A.J.V.A.R. je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
kad je počelo sa „ž t'aime“ – mislio sma opet neka francuska smaračina. nije baš smaračina ali nije ni bog zna nešto posebno. ona njega čeka na kiši i priča sama sa sobom, on ubije njenog muža pa u fazonu mislije nemoguće pokušavada sakrije dokaze, tu su i neki retardirani ljubavnici koji hoće da se ubiju...
spoiler much
ok, ok. dakle, u međuvremenu, ono dvoje ljubavnika ne uspiju da se ubiju jer su glupi, dok ona i dalje šetka uz obale sene i razmišlja zašto njega nema na zakazanom dejtu (možda je ostavio

), a on je zaglavljen u liftu, vjerovatno se zato film zove elevator to the gallows, i kad napokon izađe, umjesto da joj se javi, ode na kiflice. kiflice izgledaju dobro, slane i makane, ali mislim da je žana moro ipak za nijansu privlačnija.
gnusni_snjesko je napisao:
Le Beau Serge (1959)
Ko: Claude Chabrol
Zasto: Da se utjesite kako nas seoski mentalitet ima konkurenciju.
Pored ovoga filma, jos jedna lektira istoga autora:
Le Boucher (1970) priča se vrti oko nekog serža koji je frustriran što nije završio fax, mlad se oženio ili tako nešto, bio sam pospan sinoć, možda nisam najbolje upratio, ali, uglavnom propio se i svi su jako zabrinuti za njega. u filmu se pojavljuje i izvjesna lolita koja stalno leži u krevetu i nešto brblja.
zanimljiva je muzika u kafani, ako sam dobro prepoznao, koju je kusta mazno za svog oca na službenom putu.
Ocjena 6.
ps. pošto smo iscrpili temu ja ću sad da predložim neku listu, nisma siguran šta, ali biće neki akcijaši ili hororčići.