Citiraj:
Neoriginalnost je u tome da duh nesretnog junaka opsjeda nekog, a kraj tipa "mislimo" da je sve gotovo ali ipak nije, koji je pogodan za milion nastavaka bez početka i kraja je već viđen.
Film ima i dobrih momenata i originalnosti, sama ideja je dobra ali po meni težište nije na pravim stvarima i ono što je dobro započeto nije dorađeno u dobrom pravcu. Možda ovaj moj komentar slijedi više iz razočarenja jer sam očekivala jako strašan film, kako je najavljivan, a nisam se ni jednom prepala.
E do đavola. "strašno" je subjektivan pojam, tj. ono što je meni strašno ne mora biti i tebi i obrnuto. Ring meni spada u vrlo uzak krug (no pun intended) najstrašnijih filmova koje sam pogledao. Da li bi mogla da navedeš neke filmove za koje misliš da su strašni, čisto poređenja radi?
Što se ostalih argumenata tiče, to mi je malo nategnuto. Isto kao kada bi neko rekao da je svaki film sa vampirima neoriginalan jer već postoji toliko filmova koji tretiraju tu tematiku. Nije bitna ŠTA je tema filma, već KAKO je dotična obrađena. Nekoliko filmova koji su snimljeni prije Ringa imaju scenu sa izlaskom iz televizora, ali ni u jednom od njih ta scena nije u tolikoj mjeri zastrašujuća kao ovde. Fazon "mislimo da je gotovo, ali nije" jeste prije bio korišćen (mnoooooooogo puta), ali opet, ni u jednom filmu to nije ni blizu tako dobro urađeno kao ovde. Tačno je da američka verzija ima nekih sitnijih nedostataka, ali japanska je zato suvo zlato i čisto savršenstvo. Što se nastavka (The Ring Two) američke verzije tiče, njega ne gledati ni za živu glavu, film je katastrofa.