banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 05:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ŠIŠANJE
PostPoslato: 11 Mar 2012, 15:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
drinin vuk je napisao:
Баби Папушка je napisao:
Film Šišanje nikoga nije ostavio ravnodušnim, od države do zabrinutih patriota. Film je dokačio sve institucije i pojedince u državi Srbiji i mislim da to što aktuelna vlast ne da, da se film vidi na TV dosta govori. Naravno da među desničarima postoje lažni desničari, koji su gori od akutelne vlasti, kako je u filmu prikazano.

Rane, Aposlutnih sto, 1 na 1, Šišanje, filmovi nam prikzuju kako su se pojedinci iz srpske omladine primali na sve i svašta.

S tim što glavni likovi iz Aposlutnih sto i 1 na 1 čiste svoje dvorište.

Ти стварно бураз вјерујеш у ово?

Филм Шишање је класичан пропагандни материјал који је апсолутно у интересу владајућих и њихових либерално-издајничких ставова. Филмом Шишање се жели створити слика о свим национално-патриотским покретима као некаквним јавним кућама пуним секташа и чега све не. Стога ми је још чудније да ти донесе закључак како се у самом филму ето неко супроставља држави, у филму се показује на класичан начин како јефтино оцрнити своје политичко-идеолошке противнике на бруталан начин!

Šta je po tebi u filmu nerealno prikazano?

Da li su ekstremne navijačke grupe veoma često povezane sa kriminalom? JESU
Da li su vlasnici, menadžeri itd... fudbalskih klubova jako često umiješani u sve to? JESU
Da li ima ljudi u vlasti/policiji koji znaju za sve to ali ne rade ništa? IMA
Da li postoje kvazi-patriotske grupe koje se kriju iza crkve, religije, svetosavlja, a ustvari propagiraju nacizam? POSTOJE
Da li je veliki broj mladih ljudi krenuo stranputicom mržnje i kriminala, a imali šanse da naprave nešto u životu? JESTE

Sve to je u filmu prikazano na realan način, ostali stavovi po kojima neko pokušava da proglasi sve Srbe fašistima isl itd su po meni fikcija..

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:
Šta je po tebi u filmu nerealno prikazano?

Da li su ekstremne navijačke grupe veoma često povezane sa kriminalom? JESU
Da li su vlasnici, menadžeri itd... fudbalskih klubova jako često umiješani u sve to? JESU
Da li ima ljudi u vlasti/policiji koji znaju za sve to ali ne rade ništa? IMA
Da li postoje kvazi-patriotske grupe koje se kriju iza crkve, religije, svetosavlja, a ustvari propagiraju nacizam? POSTOJE
Da li je veliki broj mladih ljudi krenuo stranputicom mržnje i kriminala, a imali šanse da naprave nešto u životu? JESTE

Sve to je u filmu prikazano na realan način, ostali stavovi po kojima neko pokušava da proglasi sve Srbe fašistima isl itd su po meni fikcija..

Доста тога је нереално! А што је још горе филм се ни у ком случају не би смио назвати културно-умјетничким дјелом,јер је класичан вид манипулације и пропаганде,у овом случају контра.

1. Наравно да јесу,али то се не може свести само на екстремне навијачке групе, уствари дакако је боље поставити себи питање шта су то екстремне групе? Да ли је екстремна група нпр. ЦЂ или Фирма?! И шта ако јест по аутоматизму ствари и болесне логике очито је да су они екстремни из разлога што у њиховом саставу су и момци из неких патриотских покрета! А види као Гробар (али прије свега као човјек и као Србин) не браним никога,али УФ се не смије означити као некаква екстремно-радикална група,па ти у њиховом копу имаш и дјевојака и родитеља са дјецом на већим утакмицама,породично иду са Бањице на гостовања (као и у свакој имаш и екстрема,код нас кажу хулигана,али у структури групе има припадника национално-патриотских групација ништа мање него у осталим српским навијачким групама. На

2. Што се тиче власника,сложићеш се они су у филм стављени чисто реда ради,ето као оно пљуваћемо патриоте и националисте,пљуваћемо навијачке организације,глумићемо како нисмо толерантни према педерима и циганима,ал ћемо дати минуту филма и кобајаги корупцији,а све то у најкорумпиранијој влади коју је Србија имала у својој историји.

3. Наравно да има. Али опет кажем поента филма није борба против корупције и криминала,испитавања случајева,поента је ударање на национално-патриотске покрете у Србији. И да ето онако успут,волио бих чути твоје виђење (неовисно о филму) о самим национално-патриотским организацијама,али по могућству аргументовано и без генерализације?

4. Доста је то релативно, увијек је било у житу кукоља,то и сам знаш,можеш то поставити и другачије,да ли на челним позицијама земље има људи који раде на штету исте а у корист неке друге?! Кажем ти све је могуће,али дакако је важније да се ти сви покрети представе управо тако кроз некакве књиге,алкохл,дрогу, дјевојке које дају сваком, кроз шишање на ћелу,ето ја нисам члан ниједног националног покрета,али се сматрам националистом,знам доста ликова који су у српским патриотским покретима,чак и на трибини сам виђао момке, дакле потпуно обични ко и ми,а нека фама о јакнама,ћелама,кајлама,књижуринама.....

5. Види то што се тиче странпутице је представљено у смислу сваки национално-патриотски избор и опредјељење је странпутица, отприлике што мрзити педере који можда иду странпутицом кад ови иду већом и тако у круг,отприлике савршен механизам за оправдање од критике разумног ума и одлично средство за пропаганду.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
Доста тога је нереално! А што је још горе филм се ни у ком случају не би смио назвати културно-умјетничким дјелом,јер је класичан вид манипулације и пропаганде,у овом случају контра.

1. Наравно да јесу,али то се не може свести само на екстремне навијачке групе, уствари дакако је боље поставити себи питање шта су то екстремне групе? Да ли је екстремна група нпр. ЦЂ или Фирма?! И шта ако јест по аутоматизму ствари и болесне логике очито је да су они екстремни из разлога што у њиховом саставу су и момци из неких патриотских покрета! А види као Гробар (али прије свега као човјек и као Србин) не браним никога,али УФ се не смије означити као некаква екстремно-радикална група,па ти у њиховом копу имаш и дјевојака и родитеља са дјецом на већим утакмицама,породично иду са Бањице на гостовања (као и у свакој имаш и екстрема,код нас кажу хулигана,али у структури групе има припадника национално-патриотских групација ништа мање него у осталим српским навијачким групама. На

2. Што се тиче власника,сложићеш се они су у филм стављени чисто реда ради,ето као оно пљуваћемо патриоте и националисте,пљуваћемо навијачке организације,глумићемо како нисмо толерантни према педерима и циганима,ал ћемо дати минуту филма и кобајаги корупцији,а све то у најкорумпиранијој влади коју је Србија имала у својој историји.

3. Наравно да има. Али опет кажем поента филма није борба против корупције и криминала,испитавања случајева,поента је ударање на национално-патриотске покрете у Србији. И да ето онако успут,волио бих чути твоје виђење (неовисно о филму) о самим национално-патриотским организацијама,али по могућству аргументовано и без генерализације?

4. Доста је то релативно, увијек је било у житу кукоља,то и сам знаш,можеш то поставити и другачије,да ли на челним позицијама земље има људи који раде на штету исте а у корист неке друге?! Кажем ти све је могуће,али дакако је важније да се ти сви покрети представе управо тако кроз некакве књиге,алкохл,дрогу, дјевојке које дају сваком, кроз шишање на ћелу,ето ја нисам члан ниједног националног покрета,али се сматрам националистом,знам доста ликова који су у српским патриотским покретима,чак и на трибини сам виђао момке, дакле потпуно обични ко и ми,а нека фама о јакнама,ћелама,кајлама,књижуринама.....

5. Види то што се тиче странпутице је представљено у смислу сваки национално-патриотски избор и опредјељење је странпутица, отприлике што мрзити педере који можда иду странпутицом кад ови иду већом и тако у круг,отприлике савршен механизам за оправдање од критике разумног ума и одлично средство за пропаганду.

Mislim da je moje i tvoje razmimoilaženje stavova o filmu prvenstveno konceptualne prirode. Elem, potpuno se slažem sa tobom u većini ovoga što si napisao (istina je da nisu svi navijači fašisti i huligani i da nisu sve patriotske org. pronacističke...).

Stvar je u tome da ti film doživljavaš kao propagandni pokušaj da se svi navijači i patriote označe kao fašisoidni isl... Ja to ne vidim u filmu... Za mene on prikazuje određenu situaciju u kojoj mlada osoba zaglavljuje u ralje mržnje, neonacizma i kriminala i državu koja je u sprezi sa svim tim.. Ne vidim želju autora filma da kompletnu navijačku, patriotski orjentisanu isl.. populaciju proglasi i označi kao neonacističku i kriminogenu..

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 15:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Isto, sranje!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
I ja sam bio na slavi :D
Ako si još tu počnimo sa cirkusom na omiljenom nam podforumu :)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 20:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
hvataj stafetu onda

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQjr62QsuY8[/youtube]

Ovo je smisao filma, ko će kada bude stani pani, reći jebeš Srbiju, a ko za Srbiju.

Ova scena mi se najviše sviđa.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2012, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Баби Папушка je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQjr62QsuY8[/youtube]

Ovo je smisao filma, ko će kada bude stani pani, reći jebeš Srbiju, a ko za Srbiju.

Ova scena mi se najviše sviđa.

I to oni koji se najviše busaju u prsa Srpstvom i Srbijom najprije bi zdimili preko grane..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]