banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 05:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2008, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Nešto kontam... stari se pa se sve manje kreće u krugovima muzičara... pa aj' da pitam mlađu ekipu...

Jesam li ja nešto propustio ili u ovom gradu nema ni jedan bubnjar sposoban odsvirati ovo ili bar ovo?!?

Ako neko zna takvog, a da pritom ima svoju opremu, te da je voljan da se posveti jako ozbiljnom radu, molim vas da mi javite...

btw. U čemu je kvaka sa bubnjarima u BL?!? Dostignu jedan nivo... i kao... to je to! Meni dosta!
WHTF!?/&%(#)???!

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pa mislim da bi to trebalo da moze odsvirat dosta bubnjara u ovoj bl.....Stupar, Stolic, onaj mali sto bubnja u Deep Enjoy, Smaja.....to su samo neki sto ih se ja mogu sjetit....pitanje koje bi tebe vise trebalo da muci je da li oni to zele da sviraju.....za Cetu sam 100% siguran da bi to mogao odsvirat....
ili mozda ja ne kontam sta je toliko komplikovano u tim pjesmama (jamiroquai i jest malo onako...zeznut...ali alicia-u mislim da bi i ja mogao odbubnjat uz malo vjezbe).....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
A Vukela?:)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Pa mislim da bi to trebalo da moze odsvirat dosta bubnjara u ovoj bl.....Stupar, Stolic, onaj mali sto bubnja u Deep Enjoy, Smaja.....to su samo neki sto ih se ja mogu sjetit....pitanje koje bi tebe vise trebalo da muci je da li oni to zele da sviraju.....

Ovde sam prvenstveno mislio na mlađu ekipu, jer su svi pomenuti zauzeti angažmanom u nekom drugom bendu, tako da se teško mogu uklopiti u onu priču o ozbiljnom radu!

za Cetu sam 100% siguran da bi to mogao odsvirat....

Kao i on, jel' !?

ili mozda ja ne kontam sta je toliko komplikovano u tim pjesmama (jamiroquai i jest malo onako...zeznut...ali alicia-u mislim da bi i ja mogao odbubnjat uz malo vjezbe).....

A što se komplikovanost tiče... mislim da definitno nisi dobro poslušao live albume za primjer uzetih izvođača...
Kao što većina gitarista u bezizlaznom momentu nagazi na distorziju, tako i većina rock bubnjara kad je frka opali po prelazima! Kada treba odsvirati 99% svirke samo na Hi-Hatu, Kicku i dobošu - nema ih nigdje! :confused1:

A ako ti kažem da se i Dejo Trkulja (kog smatram jednim od najboljih, ako ne i najboljim bubnjarem u BL) pošteno znojio na RnB pjesmicama Alicie Keys, možda ti problematika bude jasnija...

Ne znam... ne očekujem ja da je bilo ko ovog momenta spreman svirati takve stvari (kao što vjerovatno nisam ni sam), ali pomislih, možda znate nekog mladića na kog vrijedi straćiti godinu dana života...

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2007, 14:36
http://www.myspace.com/tamaradrummer : )

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Tiki the Boyler je napisao:
Ovde sam prvenstveno mislio na mlađu ekipu, jer su svi pomenuti zauzeti angažmanom u nekom drugom bendu, tako da se teško mogu uklopiti u onu priču o ozbiljnom radu!

Neko mi je pricao da taj mali iz Deep Enjoy razbi.....pa pokusaj sa njim....od te mladje ekipe.....

Tiki the Boyler je napisao:
za Cetu sam 100% siguran da bi to mogao odsvirat....
Kao i on, jel' !?

Pa cova se poprilicno fura na taj fazon hi-hat, kick, dobos....i sto je najbitnije dobro to radi....nije tip bubnjara "udri po prelazima".....zato mislim da bi on to mogao....ali kao i gore pomenuti ima vec angazmana pa nisam siguran koliko bi on imao vremena za to....

Sto se tice tog RnB-a....znam da su njihovi live nastupi extra (pogotovo ritam sekcije)....i te live nastupe ne bi bas mogao svako.....al ovako odsviruckat nesto.....tezga ovo ono....uz malo vjezbe trebao bi svaki bubnjar koji drzi do sebe da to moze.....znaci ne live fazon vec ono sto je na snimku...posto su oni poznati da na snimku to bude uprosceno a onda na koncertu izadju neke cike i prase neka ludila.....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nešto me u zadnje vrijeme ne interesuje previše varijanta "tezga ovo ono..."
Je&iga... :(

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Da ja vama kazem...

Nemojte se opterecAvati. Ako nema bubnjara kupi http://www.akaipro.com/mpc5000 ili stariji neki model(ovo je bas skupo) pa udri. Nema veze sa stilom muzike i tako to. Kad se zna raditi - sve se moze.

Ne cekaj na zive muzicare ako ih nema.Vazna je muzika. Koga naci kad svi seru...

Bolje dobro okucan(pogresan izraz) bubanj nego lose odsviran i (kod nas po pravilu)jos gore snimljen isti.Jebes zivu svirku ako ne valja.Jebes i bubnjara ako ne cuje groove od A.Keys i trebas mu crtati(vecina njenih groovova je upravo sa navedene sprave i dosla). If I Ain't Got You - 2 instrumenta,ona,prateci i kasnije malo brassa a groove sa samplera(zivi neki bubanj).Al zato sa mudimaaa! Ako ne vjerujes pazljivo slusaj kick a ne moras ni pazljivo.Cak ni velocity nije nesto pretjerano peren.

Ak imas ideja ne trebaju ti ni svi muzicari. Ak ne znas o cemu govorim,nije ni bitno...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
tomasd je napisao:
Koga naci kad svi seru...

Da. I ja sam nailazila na takve u prošlosti i vjerovatno ću to još mnogo puta iskusiti...
Ljudi su ovdje često neiskreni, neodgovorni i neposvećeni onome čega se prime.
Kad vidiš da je neko takav, onda tražiš nekoga drugog.
To je dug proces, ali šta je tu je.

Zna biti frustrirajuće, ali kad nešto voliš, lakše je da to podneseš.

Treba se truditi i ići naprijed bez obzira na sve!

Srećno!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
hahaha akai mpc je zlo....nejede,nepije,nespava,nesere,slusa,malen je a vrhunski bubnjar...
moj izbor

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mf_police je napisao:
hahaha akai mpc je zlo....nejede,nepije,nespava,nesere,slusa,malen je a vrhunski bubnjar...

I nema ga niko u BL! :roll:

tomasd je napisao:
Da ja vama kazem...

Nemojte se opterecAvati. Ako nema bubnjara kupi http://www.akaipro.com/mpc5000 ili stariji neki model(ovo je bas skupo) pa udri. Nema veze sa stilom muzike i tako to. Kad se zna raditi - sve se moze.

Ne cekaj na zive muzicare ako ih nema.Vazna je muzika. Koga naci kad svi seru...

Bolje dobro okucan(pogresan izraz) bubanj nego lose odsviran i (kod nas po pravilu)jos gore snimljen isti.Jebes zivu svirku ako ne valja.Jebes i bubnjara ako ne cuje groove od A.Keys i trebas mu crtati(vecina njenih groovova je upravo sa navedene sprave i dosla). If I Ain't Got You - 2 instrumenta,ona,prateci i kasnije malo brassa a groove sa samplera(zivi neki bubanj).Al zato sa mudimaaa! Ako ne vjerujes pazljivo slusaj kick a ne moras ni pazljivo.Cak ni velocity nije nesto pretjerano peren.

Ak imas ideja ne trebaju ti ni svi muzicari. Ak ne znas o cemu govorim,nije ni bitno...

Pa da znaš da sam sve bliži toj soluciji... Mada tipujem na nešto "malo" starije od MPC-a!
I u tom slučaju ima da te ugnjavim oko punjenja mašine i podešavanja za rad!
Ipak si ti stari "elektroničar"!

Kad znaš zamijeniti bateriju na M1, znaćeš i pustiti u rad Z4! :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2008, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
I nema ga niko u BL! :roll:

A onaj lik iz Sopota? Ja cuo da je kupio isti.

Citiraj:
Kad znaš zamijeniti bateriju na M1, znaćeš i pustiti u rad Z4! :wink:

Sam` ti zajebavaj...

Z4 ce ti biti nejelegantnije bacene pare do sad,po mojoj procjeni...

U tvoju pricu s pocetka se ipak uklapa jedino nesto iz mpc serije a ne standardni sempler koga su u toj upotrebi pretekli svi soft sampleri a za zivu svirku je to meni totalno neprakticno.Laptop je za to komplikovan i nadasve nepouzdan.

Za live je kod mpc-a bitan groove i sekvencer a to je ono sto ti od bubnjara trazis(mislim groove,ne sekvencer al kamo srece da ga nasi bubnjari imaju... :D )

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da ga je Pero uzeo...
Al' on definitivno nije sa planete BL muzičara! :confused3:

Znači, ništa od Z4! A ja taman mislio da ću se provući za malo para! :angry4:

p.s. I sa kojim se MPC-om, po tebi, mogu provući?!? Pije vode stari 2000, ili jeftini 1000?!?!?

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 08:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Mogu li ja nešto da predložim.
To je rješenje koje mnogi bendovi, i domaći i strani, koriste u slučaju kad nisu sigurni da mogu u svakom momentu da računaju na žive muzičare. Uvijek imaj "mašinu" sa svim instrumentima nasnimljenima tako da se može puštati za vrijeme svirke onaj instrument za koji nedostaje muzičar, ali u isto vrijeme nađite nekog bubnjara koji može iole dobro da odsvira ono što tražite i vježbajte s njim. Tako ćete uvijek imati rezervu - "mašinu" - a s druge strane, može da vam se posreći sa bubnjarem i onda imate pravu stvar. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 09:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
shto se tice mpc ima ga pero iz sopota i pero iz fokus 51 i jos jedan lik koji se odselio u novi sad...a ako se nekom bubnjar razboli iznenada imam ja korg er-1 mk2 ritam masinu za iznajmiti povoljno :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Korga imam i ja, ali mi ne pije vode, jer meni uglavnom trebaju živi bubnjevi i malo kompleksniji aranžmani... a ono na njemu je, najblaže rečeno skromno! :angry3:

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Mogao bi Nemdza (Nemanja) sigurno. '87. , Nova Varos, svirao u Soultemple-u, bio treci u ex Max-u na takmicenju bubnjara (po mom misljenju bio je bolji ali ...), zaboravio sam prezime a promijenio je broj. Za vise informacija pitati Vladu Jelicica (mislim da je Vlad njegov nick na forumu, ne da mi se provjeravati) ili Nenu (The Nenu, njegovog "mentora" sto radi u Yamahi, prije u Artistu).

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da... Nemanja bi mogao!
Jedini je problem što on (koliko ja znam) u septembru ode na školovanje u inostranstvo! :dontknow:

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne tražim puno...
Evo recimo da ovako svira! :-?

btw. Toliko osviranju hip-hop rnb stvarčica... :confused2:

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
pa Tiki jos pitas ima li bubnjara u gradu koji to moze odsvirati? pffft...kako se nikad niko ne sjeti prave ljudine za prave poslove. :wink:

Nemdza je vise u Beogradu nego u BL. i jos krajem godine ode u inostranstvo (beograd nije inostranstvo!)

Frida, tvoje rijeci me pogadjaju ravno u srdasce poput stotine bodeza. vjerovao sam ti. :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]