banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 17 Jun 2026, 20:25 Danas je 17 Jun 2026, 20:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 968  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2013, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Popokatepetl je napisao:
To je zato što je to biser a vi ste svinje obične :D

Pogledah Đanga Raspojasanog večeras, dragoj postao manir da me vodi u kino u zadnje vrijeme. Neko je već ranije na ovo temi izrekao rečenicu, parafraziram, kako se Tarantino ne snalazi najbolje sa dugim cjelovitim pričama, zbog čega Petparačke priče i jesu njegov najbolji film, i ja se ne mogu "ne složiti više", da rogobatno prevedem englesku frazetinu. Ono, zabavan je film, ima par prepoznatljivih tarantinovština, osjeti se i omaž špagetima i crncoizrabljivanju i koječemu, ali se takođe osjeti i prilično loš tempo i mnogo praznog hoda. I situacija da zadnjih sat vremena samo cupkam čekajući apsolutno nimalo neočekivan i iznenađujući kraj (pritom ne mislim bukvalno na kraj, već svaki od tih zadnjih 60 i kusur minuta). Meni je najbolji dio filma do onog puškaranja na ranču DOna Džonsona, i zajebancije sa kapuljačama; poslije toga je sve nizbrdo, rastegnuto i predvidljivo. Kad se tome dodaju likovi koji su, iako sjajno odigrani, nekako isforsirani i fali im debljine i dubine, jasno je zašto nisam zadovoljan, Kventine!

And I cannot disagree more! :) Jeste da pred kraj ima malo praznog hoda što je možda i realna mana, ali ne možeš reći da su likovi bilo šta nego predobri, pogotovo Waltz i L. Jackson. I Di Caprio i Foxx su genijalni. Ne znam kakvu dubinu tražiš u likovima, film, čak i ovoliko dugačak, nije knjiga pa da se bazira na nekom prevelikom proučavaju dubine i širine likova. Ovde su prosto zabavni i toliko dobro odglumljeni da im svima treba dati Oskara pojedinačno. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Popokatepetl je napisao:
i zajebancije sa kapuljačama; poslije toga je sve nizbrdo

Ja sam se dobrih 5 minuta smijao na tu scenu...I kad Đango upuca onu gospu pred kraj filma a ona odleti u 12-om smjeru...

Meni je Đango dobar...Ništa grandiozno nisam ni očekivao, pa se nisam ni razočarao...štaviše nigga koji glumi Đanga mi je do ovog filma nekako išao na živce, a ovde je baš zanimljiv djelovao... Meni je najzanimljivije bilo gledati DiCapria kako glumi negativca...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
E da, to sa gospom je tipicni Tarantino :lol: :lol: Nidje veze al' se moras smijati.

Prejaka mi je i scena kad crnkinja na rancu kod Big Daddy-a pita Djanga sto se oblaci tako ako je slobodan. :D

Ili recimo poslednja Waltzova recenica u filmu (nakon sto ubije Lea)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iz nekog razloga voli krv da šiklja 100 puta više iz čovjeka nego što bi u stvarnosti. :D Komad.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
ogledalo je napisao:
У добру и у злу / Silver linings playbook (2012)

Слатко :D. Једна од бољих романтичних комедија :).

+1 :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
GialloRosso je napisao:
Popokatepetl je napisao:
To je zato što je to biser a vi ste svinje obične :D

Pogledah Đanga Raspojasanog večeras, dragoj postao manir da me vodi u kino u zadnje vrijeme. Neko je već ranije na ovo temi izrekao rečenicu, parafraziram, kako se Tarantino ne snalazi najbolje sa dugim cjelovitim pričama, zbog čega Petparačke priče i jesu njegov najbolji film, i ja se ne mogu "ne složiti više", da rogobatno prevedem englesku frazetinu. Ono, zabavan je film, ima par prepoznatljivih tarantinovština, osjeti se i omaž špagetima i crncoizrabljivanju i koječemu, ali se takođe osjeti i prilično loš tempo i mnogo praznog hoda. I situacija da zadnjih sat vremena samo cupkam čekajući apsolutno nimalo neočekivan i iznenađujući kraj (pritom ne mislim bukvalno na kraj, već svaki od tih zadnjih 60 i kusur minuta). Meni je najbolji dio filma do onog puškaranja na ranču DOna Džonsona, i zajebancije sa kapuljačama; poslije toga je sve nizbrdo, rastegnuto i predvidljivo. Kad se tome dodaju likovi koji su, iako sjajno odigrani, nekako isforsirani i fali im debljine i dubine, jasno je zašto nisam zadovoljan, Kventine!

And I cannot disagree more! :) Jeste da pred kraj ima malo praznog hoda što je možda i realna mana, ali ne možeš reći da su likovi bilo šta nego predobri, pogotovo Waltz i L. Jackson. I Di Caprio i Foxx su genijalni. Ne znam kakvu dubinu tražiš u likovima, film, čak i ovoliko dugačak, nije knjiga pa da se bazira na nekom prevelikom proučavaju dubine i širine likova. Ovde su prosto zabavni i toliko dobro odglumljeni da im svima treba dati Oskara pojedinačno. :)

Eto, kažeš da se ne slažeš, a onda ponoviš što sam i sam rekao :D

Zanimljivo je što kažeš da "toliko dugačak film nije knjiga pa da se bazira na nekom proučavanju likova", jer mislim da to i jeste problem ovdje. Da je film sa ovim likovima kakvi jesu (sjajno odglumljeni, ali i prilično "ravni") trajao sat i po do dva, bilo bi zabavno. Ovako, potrošeno je mnogo vremena na situacije koje ne doprinose razvoju likova, već su svrha same sebi; a nisu ni toliko zabavne. Uz to, naslovni lik mi je potpuno bezličan - do kraja nisam razvio naročitu simpatiju za Đanga-D-je-nečujno, niti imam blage veze ko je on, o čemu misli, šta osjeća i šta ga pokreće. Bogamu, zar su mi bila potrebna tri sata za to?

Opet, kad sve saberem, meni je manjak osjećaja za dinamiku najveći problem - Tarantinovi likovi su manje-više uvijek bili kao i u "Đangu", brbljivi i zanimljivi, bez neke posebne dubine, što samo po sebi nije problem, dok se kompenzovalo nekim drugim elementima; međutim, ovdje to nije slučaj.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nisam rekao da se slažem u vezi likova. :) Ne znam, opet, ovaj ni ostali njegovi filmovi nisu bildungs romani pa da se očekuju neki duboki i široko razrađeni likovi, a ne slažem se da nedostatak njihove dubine i širine u ovom slučaju nije kompenzovan dobrom zabavom. Kao što si i sam rekao, njegovi likovi su takvi, upečatljivi i bez puno filozofiranja. Ne znamo šta ih pokreće (kao što recimo ne znamo ni šta pokreće braću Geko) ali po meni to i nije toliko bitno i treba da ostane na gledaocima da razmišljaju o tome, barem ja nemam problem s tim. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 14:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2012, 14:04
DaVinci je napisao:
Meni je Konjanik film na mjestu.

Slika

Ali ovaj nije.

DaVinci DOES NOT approve.

Nerovo "I know" i Rick Ross, brat moj debeli su najbolji mometni (iako se rep pjesma nikako ne uklapa)

Spoiler:
Bez "surprajza" i tipicno Tarantinovski ali ovo ipak nije njegovo naj ostvarenje.
Usudio bih se reci da je film skoro pa odlican do 2h12, posle toga krece raspad sistema.
Kao da se ponestalo sa idejama, razvodnjeno i zbrzano...valjda sa zeljom da se film okonca pogubljeni su svi konci.
Obracun revolverasa i Foxx-a (100 na jednog) u kuci je toliko nerealan pa sam imao osecaj da gledam neki manga crtać.
Uglavnom, poslednjih pola sata je teska baljezgarija sa primesama parodije.
Posle "odlaska" Christoph Waltz-a film je izgubio svu svoju car.
Jamie dlaka u jajetu, bezlican i los.
Sa druge strane, scena "deal-a" (u kuci Di Capria, kada su svi za stolom) je fenomenalno odradjena.
To je ustvari i vrhunac filma i bilo je uzivanje gledati tako nesto.
Christoph Waltz Bog, DiCaprio opaka glumcina a nista losiji nije ni matori Jackson.
Sto se mene tice izmedju 6.5 i 7. Nije za bacanje ali nije ni za kolektivno svrsavanje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
napokon se pojavio dvd rip the collectiona http://www.imdb.com/title/tt1748227/
ko hoće da gleda -nek gleda. ko neće - nek ne gleda.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

T.L.T.I je napisao:
DaVinci je napisao:
Meni je Konjanik film na mjestu.

Slika

Ali ovaj nije.

DaVinci DOES NOT approve.

Nerovo "I know" i Rick Ross, brat moj debeli su najbolji mometni (iako se rep pjesma nikako ne uklapa)

Spoiler:
Bez "surprajza" i tipicno Tarantinovski ali ovo ipak nije njegovo naj ostvarenje.
Usudio bih se reci da je film skoro pa odlican do 2h12, posle toga krece raspad sistema.
Kao da se ponestalo sa idejama, razvodnjeno i zbrzano...valjda sa zeljom da se film okonca pogubljeni su svi konci.
Obracun revolverasa i Foxx-a (100 na jednog) u kuci je toliko nerealan pa sam imao osecaj da gledam neki manga crtać.
Uglavnom, poslednjih pola sata je teska baljezgarija sa primesama parodije.
Posle "odlaska" Christoph Waltz-a film je izgubio svu svoju car.
Jamie dlaka u jajetu, bezlican i los.
Sa druge strane, scena "deal-a" (u kuci Di Capria, kada su svi za stolom) je fenomenalno odradjena.
To je ustvari i vrhunac filma i bilo je uzivanje gledati tako nesto.
Christoph Waltz Bog, DiCaprio opaka glumcina a nista losiji nije ni matori Jackson.
Sto se mene tice izmedju 6.5 i 7. Nije za bacanje ali nije ni za kolektivno svrsavanje.

A jebem mu, pa gdje ćeš očekivati da obračun u westernu, pogotovo Tarantinovom, bude realno odrađen. Pretpostavljam da si gledao Kill Bll, jako su slične scene borbe, i tamo i ovde su namjerno odrađene nerealno i sa pretjerovanjem. Tarantino je to. ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista licno, al' ja se ospem kad cujem da neko kaze da neki film nije bio realan... Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Romper Stomper
Slika
gomila beznadeznih slucajeva zivjeci u ubjedjenju da je ciste krvi, a pri tom bez mnogo mozga zeli da postavi neka svoja pravila u gradu u kojem zive. nacin zivota koji ne prilici ljudima ciste krvi vec potuno suprotno, ljudima koji nemaju nista, pa cak ni taj svoj zivot, tjera me da se zapitam kako neko poput tih ljudi moze da zivi u ubjedjenju da je ciste krvi? elem, film o skinsima koji, kao i svi skinsi, zele da "ociste svoj grad" od svih ljudi druge boje. ovaj put su bili u pitanju zutaci, nisam u filmu vidio ni jednog crnju. meni se tok filma i nije posebno svidio, a ni cijelokupna radnja koja se na kraju dovodi u prilicno glupavu sitaciju. u filmu ima nasilja, ima sexa ima i nasilja i sexa pa mozda nekom bude interesantan :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2013, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Stand Up Guys (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1389096/

Slika

Obožavam ovu ekipu i uživao sam u dijalozima čitav film. IMDB laže - od mene maksimalna ocjena.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Babo, gdje si to pogledao?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Konjanik
bio u zadnjih mjesec dana na tv-u 3 puta.
ja pošto sam prinudni ljubitelj Zagorke,volim ovo doba,tako mi se i film dopao.

Djanga sam gledao...mislio sam da će biti neko vestern sranje o segregaciji...Film dupeta pomera na bazi masivnosti!!
Bila su to vremena kad su crnci pokemoni bili,pa su ulazili u borbe za master race...good times!

Djevojka koja se igrala sa vatrom.
odličan.još mi samo treći dio ostao.

DaVinci je napisao:
samo nemoj više na Humoru pisati

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pilot babo je napisao:
Stand Up Guys (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1389096/

Slika

Obožavam ovu ekipu i uživao sam u dijalozima čitav film. IMDB laže - od mene maksimalna ocjena.

Couldn't agree more.

Steta sto ovakvi ljudi stare.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Men se cini da se Tarantino opet samo igrao sa publikom onaj deo kad se Django predaje i usporvanje celog filma kao da hoce da napravi film sa losim hepi endom...svi njegovi filmovi su kao ispricane price,kao strip jebe se njemu za tok filma i klasicnu dramsku scenu..

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ista stvar sa Uveom Bolom, svi ga razapinju što snima loše filmove, ali on to ne radi zato što ima loše ideje ili što je loš režiser, već što prije snimanja kaže "e saću snimiti loš film da zajebavam publiku i kritiku".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 20:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Zezao je figurativno...mozda je hteo da ti ostavi secund dva da razmislis sta ako se film stvarno tako zavrsava ako djangu odsecaju muda ili ga odvode da tuca kamen dok mu ne stucaju volju....problem je sto u real life robovlasnicki sistemi su bili bas ovakvi kakve vidis u filmu puni nasilja i izivljavanja nad ljudima najgore vrste meni samo zbog ovog aspekta je film uspesan....ja od tarantina i ne ocekujem film nikad, ja od njega ocekujem pricu koju cesto volim da pogledam....nije jedan od mojih omiljenih rezisera ali mi se svidja sta radi...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 20:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Shortcut to Happiness.. ''listam'' juče po kanalima, naletih na ovo čudo-taman počinje i nažalost ostavim .kakvo smeće od filma! žali bože potrošenog vremena! i Anthony Hopkins sebi svašta dopušta..
Slika

Vrh

[ 19341 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 968  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]