Pa ima li komentara kakvih?
Mene grize savjest sto nisam nikoga upozorio ovde...
Drugi dan festa sam otisao na Antologiju poljskog animiranog filma 1, i to je takvo, hajde, necu biti nekulturan, ali takve nebuloze i gomila gluposti da nisam mogao sebi doci. Niti jedan sinocni film nije mogao ni izbliza da docara (cak ni onaj poljski) kakvi su to uzasi i od animacije i od radnje! Tako da, zaobidjite drugi i treci dio poljske antologije, bicete mi zahvalni!
A sinoc, najvise mi se svidio, i mislim da je bez konkurencije sto se tice animacije, grafike, poruke filma, francuski film (covjek je jedina ptica koja nosi svoj kavez).
Takodje mi je bio dobar onaj prvi film od srbijanaca (lutka iz teatra, nastup se zove).
Isus te gleda je bio, hm, vishe vic nego film
Pred-takmicarski ziri je isto zanimljiv za pogledati,
Manolo-registrovana marka, ima politicku poruku i sve to, ali moglo se skratiti malo, ovako se izgubilo u duzini toj sve zbrkalo pa je kraj dosao kao olaksanje, a ne kao neka poruka da se zamislis...
Refreni (poljski), svidja mi se stil u kojem je uradjen, ima tu emotivnosti, ali mi nije legao u datom trenutku film, sigurno bi mi se jako svidio da sam ga drugom prilikom pogledao.
Prezivjeti igru (emo klinka zeljna paznje koja se hoce ubije pa stalno ceka da je neko odgovori od toga...) mislim da sam sve rekao
Krugovi (Izrael), nije za mene, nikako, mada mi se isto svidja tehnika.
Shuma od kolacha (machak), hehe, simpaticno bi

Energija - khm, nisam imao koncentracije traziti smisao u onome :/