banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 16:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jan 2016, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Evo vam primjer CGI na drugim filmovima, koriste ga tamo gdje niste nikad primjetili.
Ja mislim da Revenant nije uopste pretjerao sa tom tehnologijom...

[video]https://www.youtube.com/watch?v=bL6hp8BKB24[/video]

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
malteras je napisao:
Smrznuta brada, pokvareni zubi, rane, krv, ulazak u ekstremno hladnu vodu- sve je to uglavnom CGI danas, ali ovdje nije.

Ma gdje to?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Pretjerah, u pravu si :) To je uglavnom CGI u niskobudzetnim filmovima i serijama (mada opet ima izuzetaka), o cemu ovdje nije rijec...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Slika

Opet pogledao ovo Kjubrikovo remek-djelo, i dalje je odlican! Kako je prikazao hladni rat i taj strah od nuklearki, vrhunska satira. I naravno tu su genijalni Peter Sellers i George C. Scott, ne zna se ko je bolje odglumio. 9/10

Spoiler:
Citiraj:
President Merkin Muffley: Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.

Citiraj:
President Merkin Muffley: I will not go down in history as the greatest mass-murderer since Adolf Hitler.

General "Buck" Turgidson: Perhaps it might be better, Mr. President, if you were more concerned with the American People than with your image in the history books.

Citiraj:
Dr. Strangelove: Sir! I have a plan!

[standing up from his wheelchair]

Dr. Strangelove: Mein Führer! I can walk!

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 19:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Jedine dvije scene gdje me "The Revenat" pogađa su scena obračuna osvetnika i gonjenog, kao i možda, ali samo možda scena u kojoj Dikaprio "izlazi iz groba". Scena u kojoj ga grizli traga je skoro smiješna. Izgleda kao humoristična kopija scene silovanja iz "Otpozadi". Bez obzira na smrznute brade i naturalne lavine (kao da je bitno), kao i stvarno divnu okolinu, film jednostavno ne pokreće emocije u meni. Nema tu onog vrhunskog kvaliteta, tvz.magije, kao kad gledaš npr."Apocalypse now" pa osjetiš svu bolest priče od samog početka.
Film defitivno nije plitak, ali je tanak i to je to. To što trenutno stvarno nema boljih filmova od Inuaritovih, ne znači da su ovo remek-djela, i ne osjećam potrebu da ih branim svim silama po cijenu da lažem. S dužnim potovanjem prema reditelju, koji se stvarno trudio.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 21:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ovi sto filmu zamjeraju jer je koristio efekte (posto bi krdo jel uzivo snimljeno bilo mnogo bolje) zamisljam na protestima protiv bijelih Oskara. E to je ta prica o kvalitetu filma.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
taksi je napisao:
Ovi sto filmu zamjeraju jer je koristio efekte (posto bi krdo jel uzivo snimljeno bilo mnogo bolje) zamisljam na protestima protiv bijelih Oskara. E to je ta prica o kvalitetu filma.

:lol: :lol: :lol:

Твом цинизму није равна ни патња дјеце, наравно јеврејске

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 22:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Exposed - keanu reeves..plitko, sranje..jednostavno fali mu sandra bullock da napravio hit film..

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
U jednom danu gledao Povratnika i Marsovca, prvi sranje sem scene kad ga napadne međed, drugi mi je drzao paznju, nista sto ce se pamtiti al bolji od Povratnika

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:00 
Veteran
Veteran

Daljac je napisao:
taksi je napisao:

Karma je cudo, prokelta sudbina. Svidio mi se Son of Saul i to bas. :(

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje si gledao?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:11 
Veteran
Veteran

Kino.
Mađarsko i jevrejsko i ja zavolim - pa tačno me treba streljati sa ovima što na Đokovića galame da plati porez i kače sliku medvjeda sa Oskarom.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:15 
Veteran
Veteran

Daljac je napisao:
taksi je napisao:

Efekti, ako neko obraća pažnju na to, nemaju veze s tim što ovaj film ne funkcioniše. Gledaš i ostaješ ravnodušan. Bar ja jesam.
Da li je problem tempo, da li "meso" u scenariju, da li gluma ili ko zna šta je...ali, jednostavno ne radi. Birdman je nešto bolji po ovom pitanju, ali i dalje...c...jok...nije vrh. Jebiga :dontknow: .
Tužno je to što mnogo gluplji filmovi u posljednje vrijeme mnogo bolje rade - glupi "Marsovac"(evo sad sam ga gledao, vrlo glup film :) ), nešto manje glup Moby Dick ili onaj "The Walk"...realno, kome trebaju takvi filmovi? Sve filmovi koje ću sutra zaboraviti, ali, bolje funkcionišu i parcijalno i kao cjelina, dočaraju emociju, pogode.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta u "Marsovcu" pogodi?

- Ostao sam sam na Marsu. Znao sam da će mi problem biti hrana. Ali ja sam po zanimanju pogodite šta? Biolog!

Nolanovski imbecilno. I onda čovjek uzgoji po jebenog Glamoča pod šatorom na Marsu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:22 
Veteran
Veteran

Tu se mimoilazimo, jer ja nisam ostao ravnodušan. Film je surov jer je amrička istorija surova; odsustvo riječi je namjerno odrađeno da bi fotografija došla do izražaja plus umjetnički pristup koji mi se dopao. Ne mislim da je forma nad suštinom već da je formom rečena suština.
A što se tog medvjeda tiče, meni baš ta scena suvišna i preduga.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Kino.
Mađarsko i jevrejsko i ja zavolim - pa tačno me treba streljati sa ovima što na Đokovića galame da plati porez i kače sliku medvjeda sa Oskarom.

zaboravio si likove koji drkaju cigančad kad im traže pola marke

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:49 
Veteran
Veteran

taksi je napisao:
Tu se mimoilazimo, jer ja nisam ostao ravnodušan. Film je surov jer je amrička istorija surova; odsustvo riječi je namjerno odrađeno da bi fotografija došla do izražaja plus umjetnički pristup koji mi se dopao. Ne mislim da je forma nad suštinom već da je formom rečena suština.
A što se tog medvjeda tiče, meni baš ta scena suvišna i preduga.

Možda je baš u tome problem. Surov jeste, ali kao da to ne prenosi na pravi način. Meni je djelovao nedovoljno surov. Scena kad mu debil ubije sina je baš proletila, a cijeli ostatak filma se vrti oko toga. Mali primi nož kao ništa, umre i eto ga...wtf? Npr."There will be blood" se manje trudio oko toga, a ispao više surov.
Tišina u filmu jeste bio dobar potez.
Scena sa medvjedom jeste preduga i nedovoljno "prljava". Dosadno(a neefektivno) se ponavlja više nego borba u Rokiju :).
Scena sa hulucinacijom u kojoj u nedefinisanom prostoru sreće sina je na baš silu u filmu.
I to oko teme je problem...u priči se ne zna da li je tema nepravda prema indijancima ili želja za preživljavanjem glavnog lika. Film bi jednim dupetom ne na dvije, nego na pet stolica. Za to već krivim fazu pisanja scenarija jer je to boljka mnogih novijih filmova...kad pisci/reditelj nisu sigurni da li je nešto dovoljno snažno da bude kičma filma, umjesto da razrade tu jednu temu oni samo gomilaju još tema u okviru tema u okviru tema... Kao da daju gomili hipstera da trpaju u film šta bi njima bilo uzbudljivo. To je za mene loš scenario.
Ima u filmu i mnogo dobrih stvari, ali pošto nisam odmah započeo priču na taj način, neću ni sad :).

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 23:54 
Veteran
Veteran

To je to...vidi prosi a moze da hoda, Ale poludio od ucenja i sl.

Nego, vidim da sam i ovdje zaboravio jednu lijepu scenu u Povratniku - zamagljena kamera od disanja i krv na njoj, kap vode iz rijeka. Nije pretjerivao sa realizmom ali lijep momenat.

U Šaulovom sinu mi se svidjelo neštpo drugo - krupni kadrovi lica. Sve je u licu, i mimičnim mišićima. Logor je. Nema se hrabrosti ni mogućnosti za veliom tugom, već se očima i grčenošću pokazuju emocije i strah. Time se skrenula pažnja sa logora na malog čovjeka. Nema velikih scena kao u Šindlerovoj listi (ovim ne mislim da je Šindlerova lista loš film već da je drugačije sniman) i nema preglumljivanja kao kod Ralf Fajnsa. Kad smo kod toga i dalje mislim da je Ralf Fajns sjajan glumac i da mu je najpoznatija uloga najgora uloga. Sjećate li se onog akcenta i izraza lica?! S druge strane to je Lajamu najbolja i jedina dobra uloga.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2016, 01:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Meni je pored toga što se slažem s ovim što je Nasmješiti napisao, veoma blizak put njegovih promisli. Čitam ga i kontam kako razmišlja blentavo. :lol: Nekad samu sebe ne kontam, šta sam htjela reći, šta mi se to učinilo dobro, šta ne, šta to fali nečemu, pa se desi i da odlutam od prvobitne ideje, pa se vratim na nju, pa mi ne djeluje kao s prva jasna i moja, pa me misao odvede da porazmislim o nečemu totalno ni.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2016, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

800 je napisao:

Prelijep film. Prelijep.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]