banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2012, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Članovi banjalučkih grupa "Afrodizijak" i "Sopot", te DJ Vudi, putuju danas u Rio de Ženeiro gdje će nastupiti na najpoznatijem karnevalu na svijetu, "Samba karnevalu".

Jedini predstavnici Srpske i BiH ističu da se nadaju da će opravdati ukazano povjerenje.

- Prošle godine smo dobili pozivnicu od organizatora ovog karnevala i od tada smo radili na tome da obezbijedimo novac za ovo učešće. Povratna karta za jednu osobu koštala je više od 2.000 KM, ali zahvaljujući kabinetu Predsjednika RS, Ministratsvu omladine i sporta RS, te gradu Banjaluci, koji su prepoznali značaj učešća na ovakvom događaju, i mi ćemo biti u mogućnosti da prezentujemo svijetu našu muziku - rekao je perkusionista iz "Afrodizijaka" Darko Đekić, prenosi "Press".

Ovi istaknuti banjalučki muzičari imaće cjelodnevni program u jednoj umjetničkoj galeriji na „Kopakabani" u Riju.

- Prezentovaćemo Brazilcima, ali i svima drugima, tradicionalne i moderne ritmove balkanskih prostora. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak - dodao je on.

Podrška ovim umjetnicima došla je sa raznih adresa, a neke od njih su Muzej savremene umjetnosti RS, KUD Vaso Pelagić, Veselin Masleša, Jedinstvo i drugi.

- Naša misija je da, između ostalog, uspostavimo saradnju sa Muzejom savremene umjetnosti iz Rija, te predstavnicima "Mangere", jedne od najstarijih škola sambe, kako bismo u budućnosti mogli dovesti neke od učitelja ove škole i u Banjaluku - ističe banjalučki perkusionista.

On je dodao da je u planu i snimanje dokumentarca o svim dogodovštinama koje ih očekuju u Riju, a koji će biti predstavljen nakon povratka u Banjaluku.

"Samba karneval" u Rio de Žaneiru mnogi opisuju kao najluđu žurku na svijetu, koja se tradicionalno održava u februaru. Za Brazilce, karneval je više od takmičenja i zabave - to je dio njihove tradicije, istorije i životnog stila.

(BLLIVE)

Neka mi neko polako obajsni od kakvog je značaja drmanje kukova za Republiku Srpsku.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ovi garant SNSD podmladak.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ne kontam ni ja, al' sretan im put. Želim im dobar provod.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jel to od mog poreza? A nemaju za opravku helikoptera kad je trebalo pomoći narodu u snijegu :-? zanimljivo....

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 22:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Za članove Sopot-a znam da nisu nikakav SNSD niti bilo koje druge stranke podmladak, naprotiv Kritikuju stanje u društvu gdje stignu..

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma da, ali OFM opali tako dva tri metka, možda nešto zakači, ali svejedno, ovo su po meni glupo potrošene pare.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
- Prezentovaćemo Brazilcima, ali i svima drugima, tradicionalne i moderne ritmove balkanskih prostora. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak - dodao je on.

Ma zabole druge za naše ritmove,njihovi ritmovi slave život dok naši Balkanski slave sve osim radosti života.Mada mi nisu poznati ti moderni Balkanski ritmovi.Što više znam sve mi je manje jasno. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Za članove Sopot-a znam da nisu nikakav SNSD niti bilo koje druge stranke podmladak, naprotiv Kritikuju stanje u društvu gdje stignu..

Eto ti znaš, pa kad već kritikuju stanje u društvu što ga sad ne iskritikuju i odjebu državu, a te pare javno nalože da se daju nekim jadnicima da kupe drva ili djeci brašna, a ne se na tv-u cerekaju i seru kako će se dobro zajebavati po Riju i to od naših, državnih para, dok pola države nema šta da jede, a bolnicama prokišnjavaju krovovi...
Ta će oni kritikovati, obični pederčići...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Prenijece nam svoja iskustva iz Rija, koja ce biti korisna za podizanje nataliteta.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
old fashion men je napisao:
Hercegovac je napisao:

Eto ti znaš, pa kad već kritikuju stanje u društvu što ga sad ne iskritikuju i odjebu državu, a te pare javno nalože da se daju nekim jadnicima da kupe drva ili djeci brašna, a ne se na tv-u cerekaju i seru kako će se dobro zajebavati po Riju i to od naših, državnih para, dok pola države nema šta da jede, a bolnicama prokišnjavaju krovovi...
Ta će oni kritikovati, obični pederčići...

Zato sto ako oni odjebu drzavu pare ce otic na neku drugu (a jos manje kvalitetnu) stranu koja ce ih objerucke prihvatit (neka bitna licnost tipa Dado madafakin Glisic ili uvijek zaposleni front stage i queen estrada....)...

Ta prica o "pola drzave nema sta da jede" je u najmanju ruku glupa kada se radi o umjetnosti....nije problem drzave u tome sto ce sopot i afrodizijak dobit 10-20 hiljada maraka za neke manje ili vise opravdane ciljeve nego je problem sto napravimo park od milion maraka a platimo ga 7 miliona (da napomenem da starom nista nije falilo)....pravimo zgradu vlade....mjenjamo vozni park vladajuce garniture....peremo pare gdje god stignemo...upirat prstom u nekoga ko je trazio pare (i to neku mizernu svotu) da negdje ode i predstavlja RS i BiH na najbolji moguci nacin je cista glupost...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Neka se ljudi vesele kada mogu i znaju kako.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nemoj, oni su kao kritički nastrojeni prema vladi ovo ono kada se gradi zgrada vlade i protiv su trošenja državnih, naših para, a kada se te iste pare, sa iste kamare uzimaju da bi se oni išli zajebavati po riju onda je to u redu, onda je to kao od državnog interesa i značaja za sve nas, hau jes no :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li si ti kralju uopste procitao sta sam ja napisao...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Freak ,problem i jest u tome što su oni marginalni umjetnici.Ako je RS spala na to da je predstavljaju nekakvi nikadčuo umjetnički likovi onda mi objasni poentu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Je li neko od tih umjetnika u rođačkim vezama sa kime iz vlade ?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda sa Tešanovićkom.Ona je sva baš fensi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Objasni mi molim te ko bi to trebao da predstavlja RS na polju umjetnosti za siru populaciju...sopot i afrodizijak imaju iza sebe kakve takve kvalifikacije....zar nije dosta da se svugdje pojavljuju neki kvazi tipovi koji nagule za bg, izkesiraju lovu za produkcijski prenapucano govno od albuma i onda se vrate ovde i prodaju nam muda pod bubrege...ma daj...ako treba da sopot i afrodizijak igraju na kvarnjaka zato da pare ne bi dobili likovi koji to ne zasluzuju onda se potpuno slazem sa tim...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Freak on a leasH je napisao:
Objasni mi molim te ko bi to trebao da predstavlja RS na polju umjetnosti za siru populaciju....

Recimo nagrađivana i priznata etno grupa Trag, a ne oni.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa da...vidis...mogli su i oni....ne bi imao nista protiv ni toga....jedina razlika izmedju njih i sopota je sto sopot ima malo modernije vidjenje etno motiva....ajmo rec da je malo vise prilagodjen siroj populaciji....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 17:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
nek im je na cast!!! uvjek ja kazem za gluposti para ima! karta 2000km!!! a ratni vojni invalidi im zive u camcu i kopaju po kontejnerima!!! :angry1: :angry1: :angry1:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]