Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04 Postovi: 9353 Lokacija: Mejdan
filozof sa vrbasa je napisao:
Stranger things season 5
Ako je trebalo nekome popoušiti da ovo prije izađe ja bih to rado učinio.
Malo prije odlaska u Sloveniju sam imao vremena pa sam ga potrošio na serije. Ovo je samo rep pa da konačno završimo ovu priču.
Džaba bi pušio
Najlošija sezona, od svih pet. Dijelom razvučena, na momente nezanimljiva. Zadnja epizoda sve se rješava u prvoj polovini i onda naglo pada intenzitet u nivo dosade. Bukvalno su zadnjih 30-ak i kusur minuta mogli sabrati u 5-6 minuta. Sama zadnja epizoda, autori igrali na sigurno.
Uz neke bespotrebne detalje u cijeloj sezoni, od dijaloga koji ne vode nigdje, do nekih scena. Sara Konor (dr Kay) bespotreban lik.
I možda su na početku trebali napraviti veći odmak, od nekoliko godina, jer su klinci koji glume znatno porasli.
^ Očekivano, jbg, treba zatvoriti priču a ne napraviti klimaks, pa da jedina opcija bude bespotreban nastavak. Posljednja epizoda je trebala biti podijeljena u dvije, rasplet kao osma ep, a onaj outro ili šta već kao posljednja epizoda.
Ugl. bitno je da se nije ništa za$ralo kao u GoTu, ok je kraj, jako zadovoljavajući, a sveobuhvatno fantastična serija. Koliko god nekome smetao dvosmislen kraj, po meni je odlično napravljen, kao kraj jedne priče, koji bi mogao biti početak sasvim nove priče.
I naravno, sve počinje i završava sa D&D-om, što je sjajno odrađeno.
E sad, ko voli, da čujem mišljenja o samom kraju, spojlerz incoming.
Spoiler:
Prvo, naravno, Eleven, da li je preživjela i ako jeste, da li su joj ostale moći nakon nestanka MF-a?
Ako i nije preživjela, da li su moći ostale "skrivene" kod Willa i ostale djece, odnosno da li je Abyss nestao ili samo Upside Down? MF je uništen u fizičkom obliku, ali kroz čitavu seriju se prikazuje kao crni dim, koji, tehnički gledano, može preživjeti i nestanak Abyss-a.
Interesuju me mišljenja za ovo ponajviše zbog eventualno smislenog nastavka, sa novom djecom, u kojima je mogao ostati trag MF-a (kao što je bio slučaj sa Will-om), što je na kraju krajeva i prikazano kada Mike izlazi iz sobe, a oni ostaju igrati D&D (torch passed).
Dr Kay, kultna glumica Sare Konor je mogla "spasiti" one trudnice i napraviti malu vojsku "meta" ljudi, koji bi bili antagonisti.
Eleven (eventualno Kali, po Mike-ovoj teoriji), iako su moći dobile direktno od krvi Henry-ja, iste su imale i nakon njegovog i MF-ovog uništenja (hive je mrtav ali one i dalje imaju moći).
Sve mi ovo vuče na nastavak, nerođena djeca u vlasništvu dr Kay-a vs Holly i ostala djeca + Will kao neki cameo ili savjatnik (ipak je gospodin Sorcerer)
_________________ I am Alpha & Omega, the beginning and the end, the first and the last...
Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58 Postovi: 6871 Lokacija: BL / London
Mobland - Stiglo i ovo na red. Rat između gangsterskih porodica, slično stilu Peaky Blindersa, The Gentlemena, House of Guinness.
Tom Hardy, Pierce Brosnan, Helen Mirren u glavnim ulogama, sa režijom Guy Ritchie-a, između ostalog.
Jedna od najboljih stvari ovdje je gledanje Hardijevih prijetnji i gangsterskih smicalica u jednu ruku, a potpune staloženosti i "chill" pristupa u porodičnom životu u drugu. Zasad pogledao pola i obećava.
_________________ There are ways of saying what you think that make people think what you're thinking is actually more thoughtful than you actually think it is.
Hej, nije loše. Ima svega, malo me nerviraju neke stvari. Ali sve u svemu zanimljivo je. Puno više razvijaju likove nego što je to uradio Discovery. Odgledao sam svih 5 sezona i znam samo ime glavnog glumca. Ostali su beznačajni. Academy imqa drugačiji pristup.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu