banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Концерт је за три дана, а нисам примјетио тему. Карта 30 КМ. Not my cup of tea, али свакако велико свјетско име рокенрола!

Ко иде?

Плус ово:
Citiraj:
Влада Републике Српске одлучила је да, са по 50.000 КМ, помогне одржавање концерата у Бањој Луци, свјетски познате рок групе Simple Minds и концерт Емира Кустурице и The No Smoking orchestra.

У износу од 50.000 КМ, Влада ће откупити улазнице за концерт групе Simple Minds, а улазнице ће бити додијељене најбољим студентима универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву, најбољим ученицима средњих школа у Бањој Луци и истакнутим младим спортистима Републике Српске.

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... ena_1.aspx

Испада да ће Влада РС купити скоро 1700 карата, уз оне лошије студенте и средњошколце те можда људе које долазе ван Бањалуке, биће солидан број људи у Борику.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
zaista cudna psiho-sociolosko-forumska pojava je to da niko dosad nije najavio koncert ovdje, valjda smo se zasitili tih svjetskih imena :)

inace, ili pak u skladu s tim, mozda je i ova akcija Ministarstva koju spominjes, moguce da je izvjesna slaba posjeta

EDIT: ja ne idem, nemam sve petice :D

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eh, nikad nisam bila fan
ali ovo mi budi nostalgiju :cry: :)

http://www.youtube.com/watch?v=nAdaQhitdKg

http://www.youtube.com/watch?v=sqxc51AF ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=1bEDIPVn ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=oFIMJxV2 ... re=related

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Sajt Simple Minds
http://www.simpleminds.com/
Slika

preuzeto iz Nezavisnih:
Simple minds: Proslava trideset godina uspješne karijere
Datum: 06.11.2009 23:13
Autor: Pripremila: Tanja Šikanjić

Najuspješnija škotska pop-rok grupa svih vremena "Simple minds" će 12. novembra održati koncert u Banjaluci i promovisati svoj novi, 15. studijski album "Graffiti Soul", kojim obilježava trideset godina od izdavanja svog debitantskog albuma "Life in A Day".
Simple minds: Proslava trideset godina uspješne karijere

Dan nakon gostovanja u Banjaluci, ovaj bend nastupa u Splitu, a dan prije bi trebalo da svira u Beogradu.

"Sviramo izbor iz cjelokupnog svog materijala i na bini posao nam je dati sve najbolje od sebe. Gdje god budemo svirali na ovoj turneji, biće kao da je sutra zadnji dan zemaljske kugle", obećao je pjevač Džim Ker.

Tokom trideset godina svog djelovanja, postavu su mijenjali nekoliko puta, a do sada su izdali 15 studijskih i nekoliko kompilacijskih albuma, koje su zajedno, širom svijeta, prodali u multiplatinastom tiražu. "Q magazin" ih je 1991. godine proglasio najboljim live bendom.

Prvi nastup: Nastali su iz lokalnog pank benda "Johnny And The Self Abusers", koji se rasformirao u novembru 1977. godine, a dvije sedmice kasnije u Glazgovu, Džim Ker i Čarli Burčil su osnovali bend "Simple minds", koji je dobio ime zahvaljujući pjesmi Dejvida Bouvija "Jean Genie".

Inspirisani psihodelijom kasnih šezdesetih godina, kao i progresivnom stranom glam-roka ranih sedamdesetih prošlog vijeka, prolazeći kroz inovativnu i uticajnu novotalasnu sint-rok fazu, snimili su nekoliko kritički pohvaljenih i uticajnih albuma, da bi inspirisani tadašnjim aktuelnim himničnim zvukom grupe "U2", sredinom osamdesetih postali jedan od najvećih pop-rok bendova na svijetu.

Probili su se na američku top-listu, nekoliko puta su proglašavani najboljim u Velikoj Britaniji, a nebrojeno puta su bili na vrhu top-lista u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Australiji i na Novom Zelandu.

Svoj prvi pravi nastup u karijeri održali su u januaru 1978. godine u glazgovskom "Sattelite Cityu 17" nakon kojega su do kraja godine uslijedili koncerti po Škotskoj, tokom kojih su nastupali kao predgrupa grupama "Generation X", "The Stranglers", "The Only Ones", "Ultravox", "Siouxsie & The Banshees" i "Squeeze".

Njihov drugi album se zvao "Real to Real Cocophony" i producirao ga je Džon Leki. Treći album "Empires and Dance" iz 1980. godine davao je više evropski elektronski osjećaj i bio pod jakim uticajem njemačkih elektronskih bendova "Neu!" i "Kraftwerk". Album je toliko impresionirao Pitera Gabrijela, da je pozvao bend da ga prati na njegovoj evropskoj turneji....dalje: http://www.nezavisne.com/muzika/vijesti ... ijere.html

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
skitnica je napisao:
zaista cudna psiho-sociolosko-forumska pojava je to da niko dosad nije najavio koncert ovdje, valjda smo se zasitili tih svjetskih imena :)

inace, ili pak u skladu s tim, mozda je i ova akcija Ministarstva koju spominjes, moguce da je izvjesna slaba posjeta

EDIT: ja ne idem, nemam sve petice :D

:roll: kakav bend takvo i interesovanje 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ti zaista vjerujes da je interesovanje ovdasnje publike srazmjerno necijem kvalitetu... :wink:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
ti zaista vjerujes da je interesovanje ovdasnje publike srazmjerno necijem kvalitetu... :wink:

8) ni u šta ja ne vjerujem već mislim da je dotični bend nezanimljiv, u cijeloj karijeri su imali 2 stvari za koje se zna i koje se vrte, i to je to.
oni koji ih šatro slušaju to je više neko provincijalsko pomodarstvo nego što im se stvarno sviđaju, bar je tako u ovim našim krajevima jednom riječju truba od benda :sleepy4:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
8) ni u šta ja ne vjerujem već mislim da je dotični bend nezanimljiv, u cijeloj karijeri su imali 2 stvari za koje se zna i koje se vrte, i to je to.
oni koji ih šatro slušaju to je više neko provincijalsko pomodarstvo nego što im se stvarno sviđaju, bar je tako u ovim našim krajevima jednom riječju truba od benda :sleepy4:

Ако ти не знаш бар ове четири пјесме за које је скитница поставила јутјуб линкове, заиста нема потребе да пишеш о овом бенду!

Моја стара зна ове ствари, а она је далеко од неког рокера... чуј, труба од бенда! Свашта...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 01:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
kim deal je napisao:

Ако ти не знаш бар ове четири пјесме за које је скитница поставила јутјуб линкове, заиста нема потребе да пишеш о овом бенду!

Моја стара зна ове ствари, а она је далеко од неког рокера... чуј, труба од бенда! Свашта...

te 4 i koju još?
ne moraš bit bukvalist pa se kačit striktno na ono 2.
ali ako ćemo iskreno nikad nisu bili bend koji nekog oduševljavaju, uvjek su se tu negdje vrtili, ali brate nit smrde nit mirišu, što je u muzici najgora opcija.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Meni je npr. Simple Minds itekako poznata grupa i odlicno poznajem njihov opus....bez obzira na to sto sam i DJ i tonac pa moram da znam za neke bendove za koje skoro niko nije cuo :) ali Simple Minds je svjetski poznat i priznat bend. E sad, druga je stvar to sto nasi ljudi ovde slabo slusaju takve bendove.......tipicni rocker iz BL slusa grupe tipa Corba, Azra, Osvajaci i sl. metalci se furaju na Maidene, Sabbath i sl. a gdje je tu Simple Minds......nigdje..... znaci problem je sto oni nemaju bas svoju publiku ovdje kod nas ali im ne mozemo osporiti da su poznat bend a kamoli reci da su truba......ljudi vec 30 god sviraju.........ne mogu nikako da budu truba :) :)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 08:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:D brate i bajaga svira 30 godina pa je kurac od benda, a oni su mi upravo ko bajaga ono ništa, ne trzam se na njihovu muziku, ne samo oni ima gomila takvih bendova koji su kao poznati ali svakog ostavljaju ravnodušnim, uvjeren sam da ih na forumu niko nikad ne bi ni spomenuo u bilo kom kontekstu da ne sviraju ovde, pa sve da svake godine izdaju novi album.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 10:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znači ako tebi nisu ništa,oda su sigurno qrac od benda?Bez obzira na parantologijskih pjesama,broj prodanih ploča,kritiku i publiku....Jbt,ti mora da si svjetski autoritet za r'n'r......

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Isao bih....al' da su dosli kad im je bilo vrijeme, neke 88/91.

Cinjenica da Vlada (koja grca u dugovima i kasni s platama) otkupljuje i poklanja ulaznice za koncert,
ne svjedoci o zelji vlade da nagradi ucenike i studente (jer bi vecini vise koristilo da im daju jednokratnu pomoc),
ili da ih obrazuje (jer bi valjda u tom slucaju bio red dovesti neku filharmoniju da nasa buduca elita barem jednom u zivotu cuje uzivo Betoven simfoniju),
nego svjedoci samo (kao i uvijek) da organizator koncerta dovodi imena koja su na trzistu jeftina za dovesti,
a ima rodju u Vladi koji mu to zadovoljstvo cini ekstremno isplativim, liga bez briga...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Znači ako tebi nisu ništa,oda su sigurno qrac od benda?Bez obzira na parantologijskih pjesama,broj prodanih ploča,kritiku i publiku....Jbt,ti mora da si svjetski autoritet za r'n'r......

:D pa i nisam rekao da sam objektivan, kad je ukus u pitanju svako izjašnjavanje je subjektivno pa i moje, mislim to što mislim neko će se složit neko neće, i to je sve

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Citiraj:
Simple Minds traže 80 crnih peškira i stari viski
Datum: 06.11.2009 23:17
Autor: Jelena Babić

Organizator gostovanja "Simple Mindsa" 12. novembra u Banjaluci, agencija "Front stage", objavila je listu zahtjeva, koju su im dostavile zvijezde najuspješnije škotske rok grupe svih vremena.

Prema riječima Siniše Tomića, članovi grupe su tražili posebnu hranu i piće.

"Moramo obezbijediti vegetarijanske plate, sendviče i kanapee, miso supu, tarijaki rolnice i ostala japanska jela, lokalne specijalitete, bobičasto voće, te žvake bez šećera", kazao je Tomić, dodajući da se na spisku nalaze brazilski i indijski orasi.

Kada je piće u pitanju, bend je takođe imao posebne zahtjeve, pa se na listi traženih našla i boca deset godina starog "Mcalleb" viskija, "Hendricks" i "Bobmaj" džin, vino "Šabli premijer kru", pivo od đumbira i aparat za kafu.

Što se tiče prostorije za opuštanje, u kojoj će članovi benda boraviti, mora se nalaziti neposredno iza bine sa 15 velikih ogledala, a sobe moraju da imaju temperaturtu od 20 stepeni Celzijusovih. Takođe, naglasili su da prostorija mora biti poluzatamnjena, sa lampama i udobnim kaučima.

Takođe se mora obezbijediti i osam kancelarija sa telefonima i Internetom za prateće osoblje.

"Pored kancelarija, potrebne su četiri prostorije sa tuš-kabinama i preko 80 peškira isključivo crne boje", kazao je Tomić i istakao da je prostorija za after šou takođe obavezna.

Organizator je naglasio da su morali osigurati i nekoliko domaćina ili vodiča koji dobro poznaju grad i tečno pričaju engleski jezik.

"Domaćine žele vidjeti jedino i isključivo u prepoznatljivim uniformama, s posebnom napomenom da obične majice, odijela i večernje toalete ne dolaze u obzir", kaže Tomić.

Podsjetimo, koncert grupe "Simple Minds" počinje u 22 sata, a organizator obećava dva sata svirke.

"Kao predgrupa i uvertira za ludu noć, nastupiće banjalučki bend 'Balkan express' od 20 sati, zatim od 20.30 do 21.30 sviraće 'Vlatko Stefanovski trio', a u 22 sata počinje spektakl", rekao je Tomić, dodajući da će u dvorani "Borik" biti postavljena najveća bina do sada.

Grupa će na koncertu promovisati novi, petnaesti studijski album "Graffiti Soul", po kome je dobila naziv i sama turneja. Turnejom se obilježava i 30. godišnjica od izdavanja debitantskog albuma "Life in A Day".

"Simple Minds" postoji već 32 godine, a Q magazin ih je proglasio najboljim live bendom.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u SD "Borik", u "Hard rock radio caffeu", Turističkoj organizaciji grada, Turističkoj agenciji "MG Travel" i putem sajta kupikartu.ba, a cijena karte je 30 KM.

Ma izvini molim te... :lol:

Imam priliku besplatno da idem, ali nemam prevoz pošto ne mogu prespavati u BL, petkom škola. :(

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Imam priliku besplatno da idem, ali nemam prevoz pošto ne mogu prespavati u BL, petkom škola. :(

Шта је поента овог поста, да се похвалиш да си одличан ђак? 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
shoole je napisao:
MonaLisa je napisao:

Ne, nego da ne bih ni došla na ideju da idem kad bih morala plaćati. :lol:
Vjerujem da zbog toga i daju besplatne karte, bilo bi sramota da malo ljudi dođe na takav koncert.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 15:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
MonaLisa je napisao:
Vjerujem da zbog toga i daju besplatne karte, bilo bi sramota da malo ljudi dođe na takav koncert.

Zasto bi bilo sramota da malo ljudi dodje?
GOvorili su za koncert Lenija:Ako bude malo posetilaca,nece niko doci u BL.I bi malo posetilaca,pa opet dovode izvodjaca koji ima malu publiku kod nas!Zasto ne dovedu nekog ko ima vise obozavalaca u BL?

Zato sada ministarstvo kupuje karte.Bice 1700 posetilaca i jos ce nekoliko stotina kupiti karte pa Borik nece da bude onako prazan kao stadion za vreme Lenijevog koncerta.

Ta grupa je imala nekoliko pesama,ali nemaju puno obozavalaca u BL!
Bolje da ministarstvo ulozi pare u obrazovanje,nego u finansiranje svakakvih koncerata.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
anoniman je napisao:
Bolje da ministarstvo ulozi pare u obrazovanje,nego u finansiranje svakakvih koncerata.

Upravo tako.
Ako ce nekog da dovedu, nek dovedu Stonse, Peperse itd., pa da bude pun stadion i spektakl u svakom smislu.
Ovako i corav vidi da ovi cudni koncerti sluze Sini Tomicu i rodjama u Vladi za pranje love...bzze.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
shoole je napisao:
MonaLisa je napisao:

Buraz i ja sam dobio besplatnu kartu a nisam neki uspijesan student :) ...al bitno je da imam druga u studentkom savezu :D :D :D .....
Otici cu cisto radi Stefanovskog a posle odoh na neki rodjendan, ne da mi se slusati doticni boj bend.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]