banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Lektira
PostPoslato: 10 Mar 2014, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
A.J.V.A.R. je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
kad je počelo sa „ž t'aime“ – mislio sma opet neka francuska smaračina. nije baš smaračina ali nije ni bog zna nešto posebno. ona njega čeka na kiši i priča sama sa sobom, on ubije njenog muža pa u fazonu mislije nemoguće pokušavada sakrije dokaze, tu su i neki retardirani ljubavnici koji hoće da se ubiju...

spoiler much :angry4:

ok, ok. dakle, u međuvremenu, ono dvoje ljubavnika ne uspiju da se ubiju jer su glupi, dok ona i dalje šetka uz obale sene i razmišlja zašto njega nema na zakazanom dejtu (možda je ostavio :oops: ), a on je zaglavljen u liftu, vjerovatno se zato film zove elevator to the gallows, i kad napokon izađe, umjesto da joj se javi, ode na kiflice. kiflice izgledaju dobro, slane i makane, ali mislim da je žana moro ipak za nijansu privlačnija.

gnusni_snjesko je napisao:
Le Beau Serge (1959)

Slika

Ko: Claude Chabrol

Zasto: Da se utjesite kako nas seoski mentalitet ima konkurenciju.

Pored ovoga filma, jos jedna lektira istoga autora: Le Boucher (1970)

priča se vrti oko nekog serža koji je frustriran što nije završio fax, mlad se oženio ili tako nešto, bio sam pospan sinoć, možda nisam najbolje upratio, ali, uglavnom propio se i svi su jako zabrinuti za njega. u filmu se pojavljuje i izvjesna lolita koja stalno leži u krevetu i nešto brblja.

zanimljiva je muzika u kafani, ako sam dobro prepoznao, koju je kusta mazno za svog oca na službenom putu.
Ocjena 6.

ps. pošto smo iscrpili temu ja ću sad da predložim neku listu, nisma siguran šta, ali biće neki akcijaši ili hororčići.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Mozeeee jeii! Doduse, ostao mi je jos Thief da pogledam sto sam zacrtala sa prethodne liste.

PS. Ovi ´hororcici´... mogu li ikako da se izbjegnu oni tipa 1.5h namotavanja gastro-intestinalnog trakta na viljusku?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Nije friskey takav da postavi nesto ruzno i bolesno. :) Ja cu pogledati jos tri sa prosle liste u medjuvremenu (Thief, Mencela i Le Beau Serge), pa se javljam...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

naravno, nema nikakvih namotavanja. osim kod francuza, ali to je u funkciji priče.

evo meni par dragih horora koji možda nisu toliko poznati, doduše, bar jedan je bio par puta na našim televizijama, ali ipak ću da ga stavim na listu jer mislim da zaslužuje.

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0264508/?ref_=nv_sr_1

ovo je prvi film stjuarta gordona sniman van američkih studija i raznih zabrana, moj omiljeni lovkraftovski film. u filmu ima jedna sexy sirena.

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0087909/?ref_=nm_knf_t2

moj omiljeni arđentov film sa mladom dženifer koneli.

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0082307/?ref_=nm_knf_t2

fulčijeva ideja je bila da napravi film bez dijaloga, kao neki vizuelni košmar sa poređanim slikama strave, nažalost to nikad nije uspio ali je zato ovaj film vjerovatno najbliži tome. ovdje postoji priča, ima dovoljno dijaloga ali je ipak sve u slikama, posebno posljednja scena koja je vjerovatno najzlokobiji prikaz pakla ikad.

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0338095/?ref_=nv_sr_1

moj omiljeni francuski novotalasni horor i što se mene tiče najbolje od horora što je snimljeno posljednjih 10-tak godina.

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0112922/?ref_=nv_sr_1

i za kraj, gore pominjani, moj najomiljneiji horor uopšte.

Poslednji put menjao Frisky_Dingo dana 10 Mar 2014, 15:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Od ovih nisam gledao Haute tension, tako da cu to pogledati. A prisjeticu se Dagona i Ardzenta...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Izgleda da sam ja jedini djak osnovac ovdje, mozda cak i predskolska kategorija, nista ja nisam od ovoga gledala.
Nista... shvatite ovu temu kao humanitarnu misiju po pitanju mog filmskog obrazovanja :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

isto kao ja kad je noar u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2014, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
mogao bi ja pogledati Dagon,cisto iz rispekta prema Re-Animatoru i From Beyond... Argento ima i boljih filmova (zato Frisky rece omiljeni,ne najbolji) ali Phenomena je i dalje dobar film, Fulci ko Fulci, odvratan...odvratan ali dobar...Aja, nekada najveca uzdanica francuskog horora koji je sa High Tension presao u Hollywood, zasluzeno. Cak mu je prvi americki film, remake kvlt klasika Wesa Cravena bio iznenadjujuce korektan...''Day of the Beast'' ako ne najbolji onda defitivno najomiljeniji film sa liste, upravo taj film je bio vise puta na TV-u, neocekivano sjebavajuci ljude u pozitivnom smislu...de la Iglesia u svoj sili i slavi, na vrhuncu,a pri tome na samom pocetku, mozda najbolji film karijere, karijere u kojoj su kvltovi tipa ''La comunidad" i ''El Crimen Perfecto''

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2014, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
demonstracija sile by gnusni_snjesko

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2014, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mogao bi ja pogledati Dagon,cisto iz rispekta prema Re-Animatoru i From Beyond... Argento ima i boljih filmova (zato Frisky rece omiljeni,ne najbolji) ali Phenomena je i dalje dobar film, Fulci ko Fulci, odvratan...odvratan ali dobar...Aja, nekada najveca uzdanica francuskog horora koji je sa High Tension presao u Hollywood, zasluzeno. Cak mu je prvi americki film, remake kvlt klasika Wesa Cravena bio iznenadjujuce korektan...''Day of the Beast'' ako ne najbolji onda defitivno najomiljeniji film sa liste, upravo taj film je bio vise puta na TV-u, neocekivano sjebavajuci ljude u pozitivnom smislu...de la Iglesia u svoj sili i slavi, na vrhuncu,a pri tome na samom pocetku, mozda najbolji film karijere, karijere u kojoj su kvltovi tipa ''La comunidad" i ''El Crimen Perfecto''

pogledaj dagona, drugačiji je od gordonovih ranijih filmova. fulči jeste odvratan sa zombijima, ali ovdje je atmosfera ono što stvara jezu, naravno, on ne može da pobjegne od sebe pa usred filma ubacuje neke scene sa paukom, ali generalno the beyond je horor u pravom smislu riječi. najnoviji de la iglesijin film o vješticama http://www.imdb.com/title/tt2404738/ je na tragu bestie, mnogo slabiji, ali ipak bolji od svega što je napravio posljednjih 10-tak godina.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
Slika
ovo je prvi film stjuarta gordona sniman van američkih studija i raznih zabrana, moj omiljeni lovkraftovski film. u filmu ima jedna sexy sirena.

je l ovo parodija žanra; parodija Loverkrafta; parodija nečega? mene je ovo o-p-a-s-n-o umorilo, posljednjih pola sata sam na jednoj polovini monitora igrao šah, a na drugoj gledao film.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2014, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zaboravio sam da napomenem da taj film zahtijeva višestruko gledanje. znači svako jutro kad ustaneš upali ga uz šah, i nakon par nedelja ćeš da shvatiš lovkraftovu veličinu.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Shvatam ja Lovkraftovu veličinu, ali ne shvatam veličinu ovog filma.

bajdevej, da se stavi ubuduće napomena "svi predloženi filmovi moraju vam se svidjeti, inače tema nema smisla".

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i da zakačiš tu napomenu oko vrata i hodaš sa njom okolo. :D

naravno da treba da kritikuješ, pogledaj šta sam ja pisao o snješkovom ranom andersonu, čak mislim da kada ti se svidi film, piši šta ti se nije svidjelo u njemu kako bi se razvila rasprava. meni su filmovi sa teme do sada bili u rasponu od odličnih i vrlo dobrih nine queens i mother, do ostalih koji su solidnih, zapravo, jedini uz koji sam zaspao je bio serge, što ne znači da je loš, ali nije mi se dalo da mu se vraćam. doduše, nisam gledao nekoliko filmova sa snješkove liste jer ne mogu da se konektujem na cinemaggedon u posljednjih 10-tak dana.
što se tiče dagona, horror je fanovski žanr, tako da ako od malih nogu nisi gledao takve filmove teško će ti se svidjeti gordon a pogotovo fulči. arđento vjerovatno hoće sa suspiriom, ostalo teško.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:

pogledaj dagona, drugačiji je od gordonovih ranijih filmova. fulči jeste odvratan sa zombijima, ali ovdje je atmosfera ono što stvara jezu, naravno, on ne može da pobjegne od sebe pa usred filma ubacuje neke scene sa paukom, ali generalno the beyond je horor u pravom smislu riječi. najnoviji de la iglesijin film o vješticama http://www.imdb.com/title/tt2404738/ je na tragu bestie, mnogo slabiji, ali ipak bolji od svega što je napravio posljednjih 10-tak godina.

ne mogu ja Fulcia nekako....sve postujem ali Mario Bava kao otac, Argento kao bludni sin...realno nisam duboko ni gazio u taj djalo fazon pored ovih kvltova jos poneki film...

de la Iglesiu sam strasno volio...cak i jebeni ''Perdita Durango'' je imao taj prljavi, mucni momenat (iako bi mi bilo mnogo draze da je ostao raditi ''Alien: Resurrection'' tj da producenti nisu htjeli samo nekoga da odradi tezgu vec nekoga da da svoj pecati kvltnom serijalu kao sto je to bilo do tada sa ostalim, cak i sa Fincherom!)..."La comunidad" imam na 'originalnoj' kaseti, velika Carmen Maura i gluma jedan na jedan... sjecam se kada se ''800 Bullets'' pojavio, svi su ga nesto posrali, meni je bio strasno simpatican kao svi oni blesavi filmovi spanskog govornog podrucja koji slucajno zavrse na TV-u zato sto su nametnuto kupljeni u paketu sa nekim 'bitnim' filmom.... ''El Crimen Perfecto'' je cak zalutao jednu sedmicu u BL kino...znam da sam 7 dana hoda po gradu i terao sve ljude koje znam da odu to pogledati na velikom ekranu...ali onda ''The Oxford Murders'', leleeee... kao da je brat od tetke Agathe Christie odusevljen ''Good Will Huntingom'' odlucio da napise i snimi film....toliko me taj film razocarao da ova zadnja 3 nisam ni pogledao ali moram,sad me malo i popustilo,pa cisto da vidim ali ne ocekujem nesto previse...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2014, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

on je pukao nakon crimen perfecto, mada se meni nije svidio ni 800 bullets, nije bilo te ironije i humora sa kojim me je kupio. to što nisi gledao ništa poslije toga ti je plus jer bi samo gubio vrijeme, osim ovog posljednjeg koji može da se gleda. radio ga je sa starom ekipom, sve sa carmen maurom i onim njegovim razrokim likom i babom.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2014, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Thief (1981)

Ovo je dobar film, ali ipak imam nekoliko zamjerki. Prije svega se to odnosi na muziku, koja je (uglavnom), kao i u vecini Manovih filmova, veoma losa. Takodje mi se nije svidjelo ni to sto ovaj Kanov lik mnogo podsjeca na Sonija (cak mi se cini da su pokusali da proizvedu gotovo identican lik- nervoznog, nepromisljenog, nepredvidljivog i vatrenog kriminalca), a i prilikom emotivnih scena u flimu dijalozi su u najmanju ruku cudni...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Još mi je Arđento ostao. Hajde da ostavimo Fulcija i Aju po strani, nijedno ni drugo me nije zainteresovalo da pogledam do kraja, pa da ne tupim bezveze, ali recimo ovaj "Dan zvijeri" - je l to horor ili parodija, opet ja pitam? Meni je pola toga filma bilo iskreno smiješno, ne smiješno kao DAGON zbog mnogih gluposti i predvidljivih scena, nego smiješno kao dosjetka, kao parodiranje žanra. Drugim riječima, imaš li ti neki horor koji može da uplaši čovjeka ili nemaš: :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
imaš li ti neki horor koji može da uplaši čovjeka ili nemaš

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2014, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]