guess who je napisao:
Meni je super sama ideja Demofesta. Gledano iz ugla publike, imaš priliku čuti neka nova imena iz raznih gradova, različitih žanrova na jednom mjestu. OK mi je da sviraju po dvije pjesme, ako ti se nešto ne svidi bar se nećeš dugo smarati. Iz ugla izvođača je isto super prilika da sviraš na takvoj bini, sa takvom opremom, imaš priliku da ljudi čuju za tebe, možda se povežeš sa nekim ljudima koji će ti pomoći u daljem radu...
Ono što mi se ne sviđa je dovođenje nekih "velikih" imena zbog kojih cijeli ovaj prvi dio pada u sjenu i onda ljude više ne zanimaju demo bendovi, dolaze samo da gledaju revijalni dio.
Слажем се. Одлична прилика да демо бендови свирају негдје ван клубова, да се састају, прочују... Они су управо ту у главној улози.
danijell je napisao:
Zaječarska je van koknurencije, oni traju preko 50 godina. Ali zanimljivio da je iste godine krenula i u Beogradu, pa izdržala par godina. Izgleda da što je veća sredina, teže to održati.
Možda u manjoj sredini ako nešto proradi, onda se uhvate i toga se drže, ne puštaju. Prijedoru fali pivara za to prije svega

Mi smo izgleda negdje između. Nekada smo bili barem grad sporta.

Ali samo ta priča, kriv je narod. Kao SDS. Mada i Dodik kada je gubio izbore isto je pričao, dok nije shvatio kako sa narodom.
Fresh Wave nema problema sa mahalom.
Има и тога око средине. Градишка обична најобичнија има чак и бољи потенцијал од БЛ за рок, алтернативу, "не-сасвим-обичан-и-комерцијалан" поп, и све остало што се подразумијева под те и сличне жанрове. Наравно, број становника оба града је у односу 1:13 отприлике, и свакако БЛ бројчано има и више бендова, и више мјеста за такве свирке, (сасвим мало) више људи који "конзумирају" такву музику, али однос те културе Градишке и БЛ свакако није 1:13 већ много равномјернији. Приједор који је мало већи по попису становништва, по култури је можда и испред БЛ, а ако не, онда сасвим равноправан. Сад говорим само о људском потенцијалу, не утицају проклете политике на Културу.
Што се политике тиче, нажалост ништа овдје не може успјети и ништа се не може догодити ако одређена стока политичари не кажу може. То је тако и биће јер волимо да га примамо с леђа. Не знам о каквој самоодрживости причате и као "боли ме ку ац, нек су стали, кад 11 година живе од спонзора и помоћи из буџета". Да је неког здравог и нормалног, исправног друштва, било гдје, а гдје живе хомо сапиенси, у таквом друштву не постоје ријечи "превише" и "вишак новца" за културу. Култура и умјетност су оно што и сам човјек, а ако си шкрт да улажеш у себе као себе, онда јбг, гледај како пропадаш.
Ево, на Тјентишту организују велики фестивал, па З.Е.Т. па онда у Приједору ША и оно на Козари... Зар Бања Лука не може да има неки фестивал попут Демоа, ако ове, за БЛ, бројчано мале средине могу? Ту је Козара, па Тјентиште, сасвим лијепа локација за фестивал, за дан-два-три провести ван градске буке, па... Имамо и ми Трешњик, имамо брда око града, само бирај. Зар је то био проблем? Наравно да није, знамо шта је проблем, али само аргументујем зашто ово не би могао да буде разлог.
Сам садржај је можда могао да буде боље сређен и прије свега распоређен, али мени лично није био проблем, тако да... Не знам коме јесте
Што се тиче поређења са FW...

A зашто то пролази, па... Слушаш битове, ексери, шмркање, допови, клабинг који је у свом константном успону, људи притишћу play/stop... A с друге стране нешто друго, нешто што се противи мејнстриму, што се често и не разумије, или барем не разумијеш на прву... Људи свирају, вјежбају...
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!