banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 10:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Avg 2008, 00:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008, 00:53
:roll: Iako Banja Luka nema priliku da ugosti cesto tako dobre svjetske muzicare klasicne muzike, ali dobrih koncerata ima u svakom slucaju, a posjecenost tih koncerata je nikakva, banski dvor je svaki put sve prazniji i przniji a i vecina ljudi koji posjecuju dolaze kako bi bili vidjeni na takvim mjestima. Zanima me misljenje i drugih ljudi ili sam ja samo toliko luda i bolesna za klasikom??? 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
Ovdje je Seka klasika!!
I Kraljica!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 16:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Na zalost, to je istina :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Banskom treba poneki plakat više, osim onog na ulazu, pa bi mozda i vise ljudi doslo!!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2007, 12:13
Frieda je napisao:
Banskom treba poneki plakat više, osim onog na ulazu, pa bi mozda i vise ljudi doslo!!

Apsolutno!

znaj, tek tad je pocelo...

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 22:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:

slazem se s tim, ali prije je mnogo vise ljudi dolazilo na koncerte, a plakata ni tad nije bilo Bog zna koliko... :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
plakata treba, ali treba i kavlitetnih muzicara. Nista zivo se ne desava u gradu, a i ono sto se desava je prosjek i nista vise ... e sad ... i kad bi gostovali oni koji su iznad prosjeka banski bi bio poluprazan, jer banjaluka je puna polupismenih i nekulturnih ljudi ... eto ...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne bi bilo lose kad bi na ovu temu najavljivala naredne koncerte.

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 18:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Astor_Piazzolla je napisao:
plakata treba, ali treba i kavlitetnih muzicara. Nista zivo se ne desava u gradu, a i ono sto se desava je prosjek i nista vise ... e sad ... i kad bi gostovali oni koji su iznad prosjeka banski bi bio poluprazan, jer banjaluka je puna polupismenih i nekulturnih ljudi ... eto ...

U potpunosti se slazem sa tobom, Banja Luka je puna ne samo muzicki neobrazovanim ljudima, a i vecina BL muzicara je cisti prosjek. A od svjetskih umjetnika niko ne dolazi ... :mad:

a sto se tice najavljivanja koncerata, pa, potrudicu se.. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
Evo mala podrška sa moje strane,upravo slušam Mozart-a i piano concerto no 23!

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Podrska i od mene , uz Beetovena i Mjesecevu sonatu! 8)

Milan Mladenovic-EKV

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 20:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

:D :D :D Dobar izbor, , upravo slusam Mozartov Requem i uzivam, ne bi ga pustila da me vi niste naveli na to... :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 09:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2008, 22:41
Citiram> Banja Luka je puna ne samo muzicki neobrazovanim ljudima, a i vecina BL muzicara je cisti prosjek. A od svjetskih umjetnika niko ne dolazi .

Hey ima nekih stvari koje moras shvatiti , cellce ! Iako si u pravu da je Bl puna neobrazovanih ljudi sto se tice muzike , ali ova gora pomenuta "vecina Bl muzicara " ne bi trebala zvati prosjekom . Kao sto znamo Banjaluka je grad u razvoju i kao i drugim stvarima treba i muzicarima dati podrsku . Na akademiji u BL imas kvalitetnih muzicara koji su osvajali razne nagrade i priznanja na festivalima van grada cime mogu reci da su dosad nesto postigli i da su na neki nacin poznati u muzickim krugovima kod nas. A neki su otisli u svijet i tamo napravili karijeru .
Isti je slucaj kod izvodjaca koje bi zvali da sviraju .U Banskom dvoru bude izvodjaca ozbiljne muzike , samo kako je Frieda rekla ,nema plakata po gradu . Recimo slucaj> prosle godine je bio jedan od 10 najboljih gitarista ove vrste muzike > Pavel Steidl . Koncert je bio prepun iako je bio plakat samo ispred Banskog. Tako isto kada je bilo izvodjenje Rekvijema ili zadnje desavanje a to je Karneval zivotinja .Isti slucaj .

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, Hendrix , ostavih gitaru , i uzeh klavijaturu ,
dodjoh u Banjaluku , ostavih Ameriku.

Kad ja tamo a ono medjutim!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Da, i ja sam htio da to prokomentarisem. Naime, rekao sam da koncerti koji se desavaju su prosjecni, a onda je koleginica foumasica rekla da su bl muzicari prosjek sto nije daleko od istine ali nije potpuno tacno. Postoji u BL odredjeni broj kvalitetnih muzicara, ali problem u BL muzicarima je taj sto ne sviraju, sto ne zele da sviraju i sto im se ne daje prilika da sviraju. Ja znam da se od toga ne moze zivjeti, jer se sam bavim tim poslom, ali kad god mi neko da priliku da sviram koncert ozbiljne muzike, ja cu je prihvatiti makar to bilo i dzaba sto nije slucaj sa vecinom banjaluckih umjetnika koji odmah pitaju koliko su dobri. E to je problem samih muzicara. Neaktivnost. Svi sjede, pricaju, komentarisu i kritikuju, teoretisu i polemisu, a niko ne radi ono za sta se skolovao niko NE SVIRA . a bez sviranja ... eh ...
a sto se tice BL publike ... pa BL publika koja slusa i poznaje ozbiljnu muziku realno ne postoji. I kad je kao puna sala kad publika krene da aplaudira poslije prvog stava dodje mi da vristim. znaci veliki broj plakata ne rjesava nista. najlakse je reklamirati preko plakata. Treba praviti edukaciju, prozivati ljude da prate kulturu, emitovati emisije kulturnog sadrzaja, organizovati koncerte za djecu kao i nedjeljne matine koncerte ... e to je rjesenje ... ali ...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 10:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Heeeeeej, samo malo. Ja necu pobiti svoju rijec. Rekla smm da VECINA BL muzicara je prosjek, a ne svi. Postoji bitna razlika izmedju ta dva pojma. U BL stvarno ima dobrih muzicara ali jako,jako malo. A Hendrix je rekao da se napuni sala kada Dara pravi svoj projekat, a to je jednom godisnje. Zar je to tebi dovoljno? ja sam bila na X koncerata na kojima je bilo ali BUKVALNO 10 ljudi. to je prava sramota.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2008, 17:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2008, 22:41
Hey , pazi cellce ja sam na tvojoj strani sto se tice koncerata , ali nisam dao do znanja da mi se svidja sto imaju tri koncerta koja ce napuniti Banski a ostali koncerti da budu 80% prazni .U drugom pasusu sam samo potvrdio neinformisanost gradjana o koncertima . Samo zelim da kazem da ljudi trebaju biti informisani o takvim stvarima ,sad da ne citiram Astora sta je vec napisao. No hard feelings! Peace!

---------------------

Kad ja tamo a ono medjutim!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]