banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 03:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2009, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Emir Kusturica i "No Smoking Orchestra" održaće 29. novembra koncert u Banjaluci, potvrdio je Gane Pecikoza, izvršni producent i menadžer ovog sastava za Evropu i Balkan.
Pecikoza je rekao da "No Smoking Orchestra" dolaze u punom sastavu, na izričitu Kusturičinu i Neletovu želju i pored toga što još nisu nađeni pokrovitelji koncerta.

"Emir i Nele su htjeli da sviraju u Banjaluci još nakon njihovog prošlogodišnjeg koncerta u Beogradskoj areni na Dan republike. Ovo je njihov prvi dolazak u Republiku Srpsku i publika može da očekuje jedan putujući energetski cirkus koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim", rekao je Pecikoza za "Glas Srpske".

Emir Kusturica i "No Smoking Orchestra" će svirati materijal sa njihovog svjetskog repertoara, ali i pjesme iz Emirovih filmova, od "Sjećaš li se Doli Bel", preko "Doma za vješanje", "Andergraunda" i "Crne mačke, belog mačora" do "Zaveta".

"S obzirom na to da će na banjalučki koncert doći i fanovi Neleta Karajlića, koji ga vežu za staro ‘Zabranjeno pušenje’, te posjetioce nagradićemo sa desetak pjesama tog benda, ali u novim aranžmanima. Tako će banjalučka publika imati priliku da čuje ‘Pišonju i Žugu’, ‘Djevojčice kojima miriše koža’, ‘Zenicu bluz’, ‘Dan kad je otišao Hase’, kao i pjesme sa albuma ‘Ja nisam odavle’", istakao je Pecikoza i dodao da će koncert trajati najmanje dva sata.

Karte će biti prilagođene standardu građana i neće biti skuplje od 20 maraka. Poređenja radi, ulaznice za njihov prošlogodišnji koncert u Beogradskoj areni koštale su 40 maraka, a u inostranstvu one se kreću od 50 do 75 evra.

Prve probe "No Smoking Orchestra" bile su, tokom bombardovanja Srbije, upravo u Derventi i Banjaluci. Oni su tu odlučili da naprave bend. To je bila baza prvih proba "No Smoking Orchestra". Godinu dana prije toga, "Zabranjeno pušenje" je imalo koncert u Boriku.

"Mislim da još drže rekord dvorane sa osam hiljada ljudi. Bio sam menadžer "Zabranjenog pušenja" od 1984. godine i oni su oduvijek u Banjaluci najbolje prolazili", zaključio je Pecikoza.

(BLLIVE)

Obavezno ću ove cirkusante ići gledati. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Iako NSO samo blijeda kopija nekadašnjeg zabranjenog pušenja mene mogu tamo očekivati...plus na oba koncerta ZP-a nijesam bio, spriječila me mladost i glupost....Nea šta ove godine se nagledah koncerata, a nije ni blizu kraj...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Нелетов интервју у склопу најаве концерта:

http://www.glassrpske.com/vijest/7/plus ... -kuce.html

Класична његова прича. Заправо класична питања која му постављају, мало о "некадашњем" Сарајеву, мало о политици... али му је добра ова прича о глобализацију гледано кроз призму фудбала:
Citiraj:
КAРAЈЛИЋ: Aко је историја мајка живота, фудбал је његово огледало. Ово је био један од слогана новог примитивизма. Глобализацију смо прво препознали у фудбалу. Како је кренуло ускоро ће на планети постојати смо два клуба. Манчестер и Реал. Преко фудбала можете најлакше да препознате њене фаталне ефекте. Она концентрише квалитет на једном мјесту, као нека врста центрипеталне силе, а око себе шири илузију о једнакости.

Кад Борац истрчи на терен против Манчестера оба тима третирана су наизглед једнако. Фер плеј, судија се рукује са свима, око играча су слатка дјеца у дресовима та два клуба, носећи транспаренте против насиља и расизма... A, у ствари, све је супротно. Фер плеја нема јер је буџет Манчестера десет пута већи од свих бивших СФРЈ република заједно, судија је корумпиран, дјеца су дјеца локалних моћника, а расизам и насиље царују на свим стадионима свијета. Побједник односи све, поражени не узима ништа. Уколико, случајно, Борац побиједи, што се деси једном у историји, Манчестер идуће године купује цијели Борац да се то случајно не би поновило. Побједу Борца у Бањој Луци препричаваће генерације, а побједа ће бити опјевана у народним епским пјесмама, пораз ће се у Манчестеру водити као статистичка грешка. Стога дјеца данас не сањају више снове о Звезди или Партизану, већ о Барселони и Милану... Катастрофа. Некада је утакмице одлучивао Марадона, Платини, Пикси, Баждаревић, данас умјесто њих одлучује долар или евро, зависи у којој врсти валуте власници клубова анализирају њихов квалитет игре.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
shoole je napisao:
Нелетов интервју у склопу најаве концерта:

http://www.glassrpske.com/vijest/7/plus ... -kuce.html

Класична његова прича. Заправо класична питања која му постављају, мало о "некадашњем" Сарајеву, мало о политици... али му је добра ова прича о глобализацију гледано кроз призму фудбала:
Citiraj:
КAРAЈЛИЋ: Aко је историја мајка живота, фудбал је његово огледало. Ово је био један од слогана новог примитивизма. Глобализацију смо прво препознали у фудбалу. Како је кренуло ускоро ће на планети постојати смо два клуба. Манчестер и Реал. Преко фудбала можете најлакше да препознате њене фаталне ефекте. Она концентрише квалитет на једном мјесту, као нека врста центрипеталне силе, а око себе шири илузију о једнакости.

Кад Борац истрчи на терен против Манчестера оба тима третирана су наизглед једнако. Фер плеј, судија се рукује са свима, око играча су слатка дјеца у дресовима та два клуба, носећи транспаренте против насиља и расизма... A, у ствари, све је супротно. Фер плеја нема јер је буџет Манчестера десет пута већи од свих бивших СФРЈ република заједно, судија је корумпиран, дјеца су дјеца локалних моћника, а расизам и насиље царују на свим стадионима свијета. Побједник односи све, поражени не узима ништа. Уколико, случајно, Борац побиједи, што се деси једном у историји, Манчестер идуће године купује цијели Борац да се то случајно не би поновило. Побједу Борца у Бањој Луци препричаваће генерације, а побједа ће бити опјевана у народним епским пјесмама, пораз ће се у Манчестеру водити као статистичка грешка. Стога дјеца данас не сањају више снове о Звезди или Партизану, већ о Барселони и Милану... Катастрофа. Некада је утакмице одлучивао Марадона, Платини, Пикси, Баждаревић, данас умјесто њих одлучује долар или евро, зависи у којој врсти валуте власници клубова анализирају њихов квалитет игре.

Obozvam ovog covijeka od kad znam za sebe , ali opet me uspijo i vise nego pozitivno iznenaditi!
Svaka mu cast!

p.s.

Preporucio bih svim ispranim mozgovima s foruma da procitaju ovo i da malo razmisle.......

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 01:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
od danas sam vlasnik skupocjene karte za ovaj hepening guuuuuuuuuuuuu :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 02:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Додатан плус је и предгрупа на овом концерту, група Врело.

Ове Сремице Куста већ дуго вуче са собом по свијету, пјевале су и у његовој циганској опери.
Занимљива комбинација: секси цурице у сукњицама показују бутине, мрдају гузама и пјевају српски етно, а оснивач бенда и басиста панкер.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aWGQ2Al0Ih0[/youtube]

Лето прође, ништа не пољубих...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-udnV2f5A4E[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

8) 8) 8)

Režiser otvorio novi objekat u Mokroj Gori

Kustin vrtić „Nele Karajlić“

Među Federikom Felinijem, Stenlijem Kjubrikom, Brusom Lijem, Dijegom Maradonom i ostalim zvezdama sedme umetnosti i javnog života, po kojima ulice, trgovi i druga znamenja Mećavnika nose ime, juče se svrstao i Nele Karajlić!

Slika

Njegovim imenom od juče se zove dečji vrtić otvoren unutar zidina Mećavnika. U neobičnom obdaništu „upravnika” Emira Kusturice biće mesta za tridesetak mokrogorskih mališana, čiji roditelji, za sada, neće plaćati boravak dece u obdaništu. Pored Mokrogoraca, decu će u vrtić moći bezbrižno da ostavljaju i gosti Mećavnika. O klincima i klincezama brinuće dve vaspitačice, a kada se za neko vreme i uvede cenovnik usluga u vrtiću, cene će, kažu, ovde biti simbolične - tek da podmire plate vaspitačica.
Vrtić je svečano u rad pustio naš akademik Matija Bećković sledećim rečima: „Ovo je istorijski dan u hiljadugodišnjoj prošlosti Mokre Gore. Tek 24. novembra 2009. selo je dobilo obdanište koje će nositi ime po narodnom heroju dr Neletu Karajliću”. Na njegove reči nadovezao se i Nele, te u prepoznatljivom maniru prokomentarisao svečano otvaranje.

- Ne treba da vam napominjem da smo Josip Broz i ja jedini koji smo za života dobili ime neke institucije. Sreća je moja što je ovo obdanište lepše od svih onih ustanova koje su nosile njegovo ime - istakao je Nele.
Po rečima Emira Kusturice, Mokra Gora je jedino planinsko selo u Srbiji gde se povećala populacija i da je u poslednjih šest godina, od kada se ovaj kraj počeo uzdizati na idejama reditelja, broj dece porastao za 55.
- Za tri do četiri meseca ovde će biti postavljena bronzana bista Neleta - kako leti na skijama. Pošto ne možemo da ga držimo ovde stalno ispred vrtića, jer on stalno nešto radi, morali smo da ga izlijemo u spomenik, da ga deca gledaju - zaključio je Kusturica.

http://www.blic.rs/zabava.php?id=122285

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Kupila karte :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Okt 2009, 17:39
da li neko ima snimke koncerta iz 1997 na malom borcevom stadionu bio bih zahvalan :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:56 
blackrose je napisao:
Kupila karte :D

Takodje. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
+1 :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
+3 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 23:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
glogos je napisao:
da li neko ima snimke koncerta iz 1997 na malom borcevom stadionu bio bih zahvalan :D

takođe...ili jos bolje iz borika 1996...među najboljim koncertima na kojem sam bio...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 00:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
glogos je napisao:

Zlo!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 01:40 
Jbt na borchevom bio klinac, sjecam se 3 sata cekali da nele izadje i on ispada i ono 3 stvari odsvirali i reche:"Poz Banjaluko vidimo se opet uskoro"...raji prisjelo, al sreca zajebavo se. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
dakle.... .....forumasi.... vidimo se tamo..... :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 16:24 
Ja u 9 ulazim, nema boga prije...naravno da vas necu vidjeti, ako vi vidite mene pozdravite me. :)

Odo se "spremati" za svirku. :) :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam čuo da će u dvorani biti VIP prostor samo za članove foruma... Da bi ušli moramo imati pločice sa nickovima...tu će članovi benda imati čast da nas upoznaju, da se slikaju sa nama i da im damo autograme...
Šalu na stranu, šta je "Vrelo" kog đavla, mislim iz imena se može zaključiti, ali zna li iko isplati li se ić na njih il direktno samo na NSO...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja volim izvornu muziku i ako na to dodam ove sexy umjetnice, šta ti treba više?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Провјери неколико постова изнад, писао сам ја о Врелу један пост.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]