Mene zaboli (kao i vas vecinu) za MTV-jem ali sam pronasao ovu vijest...
Aleksandra Kovač osvojila MTV nagradu
petak, 3. novembar 2006.
Aleksandra Kovač je dobila MTV nagradu za »Best Adriatic Act« koja se dodeljuje u okviru evropskog MTV -a. Aleksandru je kao pobednicu glasanjem preko internet strane odabrala publika a mogli su da biratju između nje, Eda Maajke, Let3, Neishe i Siddharte.
Aleksandra je započela karijeru početkom devedesetih u duetu K2, zajedno sa svojom sestrom Kristinom Kovač. Nastupale su između ostalih kao predgrupa Labi Sifreu i Eroll Brownu (Hot Chocolade). Objavile su dva albuma u tadašnjoj SRJ, prvi 1995 i drugi 1996. godine. Duet je, nakon izleta na Špansko tržište prestao sa radom 1998. godine.
Aleksandra sa Romanom Goršekom (grupa Plejboj) osniva producentski tim i zajedno rade muziku za mnoge izvođače na prostorima bivše Jugoslavije kao i muziku za pozorište i TV. 2001. Aleksandra je objavila mini CD sa četiri pesme “You & Me” a 2006. album “Med i mleko”.
Prvi put u trinaestogodišnjoj istoriji dodeljivanja Evropskih muzičkih nagrada manifestacija se održavala simultano na dve lokacije u Kopenhagenu 2. novembra, a istovremeno je trajao i izuzetno zanimljiv i pre svega nepredvidiv internet show sa Juliette Lewis and The Licks.
Zauzeti mesto nepredvidivog Kazahstanca Borata izuzetno je nezahvalna uloga, a ipak se Justin Timberlake sa njom hrabro uhvatio u koštac. Već na konferenciji za štampu je dokazao da je rođen za nastupe i tokom cele dodele je zabavljao publiku – kako mnoge uživo, tako i više od sto miliona gledalaca pred televizijskim ekranima.
Na blještavoj dodeli u Bella Centru, pored Justina Timberlakea, nastupili i barbadoska lepotica Rihanna, elegantni P Diddy sa Cassie, zavodnica Nelly Furtado, novi vladari progresivnog rocka The Muse i za sam kraj Lordi.
Internet show i otelotvorenje gesla »očekujete neočekivano« odlično je vodila nepredvidiva Juliette Lewis sa svojom pratećom grupom The Licks, a publiku su na crvenom tepihu, još pre početka, svojom novom vizijom rock'n'rolla, zabavljali Jet.
Američka diva Kelis bila je ta, koja je brinula o prenosu informacija između Bella Centra i druge veličanstvene lokacije u samom srcu danske prestonice – trga Radhuspladsen.
Na trgu se uprkos strašnom vetru i niskim temperaturama okupilo više hiljada ljudi, koji su zaista mogli da uživaju u odličnim muzičkim tačkama, u ovom trenutku izuzetno popularnih muzičkih izvođača – pune života grupe Keane, vrućih The Killersa, raznovrsnih danskih Outlandisha, Snoop Dogga bez dlake na jeziku i već pomenutih Jet.
B92
EVo link:
http://www.b92.net/kultura/index.php?view=2&did=20751
A ovaj je jos bolji...
http://www.aleksandrakovac.com
Video klip je odlican...

TO DIE for!!!