goci master je napisao:
Danas je bila epizoda TNG glupa na smrt. Stvarno im je trebao jedan strucni konsultant u vidu jednog fana ST-a (uvijek sam tu sebe vidio, ali nakon sto sam procitao sve postove, nerevar i BSE dolaze u obzir

) da spali sve glupe scenarije i prepravi sve nelogicne scene!
Uh cinilo se kao da ce biti zanimljivo, ali onda je i mene malo smorilo, pa sam prebacio na My Name is Earl na RTS
Ali zato je Data bio odlican, tj. Brent i prebcivanje iz jedne licnosti u drugu
Vader je napisao:
Uvijek sam se pitao kako to da Federacije nema cloack mogućnost za letjelice a Klingonci sa kojima su u savezu imaju. Pa šta bi sa razmjenom tehnologija? A nije da su u Federaciji gluplji od Klingonaca i Romulanaca pa da ne mogu napraviti cloack.
Ma ne bi ni Klingonci imali da im nisu ovi posudili...Romulanci su meni face najvece, u svom nekom svijetu, djiru...puca im za sve...osim kad upadas u njihov prostor hehe
Similar to the Romulan cloaking device, the Klingons received this technology from the Romulans circa 2268, when the two civilizations shared a political alliance. The Klingons outfitted many ships, particularly their Bird-of-Prey type vessels with the devices.
In 2293 the Klingons tested an experimental Bird-of-Prey that could operate its weapons while cloaked. Captain Kirk of the U.S.S. Enterprise NCC-1701-A and his crew were able to improvise a method to track the ship, eliminating the tactical edge that the Klingon ship would have otherwise enjoyed in starship combat