banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 05:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2002, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ma nije bitno.

Povezao sam Khazad-dum sa Maglenim planinama tako sto u filmu druzina prstena prelazi preko neke planine [mislim da je to MP a mozda i nije] i kada nisu uspeli da predju [sto zbog mecave, sto sbog Sarumana] onda su krenuli kroz Moriu.
A u Hobitu u Maglenoj planini su ziveli orci. To je to :smile:

Peace

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Dce/02 dana 28.02.2002. 22:07 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2002, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo sam zavrsio skidanje enciklopedije Arda.
Odlicna je i u njoj se mogu pronaci i najsitniji detalji.
Skidao sam samo txt fajlove ali i njih ima preko 2500.
Sve u svemu odlicno.

Peace

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2002, 18:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
:)
tako treba :)))

Ja (kada sam skidao Enc. of Arda) sam koristio webstripper i "povukao" kompletan sadrzaj .. sa svim slikama, ilustracijama, mapama, tekstovima tj. sve fajlove koji su bili dostupni ;)
Onda sve otvorio (parcijalno) u Ultraeditu i njegove linkove (u .html fajklovima - koje je webstripper pretvorio u "svoje" gluposti) replace-ovao u relativne linkove i sredio sve to za kratko vrijeme :)
sad pogledam "latests upadtes" i skinem novi materijal :)

Ma enciklopedija je odlicna, uzasno mnogo podataka, a svi su dostupni "na klik" :))))) kad je citam (offline - na disku) otvorim vise od desetak prozora sa linkovima koji me zanimaju, pa paralalno citam ... :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2002, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
mIRCon koliko izađe u megabajtima ta enciklopedija koju imaš off-line?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2002, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam skinuo samo txt fajlove [znaci bez slika, tabela i mapa] i kod mene je oko 25 MB na hdd.

Nekako sam smatrao da mi te mape i tabele ne trebaju. :smile:

Peace

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2002, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Inace enciklopedija se svaki dan dopunjava novim podacima pa zato je moram skoro svaki drugi dan nadogradjivati...

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Dce/02 dana 02.03.2002. 12:46 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2002, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jan 2002, 01:00
Daj ljudi sto ste se nalozili toliko na tu bajku. Jel' neko od vas mozda citao Vreme smrti ili Tihi Don po mom misljenju mnogo su bolje od LOTR.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2002, 02:17 
Majstor
Majstor

Vader: oko 7,5 MB zipovana ...

........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2002, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo sam zavrsio citanje prve knjige LOTR. :smile: Kako sam prvo gledao film pa onda citao knjigu, znao sam vecinu stvari, ali knjiga daje mnogo siru sliku. Film je znatno skracen u odnosu na knjigu, :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2002, 20:22 
Majstor
Majstor

Sto se tice bitke i radnje iz druge knjige... pa Tolkien je napisao sve to kao jednu veliku knjigu ali su izdavaci napraviil tri toma, a on nije bas bio zadovoljan s tim, no nije imao izbora, posto je dugo trazio izdavaca (uslov mu je bio da objeve i Silmarilion, koji su tek kasnije objavili...)
Pa zato imamo tri komada.... bas me zanima kakva bi bila debela knjizurina da je sve "u jednoj" :))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2002, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Video sam ispred pozorista knjige LOTR i Hobita na engleskom, kao i LOTR u jednoj knjizi. Mislim da ima 1500 strana, ogromna je [debljinom]. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
DivX je vec izasao...nisam gledala i ne znam kakav je kvalitet slike... ali znam da je na 2 cd-a.

Pogledala sam film...malo procitala sta se ovde pise i to me podstaklo da pocnem citati knjige... Pocela sam od Hobita... pomislih (aorist :smile: Danas idem kupiti druzinu i tolkinov rijecnik...
I ja sam vidjela u Kulturi veeeeliku knjigu od oko...hm.....1500 stranica ako se ne varam...valjda su sve tu sadrzane....sezdeset i nesto maraka....ipak, nekako mi je cejf da ih kupujem jednu po jednu :smile:

Ima poneki detalj koji mi nije jasan u knjizi...npr. nigdje se ne spominje pravi vlasnik prstena ... i jos nesto... u filmu Frodo kad god bi stavio prsten pojavila bi se neka "izmaglica" a Bilbo ga je stavljao nebrojano puta i nista...

Puno mi se svidjela knjiga... npr kad Bilbo u Gollum postavljaju jedan drugom zagonetke ili kad se bore sa tzv. baucima... Gollumov govor mi je bash simpatican ssss :smile:

Nekako mi je bolje citati knjigu nego gledati film... bolji je osjecaj...ne znam zasto... mada je i film super...
Simpaticno je isto npr. sto se Bombur-u uvijek spava ili sto Hobiti vole da jedu :smile:

Eto toliko od mene....idem kupiti jos koju knjigu :smile:...pisite...bash me zainteresovalo ovo ... :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2002, 18:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jan 2002, 01:00
Da , da ... interesuje me ( mozda se izvalim sada : )

kako to da je izasao DivX ( a jeste ) , ako jos nije izasao DVD
( a nije ; ) ?

Od cega su napravili DivX ?
i , kakav je kvalitet ako ga je neko gledao ( interesuje me i zvuk a ne samo grafika )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2002, 10:31 
Majstor
Majstor

Drakkan: odlicno pitanje ...
DivX je prisutan kod nas cak i prije prikazivanja filma u bioskopu ....
i ja sam se cudio, kako su ga napravili, posto sad sve nove DivX-e (tj. filmove) ripaju sa DVD-a i pretvaraju u DivX koji je dostupan sirokim narodnim masama ...
Ja sam kontao da nisu sa vhs-a, ili nekih beta to prebacili ... a DVD jos nije dostupan, tek bi sad trebao da se "pusti" u prodaju ..
Da li je to procurilo sa nekog DVD-a ili ne stvarno ne znam, i mene zanima ..
Kvalitet slike je vise nego odlican, a zvuk je fantastican (na DivX-u) tako su mi rekli (par prijatelja ima DivX pa su mi pricali) ja nisam gledao na compu, no ako DVD "dodje" i kod nas, mozda se i stegnem i pljunem 40-50KM (najvise 51KM , ne dam im vise :))) ...
Frxy: i ja sam to kontao, nisam citao knjige GP (1,2,3) kao sto sam napisao citao sam samo Hobita, i Silmarilion kao i Enciklopediju Arde ;))), no film je film, moraju prikazati nekako "da je drugacije" nego kad ga ne nosi :)))))
Treba knjigu procitati tamo je opisano, sta vidi, kako vidi itd .. :)
baj d vej, zasto se onda Sauron nije javljao Bilbonji kao sto se Frodonji javljao (bar u filmu, u vidu oka i pricao mu) ...

itd..
p.s. napokon da je i ova tema zivnula malo :), skroz smo je zapustili, spala skoro na zadnje mjesto :)))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2002, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
frxy

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> npr. nigdje se ne spominje pravi vlasnik prstena</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Pravi vlasnik je Sauron, pominje se to negdje. Oni su njemu faktički ukrali Prsten ali je prsten legalno njegov :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Gollumov govor mi je bash simpatican ssss</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Meni takođe :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Nekako mi je bolje citati knjigu nego gledati film... bolji je osjecaj...ne znam zasto...</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Zato što je knjiga mnogo moćnija od filma. Neki kažu da je i crtani moćniji od ovog filma. Crtani nisam gledao ali gledaću pa ću javiti utiske. Neki koji bolje od mene poznaju GP u svakom pogledu, i površinskom i simboličnom, kažu da je ovaj film dobar ali da nije moćan kako je mogao i trebao da bude.

mIRCon

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> zasto se onda Sauron nije javljao Bilbonji kao sto se Frodonji javljao</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Zato što Sauron tada još nije dovoljno ojačao. Kad je ojačao vratio se u Mordor i dao se u totalnu potragu za Prstenom, kako kaže i u filmu "sve svoje misli je usmjerio ka Prstenu" a kako je Presten tad bio kod Frode onda je gnjavio Frodu :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2002, 08:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bravo Vader bas si me preduhitrio.
Ja sam citao Hobita i LOTR 1 i 2. Bas trebam poceti i trecu knjigu.
Kroz celu drugu knjigu se govori o tome da je prsten Neprijateljev tj. Sauronov.
I u knjigama je izmaglica oko onoga ko nosi prsten [kada je Sem stavio prsten da bi pobegao od orka isto se nasao u nekoj vrsti izmaglice jer se onda nalazio na prelazu u svet senki.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2002, 08:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Film je proizvod tuđeg viđenja događaja opisanih u knjizi. Nikada mi se nije desilo da pročitam knjigu pa pogledam film po toj knjizi i budem zadovoljan. Film je film, ne može da ide poput knjige. To dođe kao "readers digest". Kontam da će ulogu ledi Jovajne da preuzme Aruena. Znate onaj boj u Povratku kralja, Jovajna se bori protiv lorda Nazgula zajedno sa jednim hobitom. Smio bih se opkladiti da će to da preuzme Aruena.
Ipak, ima nejasnih stvari u samoj knjizi. Ne bih da zakeram, ali temelji Barad-Dura nisu mogli biti razrušeni jer je prsten ostao čitav. Mislim na događaje u vrijeme Poslednjeg saveza. Sauron je bio poražen i znate već šta je bilo. Kako to da Sauron na osnovu toga nije skontao da prsten postoji i da je neoštećen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2002, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sauron je znao da je prsten neostecen ali nije znao gde se nalazi, a osim toga bio je slab da bi ga trazio.
Tek kada se vratio u Mordor dao se u pravu potragu za prstenom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2002, 18:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
"A ovo je taj užasni sticaj okolnosti, Frodo. On je verovao da je Jedinstveni izgubljen, da su ga Vilovnjaci uništili, kao što je trebalo da bude učinjeno. Ali sada zna da on nije izgubljen, zna da je nađen. I stoga ga traži, traži i sve njegove misli teže njemu. On je njegova velika nada, a naš veliki strah."

Ovo je na početku prve knjige, kada Gandalf objašnjava Frodu kakav mu je to prsten Bilbo ostavio. Imam i objašnjenje. :smile: Problem je učinio Saruman lažno tvrdeći da je Jedinstveni završio u moru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2002, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Jest matere mi :smile:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]