan zaplet, puno krvi (kada dodje do tog dijela), rasizma... Volio bih da krace traje, posto na momente postaje smor. Druga polovina je zanimljivija, ali drago mi je sto nisam gledao u kinu, ne znam da li bih izdrzao :D 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brie je lijepa, dobro igra, ali nije razvalila.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Koliko je lijepo gledati kako se Tarantino trudi i koliko mu ne uspjeva. Dva sata i 47 minuta, a jedino vrijedno gledanja staje u prvih šest ili sedam minuta.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Novi film od Barona Coena,...solidna komedija,par puta sam se baš ismijao,al većina vremena je dick jokes i usiljeni humor....samo ne znam kome je palo na pamet da pusti u salu 30 curica od 10 godina ,kad ima scena slonovskog bukkake gang banga.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Više dick nego jokes

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 19:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Klajv_Biksbi je napisao:
Slika

Велико и јако пријатно изненађење. Још ми кнедла у грлу стоји. Ипак, имам двије замјерке.
Прва се односи на добацивање "Балија" од стране избјеглица из БиХ, а касније и пуштања Бајиних хитова под прозором. Мајку му, може ли један филм да прође без тих "Срби, а посебно из Босне, су говна" пресеравања.
Друга замјерка је за спојлера.
Spoiler:
Нелогичан ми дио по повратку у БиХ. Некако усиљен.

Da odgovorim kao nezvanični PR filma. :)

Prva: "Zašto da prođe bez toga"? Mi smo govorili "Balije" drugi su govorili "Četnici", to je tako bilo. A i Srbijanci, generalno, ne pojedinci, nikad nisu voljeli izbjeglice. Pa i danas drugarica kaže "radi u centralnoj pošti u Bg, a izbeglica".

Druga
SPOLIER
Zar nije najlogičnije da se iz neuklopljene sredine vratiš u svoju sredinu? I onda ona najljepša stvar, kad više nisi ni "životinja" ni "čovjek", ne prihvata te niko. Nema sredine. Bilo koju kulturu da prihvatiš, može se i tako protumačiti. Ljepota kraja filma.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 20:00 
Veteran
Veteran

Daljac, imamo isto mišljen je za Spotlight. Mislim da bi bolje funkcionisao kao dokumentarac, prije cc 20 godina. Pokušavao sam da opravdam odluku jer je bitno da se što više čuje za problem, ali zar je to dobar film samo zbog teške teme? Ne! Ništa od ljepote filmske magije on nema.

Isto mislim i za "Sobu", da je prvih 45 minuta ok, ali mi se svidjela gluma Bri Larson...neka suptilna, lijepa, neusiljena koja ne viče "daj mi Oskara". I dalje mi je fascinantno kako su dječaka naučili da odglumi neke reakcije.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh, da, to sam zaboravio da kažem - klinac cijelo vrijeme igra bolje od 70 odsto glumaca koje sam gledao u pozorištu ikada. S tim što sam ja do pred kraj filma mislio da ima neki fazon i da je dječak zapravo curica :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Zar nije najlogičnije da se iz neuklopljene sredine vratiš u svoju sredinu? I onda ona najljepša stvar, kad više nisi ni "životinja" ni "čovjek", ne prihvata te niko. Nema sredine. Bilo koju kulturu da prihvatiš, može se i tako protumačiti. Ljepota kraja filma.

To je još Pekić ustanovio u "Vremenu čuda", u najboljoj paraboli te knjige.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
taksi je napisao:
Da odgovorim kao nezvanični PR filma. :)

Prva: "Zašto da prođe bez toga"? Mi smo govorili "Balije" drugi su govorili "Četnici", to je tako bilo. A i Srbijanci, generalno, ne pojedinci, nikad nisu voljeli izbjeglice. Pa i danas drugarica kaže "radi u centralnoj pošti u Bg, a izbeglica".

Druga
SPOLIER

Прва. Јесте у току рата, а и касније било "они мени попа а ја њима фратра", али за овај филм је то ирелевантно.
Друга. Филм јесте о затварању круга. Из вукојебине дошао, био на немјесту, у вукојебину се вратио, и то ми се и свидјело. Оно што ми је неувјерљиво је дружба са Армијом БиХ и некако ми то иде руку под руку са овом првом мојом замјерком. Уби ме ако то није додворавање раји из Сарај'ва.

У сваком случају, да се не дужи овдје, филм треба погледати. Иначе не волим домаћу кинематографију, али је ово баш одскочило.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Klajv_Biksbi je napisao:
Оно што ми је неувјерљиво је дружба са Армијом БиХ и некако ми то иде руку под руку са овом првом мојом замјерком. Уби ме ако то није додворавање раји из Сарај'ва.

У сваком случају, да се не дужи овдје, филм треба погледати.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Klajv_Biksbi je napisao:
Slika

Велико и јако пријатно изненађење. Још ми кнедла у грлу стоји. Ипак, имам двије замјерке.
Прва се односи на добацивање "Балија" од стране избјеглица из БиХ, а касније и пуштања Бајиних хитова под прозором. Мајку му, може ли један филм да прође без тих "Срби, а посебно из Босне, су говна" пресеравања.
Друга замјерка је за спојлера.
Spoiler:
Нелогичан ми дио по повратку у БиХ. Некако усиљен.

Braćo koji je film u pitanju po što ga ne spominjete a sliku ne vidim?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
No One's Child. Ničije dijete na srpskom valjda.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2016, 22:58 
Veteran
Veteran

Koliko smo osteceni (i ja i svi) da nam apsolutno sve smeta. Uvijek primjetimo to, a ne primjetimo da mu je najbolji drug a i ucitelj bio Srbin! Ima neka sredina, valjda.
Na kraju ni armija ni "nasi" a ni vukovi ga nece, a to je ono sto je najbitnije i najtuznije. Nema tu nikakvog drugovanja. I kome je stalo da se svidi raji u Srajevu? Sarajevo mi je bas onako bitan i relevantan grad.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nadam se samo da nježnije zube vadiš nego što pišeš po forumu :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Meni nisu jasne takve primjedbe filmu. Ali je bitno da se onda okrenemo i kukamo kako Ameri prave politički korektne filmove (po svojim standardima, naravno) pod palicom svoje Vlade ili vojske. Film je jebeno remek-djelo u odosu na srpska sranja u zadnjih mnogo mnogo godina.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2016, 00:31 
Veteran
Veteran

Ne mislim da su filmovi losi kao sto pises. Bilo je sasvim solidnih primjera. To da nisu komercijalni je tacno ali da su losi-nisu.
Uostalom niko ne pominje ucesce domacih filmova nu Berlinu, Sandensu...velika je to stvar. Film nije nesto sto je bitno danas, ali za malu drzavu i naciju je ovo uspjeh.
Kao sto je 32.decembar bio uspjeh jer je prvi film kod nas, svidio se on ili ne.
Kao sto je Dane Komljen momak o kojem treba pisati pa i ponuditi mu gostujuce mjesto na faksu.
Kao sto je i Kratkofil bio jako jako bitan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]