Za mene kao velikog ljubitelja i poznavaoca DCa, ovaj film je bio genijalan. Nema smisla da se poredi sa Man of Steel jer je ovo veliki zaokret. Ima je sve ono što mi je nedostajalo kod Henrya, emocija, simbolika, pozadinska priča. Sve ono što čini Supermana ikonom, a ne samo čista snaga.
Lex isto tako solidno prikazan: njegov nenadmašni intelekt i opsjednutost supermanom.
Justice gang isto tako solidno, oni su bili tu tek toliko da upotpune prostor i otvore mogućnost za buduće nastavke i osnivanje Justice League. O njima se nema nešto puno reći, tu su čisto za zabavu.
Kompletna ekipa iz Daily planet je tu, ali isto tako tek da se pojave.
Kompletna emocija oko Supermana je na mjestu. Pokazuje ono sto predstavlja: simbol nade, snage i ljudskosti.
Interakcija sa roditeljima je isto na jednom novom nivou, što dosad nije prikazano u filmovima: prikazana je obična seoska porodica u kojoj je Klark odrastao, puna ljubavi i topline. Potrudili su se da je pokažu tako običnom i jednostavnom, seljačkom.
Moja jedina zamjerka je ta što je po meni , Superman za nijansu previše goofy. U nekim trenucima izgleda blesavo.
Predstavljen je i Kripto, skroz blentav i blesav pas. Na kraju filma je i to pojasnjeno, uvođenjem Supergirl.