Sto zaje8avate covjeka! Kakvi Sound Forgeovi i studiji i tri lijepe! Sve sto ti treba je Ploca+Gramofon i kabal kojim ces da spojis gramofon sa "rupicom" za mikrofon na racunaru. Kad to spojis, onda provjeris da li ti zvuk "izlazi" na racunar ali pazi da smanjis jacinu tona na gramofonu jer postoji mala mogucnost da ti sprzi zvucnu kartu. Ipak je taj gramofom malo robusnija sprava od racunara. Eh kad to uradis, dovoljno ti je da ukljucis windows sound recorder (start/programs/accessories/entertainment/sound recorder), kliknes na record "dugme", pustis plocu i uzivas. Fajlovi ce ti biti snimljeni u .wav nekompresovanom formatu te ih kasnije mozes "pakovati" u mp3 ili (moj savjet) prziti direkt na audio CD zarad ocuvanja originalnog zvuka pucketanja ploce (sto ti je valjda i cilj).
Eh sad!!! Ovo je meni uspjelo sa linijom kada sam prebacivao neke stvari sa kaseta prije pojave brzog interneta tako sto sam povezao liniju i racunar preko izlaza za slusalice. Nisam ekspert za zvuk i zvucnu opremu ali po nekoj logici ni ti ne bi trebao imati problema jer je u pitanju isti proces pretvaranja elektricnog signala u zvucni (naravno do procesa same digitalizacije u racunaru). Ne znam kakav ti je izlaz iz gramofona ali ako slucajno imas izlaz za slusalice ili za veliku "bananu" onda ne bi trebao imati nikakvih problema, pogotova sa pronalazenjem kablova za povezivanje.
Trebam li reci da se usput ogradjujem od eventualne stete nanesene prilkom koriscenja ovog uputstva?!