banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 13:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2014, 23:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Elvis Presley je napisao:
gnusni_snjesko je napisao:
Utopija je napisao:
Slika

konačno film koji stvarno ima dobar razlog da se pogleda.

+1

Plus jos jedan.

ako me zeleni semafor od coolture nije utukao, onda ce ovaj film.. :(

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 05:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
taksi je napisao:
Gone girl je dobar triler. Nista monumentalno, i ne ockujete Seven ili Fight club, ali ce vam 145 minuta proci brzo i interesantno. Prica je solidna, lijepo razradjena i njena ljepota je u kritici vojaerski nastrojenih ljudi, ocekivanja u braku i posljedica cijele savremen kulture koja nam se servira. Aflek je solidan (i dalje je bolji reditelj nego glumac, ali potpuno podnosljiv u ovom filmu), i reditelj je standarno dobar, ne odlican. Sta je odlicno? Rosmund Pike i muzika. Sjajna glavna glumica nosi film i daje mu posebnost. Odlican izbor, a muzika pridonosi atmosferi.

Ono što je odlično je kad izadjes iz bioskopa i zamisliš kakvih sve muč(e)nih umova ima. I uz to njena scena sa Barneyom i žilet. Briljantno.
Čak je i prijatelj koji je završio knjigu tik prije nego što smo sjeli pred platno ostao fasciniran tom scenom.

Meni se jako dopao. Affleck je bio više nego solidan, a ona odlična. Preporuka (i pored toga što je film već izvikan).

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 18:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Da li je neko gledao Fury?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Zombeavers
Slika

Зомби даброви. Може ли боље? Наравно; аутори најављују и "Zombees"! :р

јооооооооооооооооооооооооооој!

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2014, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Zombi dabrovi? :) Zomb Dabr nja.

The Canal (2014)
Slika

U moru novijih horora, ovaj mi je bio nekako dobropoznato klišeirano dobar, imao je par dobrih rješenja, i par BU! PROTRES! momenata! Preporuka za laku noć.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Spoiler:
Slika

Hercules

http://en.wikipedia.org/wiki/Hercules_(2014_film)

Drugacije ispricana legenda o Herkulesu
Supalj na sve strane, al' ne i nezanimljiv
Moglo je dosta bolje, ali za ubijanje popodneva nije los

Spoiler:
Slika

Unknown

http://en.wikipedia.org/wiki/Unknown_(2011_film)

Dugo samo zaobilazio ovaj film dok ga pre neki dan nisam pronasao na disku
Sad mi je zao sto ga nisam pogledao ranije
Dosta dobar triler

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2014, 06:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Slika

Interstellar

Christopher Nolan se baca u još jedan Inception, ovaj put sa teorijom relativnosti, putovanjem kroz vrijeme, dodatnim dimenzijama i intergalaktičkim osvajanjem.
Osim uvoda koji je nepotrebno dug, film svoja skoro tri sata prilično dobro ispunjava.
Iako ima par rupa u priči (a kako i ne bi sa ovom tematikom) i klimaks je malo već viđen, ostatak je prilično dobar.
Putovanje kroz dimenzije, crne rupe i svemir su jako dobro prikazani, a i priča u nekim momentima izazove par emocija (kad se priča o starenju i našoj svrsi), što mi se nije desilo već duže vrijeme pri gledanju filma. Isto tako, ima i dosadnih momenata, kad sam se uhvatio razmišljajući o nečem skroz desetom.

Obavezno u kinu pogledati.

8.5/10

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2014, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Tristana (1970)

Bunjuelov prikaz jedne od omiljenih mu tematika je veoma dobar, iako se ovaj film ne moze svrstati u grupu njegovih najboljih...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2014, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Black Cadillac (2003)
Slika

Nemam pojma zašto sam više očekivala od ovog filma... Al ajd. Svidjela mi se mračna vožnja po snježnoj šumskoj ćesti. Nešto sam se poželjela snijega.......

6/10

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2014, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Pogledaj i In Fear
slicna tematika, voznja kroz sumu, spoznavanje samog sebe, panika, strah, dosta ozbiljnije od Crnog Kadilaka

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2014, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
FLASH je napisao:
Slika

Interstellar

Christopher Nolan se baca u još jedan Inception, ovaj put sa teorijom relativnosti, putovanjem kroz vrijeme, dodatnim dimenzijama i intergalaktičkim osvajanjem.
Osim uvoda koji je nepotrebno dug, film svoja skoro tri sata prilično dobro ispunjava.
Iako ima par rupa u priči (a kako i ne bi sa ovom tematikom) i klimaks je malo već viđen, ostatak je prilično dobar.
Putovanje kroz dimenzije, crne rupe i svemir su jako dobro prikazani, a i priča u nekim momentima izazove par emocija (kad se priča o starenju i našoj svrsi), što mi se nije desilo već duže vrijeme pri gledanju filma. Isto tako, ima i dosadnih momenata, kad sam se uhvatio razmišljajući o nečem skroz desetom.

Obavezno u kinu pogledati.

8.5/10

Odličan film! Jedan od najboljih koje sam gledao.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2014, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
spavac je napisao:
Elvis Presley je napisao:
gnusni_snjesko je napisao:
Utopija je napisao:
Slika

konačno film koji stvarno ima dobar razlog da se pogleda.

+1

Plus jos jedan.

ako me zeleni semafor od coolture nije utukao, onda ce ovaj film.. :(

Pogledala. Veoma dobro. Prije svega...kako kreativan happy end! Kakva unutrasnja pobjeda! A onda je sve moguce...
Jednostavna i nimalo dosadna zivotna prica o iskrenoj ljubavi i o bolesno ustrojenom drustvu u kojem se neprilagodjenost placa depresijom...
Za one koji vole nepretenciozno duboke isjecke iz zivota na milozvucnom Francuskom jeziku-preporuka!

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2014, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
Pogledaj i In Fear
slicna tematika, voznja kroz sumu, spoznavanje samog sebe, panika, strah, dosta ozbiljnije od Crnog Kadilaka

Pogledala sinoć. Stvarno je sličan, ta fora sa ulaskom neznanca u auto je meni uvijek zanimljiva. Strahovi i šuma i gubljenje uvijek imaju + od mene. :D
Da se razumijemo, to nisu kvaliteti od filmova koji kupe vrijedne nagrade, to su štrec filmovi za Bu. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2014, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nakon Gake no ue no Ponyo (2008) koji mi se, kao sto vec rekoh, nije svidio i Kaze no tani no Naushika (1984) koji ima mnogo rupa u prici, pogledah jos neke od najpoznatijih Mijazakijevih.

Mononoke-hime (1997)- borba tradicionalnog i modernog je u neku ruku uvijek prisutna u gotovo svim njegovim filmovima (u sustini, to je stalna tematika japanske kinematografije uopste), samo sto je ona ovdje na nivou epa. Odlicno ispricano, prelijepo nacrtano. Ocjena 8/10

Tonari no Totoro (1988)- film koji je nastao po Mijazakijevim sjecanjima o sopstvenom djetinjstvu i iz kojeg je potekla maskota Gibli studia. Topao i mekan :) Ali, sto se mene tice, to ipak nije dovoljno da se svrsta u rang sa ostalima iz ovoga posta. Ocjena 6/10

Hauru no ugoku shiro (2004)- najsimpaticniji likovi i najljepse crtanje. Prvi animirani film tokom cijeg sam gledanja pomislio- kakva lijepa priroda... Prici mnogo toga nedostaje, ali zbog ove dve stvari- ocjena 8/10.

Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)- najpoucniji i najbajkovitiji (japanska Alisa u zemlji cuda). Iako mu prica sadrzi motive koji nisu standardni za djeciji nivo razmisljanja (bajke brace Grim, te narodne bajke sirom svijeta su isto takve- medjutim, ipak nisu namijenjene i prilagodjenje djeci), ali zbog nacina na koji su oni prikazani, ubijedjen sam da ovaj film uspijeva i njih da privuce da se zainteresuju za odredjene zivotno bitne tematike. Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2014, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
malteras je napisao:
Tonari no Totoro (1988)- film koji je nastao po Mijazakijevim sjecanjima o sopstvenom djetinjstvu i iz kojeg je potekla maskota Gibli studia. Topao i mekan :) Ali, sto se mene tice, to ipak nije dovoljno da se svrsta u rang sa ostalima iz ovoga posta. Ocjena 6/10

Sinoć sam ga ponovo pogledao. Kakva mašta, kakve fantazije, dukata mu vrijedi onaj cat-bus :D :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

20,000 Days on Earth (2014)
Slika

Ko želi malo bolje upoznati Kejva i njegovo stvaralaštvo...

10/10

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2014, 14:08
Slika

5/10

a onda je cokolada zavila foliju u mrmota

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sophie's Choice (1982)

Ovo sam do sada uvijek izbjegavao jer mislim da su filmovi koje vecina zena hvali uglavnom veoma losi (isto se odnosi i na filmove koje hvale elektroinzenjeri). Ali, i zenska vecina nekada ubode :)
Sto rece debeli gej:

Slika

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
800 je napisao:
20,000 Days on Earth (2014)
Slika

Ko želi malo bolje upoznati Kejva i njegovo stvaralaštvo...

10/10

Žene, davajte link brzo, brzo! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Interstellar.

Ajooooooj filma. :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]