banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jan 2012, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Mozda je tema za medije (pa cak i za politiku) ali konkretno sam htio izreci par dojmova vezano za produkciju muzickog programa uzivo koje radi ova kuca.

Zvuk zivog benda i vokala je top 3 u Evropi. Zbir tehnike i fenomenalnih ljudi pod Niksom Bratosom je proizveo klasu za sebe. J. Holland ili San Remo nisu ni milimetar u prednosti. Ocigledno je da se radi o vrhunskim profesionalcima, obrazovanim i sa fantasticnim iskustvom, bilo da se radi o audio ili vizuelnom miksanju, efektima etc. O muzicarskom kadru u orkestru HRT-a nema potrebe komentarisati, oni nisu nikada pravili pitu od gowana (ka sto se npr. kod nas radi)
Zahvaljujuci tome nalaze se izmedju 15 i 30 godina ispred ostalih balkanskih drzavnih medija a dobrim dijelom toliko godina i ispred vecine privatnih kuca. Kada se samo sjetim bijednih plejbekova po srbijanskim i crnogorskim festivalima, jadnih novogodisnjih muzickih i nocnih programa. Eh tuga, volio bi da smo kao oni... :cry:
Na zalost, moram priznati i da su pravilnom blokadom novokomponovanog smeca odrzali tu kulturnu differentia specifica u odnosu na nas. Ovo sto se desava kod nas nema veze ni sa kulturom ni sa tradicijom - nas se nasilno shabanizuje uz pomoc drzavnih i privatnih televizija. Nasa drzavna televizija ne ide u pravcu gradnje umjetnicke scene koja bi mogla dugorocno ponuditi jednu kvalitetniju sliku nase kulture, nismo valjda tolke zivotinje? Naprotiv, oni promovisu drustveni kancer i dalje pomazu njegovim metastazama. Zasto ne povuku neku crvenu liniju ispod koje nece ici? Zasto u popularnoj pop, rock pa i narodnoj muzici ne odrede koji izvodjaci mogu a koji ne mogu na njihov program? Radi buducnosti drustva? Bilo bi dobro kada bi kao u Hrvatskoj postojalo programsko vijece, nezavisno i nevladino, sastavljeno od ljudi razlicitih profesija, sa predstavnicima iz kulturne branse, iz svijeta muzike, filma, pozorista, sa obaveznom kvotom mladih koji svojim radom na polju kulture to zasluzuju..
Znam, utopija. Dok god 99% Narodne skupstine svrsava na diple i 'armoniku duvacemo qurcinu. Kluturnu. A ta kulturna je osnov za proizvodjenje ekonomske qurcine i sloma svih slojeva drustva. Apatija sposobnih i njihovo bjezanje van nije slucajno, ovdje je jako tesko biti normalan

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 20:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ја често гледам емисије забавног карактера које се емитују уживо на ХРТ-у типа "Плес са звјездама" или "Звјезде пјевају". За сво вријеме које сам пратио те емисије примјетио сам једну грешку,а и она је била до водитеља,не до продукције или музичке екипе која ради те емисије. Види се да су озбиљни новци уложени у то. Најбољи музичари које Хрватска може понудити свирају у тим оркестрима,пјевају најзапосленији бек-вокали на овим просторима. То ми нећемо постићи за хиљаду година. Синоћ сам покушао гледати неки "Рио клуб" на РТРС-у и то је било смијешно...Уствари жалосно.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zoka sreco, to su kupljene emisije u kojima se zna koliko se kafa popije za vrijeme snimanja. Znaci sve je isto, bez obzira da li je Kazahstan ili Engleska.

Na primjer, 8. kat HRT produkcija...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Zasto ne povuku neku crvenu liniju ispod koje nece ici? Zasto u popularnoj pop, rock pa i narodnoj muzici ne odrede koji izvodjaci mogu a koji ne mogu na njihov program? Radi buducnosti drustva?

evo zasto :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-1Fd_Z0vXOY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Па шта ако је купљена? Формат емисије је лиценциран,продукција и изведба је домаћа. Чак и ако је нека приватна продукција произвела емисију,морали су испоштовати стандарде које је ХРТ поставио.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa te licencirane emisije imas u svakoj zemlji, u dlaku su iste...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mi smo totalno dno dna,ali i taj hrvatski show sto vodi miroslav skoro je meni prilicno dosadan i nekreativan......mada,potpisujem sve sto ste napisali za produkciju,scenografiju,akustiku...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U sustini, to i prodaje emisije... E sad, Hrvati i humor... Mada su i Kursadzije ljiga 3 Zapad...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

bicu grub,ali meni cim neko kaze da se lozi na kursadzije,ja ga smatram za budalu.....taj fazon oponasanja razlicitih yu nacija je bio zanimljiv 1991 sa Indexovim pozoristem i onim predstavama "Ne ostavljajte me samog dok himna svira","Istocno od Rajha",ali vec poslije toga je postalo dosadno i izlizano,ali sad 2011 da se neko lozi na to oponasanje siptara,crnogoraca,slovenaca....:( :(

Poslednji put menjao Schlager dana 01 Jan 2012, 22:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:35 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Pa te licencirane emisije imas u svakoj zemlji, u dlaku su iste...

Вјеруј да код нас те исте емисије у нашој продукцији не би биле ни налик. Контам да би више личиле на Фарму.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato ih i nema, pobogu, valjda znas sta se krije iza rijeci LICENCA :)

Btw. I Farma je to isto...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Na primjer, 8. kat HRT produkcija...

Osmi kat mi je primjer kad u državnoj firmi neko izgubi radno mjesto, a ne mogu mu dati otkaz pa ga prešaltaju na neko drugo radno mjesto iako nema sposobnosti za to radno mjesto. Danijela se na izvještačen način pokušava opustiti, ali je i dalje nadrndana i ukočena ne shvatajući da je Najslabija karika završena..

Takođe mi se ne sviđa što HRT sve više prostora daje "Plesovima sa zvijezdama, ojkačama sa političarima...", a sve to na štetu kvalitetnijih emisija kao što je bila Latinica npr..

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije Karike imala je mnogo bolju muzicku emisiju i ovo joj je prirodno okruzenje. Sa Karikom je sve izgledalo neprirodno...

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Prije Karike imala je mnogo bolju muzicku emisiju i ovo joj je prirodno okruzenje. Sa Karikom je sve izgledalo neprirodno...

Pa onda je previše napeta i vrijeme je da se malo opusti. Ne sviđa mi se što na silu pokušava da se smiješi i baca fazone, čak i kada situacija to ne dopušta..

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, ti mislis da su to ono bas njeni fazoni ili sta?

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ono su fazoni koji idu u bilo kojoj drzavi koja to emituje, nezavisno od voditelja. To je takav format.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Hit depo :-D

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ona je vodila hit depo? Sjećam se korz maglu te emisije..
HRT je takođe emitovao kasno noću muzičku emisiju Pravo vrijeme (PV) - zanimljivo bilo..

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ono su fazoni koji idu u bilo kojoj drzavi koja to emituje, nezavisno od voditelja. To je takav format.

Ne, ako je 8. kat cista HRT produkcija. To sto kazes je slucaj sa emisijama tipa: Ples sa zvijezdama, Prvi glas neceg itd.

U sustini, iza nje treba da stoji (manje ili vise kvalitetan) tim koji za nju pise te sale i posalice.

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2012, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
shakal je napisao:

Ne, ako je 8. kat cista HRT produkcija. To sto kazes je slucaj sa emisijama tipa: Ples sa zvijezdama, Prvi glas neceg itd.

U sustini, iza nje treba da stoji (manje ili vise kvalitetan) tim koji za nju pise te sale i posalice.

Pa to sam valjda i rekao. o.O Voditelj u Irskoj, Hrvatskoj ili Ceskoj ce raditi po istom sablonu. Naravno da nece biti isti fazoni, ali princip je isti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]