banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Maj 2007, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Evo da nastavimo priču o produkciji albuma koji dolaze sa ovih naših prostora. Slušam danas po prvi put verziju pjesme Motori od Divljih Jagoda iz 2003. godine i baš sam se iznenadio (trebamo svirati nekakvu motorijadu pa moramo navježbati Motore da ne dođemo u situaciju da nas bajkeri gađaju flašama na bini 8)). Produkcija je blago rečeno mrak! Znao sam od ranije da je Zele Lipovača ponosni vlasnik Messa Boogie Triaxis preampa ali zvuk gitare me je načisto oduvao (samo da spomenem da je Petrucci-u glavni izvor zvuka sve do Scenes-a bila upravo ova spravica).
A da ne govorim kako je dobro isproduciran doboš, zvuči baš kako treba...staklasto, što bi rekao Sale bubnjar :) Na momente kao da slušam Ulrich-ov doboš sa Black albuma, nisam mogao da vjerujem svojim ušima! Vokal takođe leži u miksu fino, ne strši mnogo iznad muzike a opet dovoljno glasan da se fino čuje.
Stvarno sam iznenađen urađenim i ovo je odličan primjer da postoje i kod nas mjesta gdje se može snimiti dobar materijal. Pretpostavljam da njegov studio (ili gdje već snima) nije jeftin ali za ovakvu produkciju vrijedi dati para.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Ne bih baš ulazio u tu priču jer nisam baš kompetentan da o tome diskutujem, ali čisto primjećujem da su albumi Alogie dosta dobro odrađeni(za takav način svirke čak i super)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2007, 07:47
Naravno, potpuno se slazem sa tobom, mislim da je ovaj termin negdje upotrebljen vec ali ponovicu...Najvecu ulogu u produkciji naravno igra ljudski faktor..ako covjek nema sluha dzaba ti i oprema i sve hehe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
http://www.skala.rs.ba/ :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ne vidim nista lose u Skali ... sa obzirom o kakvoj se muzici radi sve je tam-taman... knap... zamislite da su te iste "grupe" produkcijski odradjene kao Destiny's Child ... na sta bi licilo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
http://www.skala.rs.ba/ :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
ADJazzBV.Aco je napisao:
Ne bih baš ulazio u tu priču jer nisam baš kompetentan da o tome diskutujem, ali čisto primjećujem da su albumi Alogie dosta dobro odrađeni(za takav način svirke čak i super)!

Daleko je to od produkcije!
Bar ove o kojoj TSM priča!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 10:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
ADJazzBV.Aco je napisao:

Ne znam šta bih ti rekao ali meni je to skroz loše urađeno. Najlošija tačka je bubanj, zvuči kao kad bacaš bombe na nekoj igrici sa comodore-a. Sve je previše utegnuto i trigerovano, nema dinamike nimalo. S druge strane sve gitare su snimane preko Line 6-a a u studiju im leže i JCM 800 i Dual Rectifier. Ipak je snimanje malo zahtjevniji posao nego što mi mislimo. To samo po sebi govori, što reče Taca, da je ljudski faktor presudan (donekle i prostorija u njihovom slučaju).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
@Tiki
Vjerujem!
@TSM
Bubnjevi su definitivo jako loši(ne znamda li si imao prilike ikad radit sa guitar pro-om, e tako bubanj zvuči)! Kako je šta snimano, ne znam, ali sve se ok čuje. Kod njih me najviše izbija vokal(čovjek snimi 5 različitih glasova pa onda live ne zna koji da pjeva)! Slušao sam neke i live snimke, i prilično loše/nepotpuno zvuče (kao da im fali još koji instrument), a opet na nekima zvuče skoro kao na albumu! Onis u to sve snimali u kućnom studiju braće Branković, zar Ne?
Kao što sam već rekao, ja nisam osoba za ovakvu diskusiju, još moje uši trebaju slušati i slušati i sklušati, a mozak učiti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]