banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: The Darkest Hour
PostPoslato: 20 Sep 2006, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ponadacu se da ovo nece biti jos jedan monolog i biografija fana :|

Ovaj bend iz Amerike postoji od 1998-e godine, vec od prvog albuma odisu kvalitetom koji ih ne napusta ni kroz jedan slijedeci. Zvuk je vecinom izrazito intenzivan, vokal ostar kao zilet, prepun bijesa i strasti, gitare nevjerovatno melodicne, atmosfericne i tehnicki potkovane, dok se bubnjar glede opreme krece blize granicama minimalizma (jedan timpan, 3 cinele?!) ali ga to ne sprijecava da svoj posao odradi kvalitetno i raznoliko. Kakav se zvuk na kraju dobije? Subjektivno: FENOMENALAN, grubo receno: metalcore, a momci sami za sebe kazu: “a strong foundation of Gothenburg-style Swedish death metal, hardcore song structures, and punk rock attitude”
Takodje, na svojoj stranici kazu, da su u pocetku bili bend koji je inkorporirao elemente Death metala, Thrasha i Punk-a, sto se i dalje osjeca u njihovoj muzici.
Tekstovi (kao sto je obecano) imaju jasno izrazen politcki stav, kritikujuci greske koje ne vidimo, kao i one na koje samo zazmurimo, pisani su “inteligentno” to jest, nije rijec o tipicnom “pljuvanju” po ovom i onom, vec o znatno suptilnijoj lirici, dok je manji dio tekstova izrazito emotivan, i jako dobro napisan za taj pravac.
Da li je neko greskom, srecom ili slucajem slusao ovaj bend? Velika bi steta bila propustiti ga, pogotovo za ljude koji vole hardcore ideologiju (Antidope ;) ), a vole cuti takvo razmisljanje uz tehnicki znatno slozeniju muziku.

Do sada izdali:
Mark of the Judas (2000),
So Sedated, So Secure (2001),
Hidden Hands Of A Saddist Nation (2003),
Undoing ruin (2005).

Prilika za chuti i skinuti 4 pjesme i tekstove na:
http://www.myspace.com/darkesthour
Ako se nekome bas dopadne, privatna poruka ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Citiraj:
foundation of Gothenburg-style Swedish death metal, hardcore song structures, and punk rock attitude
0X
Jeaaah!
U svakom slucaju to je ta (za mene) nova muzika koja je ultra agresivna i nabrijana. Sluso sam ja njih, tacnije cuo sam za njih i posluso mozda 1-2 pjesme. Bas kao sto i sviraju sa njima, isti fol Mnemica, Soilworka itd.

Ja licno volim rokerskiji zvuk, mene ova kompresija na gitarama nervira, ali Boze moj.
Evo skidam ove mp3ce pa cu za koji dan napisati koji detalj, dok poslusam.

Citiraj:
ljude koji vole hardcore ideologiju (Antidope :wink: ), a vole cuti takvo razmisljanje uz tehnicki znatno slozeniju muziku.

ps. Sutra prva proba sa novim bubnjarem, sad cemo i mi malo negnut na metal vjerovatno. :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 13:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 02:26
AntiDope je napisao:
isti fol Mnemica, Soilworka itd.

:oops: :roll: :roll: Ne, ne, ne.
Eto zasto sam na Metallica temi pomenuo kako ovde svi pametuju o metalu,znaju sve, a evo pravog primjera kako Antidope ne zna sta prica - Mnemic i Soilwork nemaju ni jedne zajednicke tacke sa Darkest Hour. Mnemic je pod uticajem Fear Factorya i Meshuggah, dok je Soilwork u swedish death metal zanru, sa modernom produkcijom, semplovima.Ni jedan ni drugi bend nemaju nikakve veze sa Darkest Hour, koji su hard core sa jedva metal uticaja.

0X :drinking:

Don't mess with nothingness

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve biram rijeci....nerviras me. Ako iko ovdje pametuje to si ti.

Napisao sam da nisam jos poslusao kako valja. Mladicu, imas ruzan stav, da ne kazem da si neljubazan. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Mozda on tebe odmah napada ali je u pravu!!!
Mnemic i Soilwork nemaju veze za the darkest hour, covjek je takodje dobro i naveo uticaje i jednih i drugih, ja bih za Mnemic dodao jos recimo Strapping Young Lad!!!
Meni su the darkest hour nekako previse melodicni, poslusao nekoliko pjesama i skontao da to nije ono sto ja volim da slusam, za razliku od Mnemic-a kojim se razbijam vec neko vrijeme, uskoro ce im izaci i novi album!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eto soilwork… Bend mi je ljigav, nabavio dva albuma, nisam ni jednu pjesmu mogao do kraja preslusati, meni to zvuci isuvise prenemagacki, (kao da u pozadini cujem shum “moooney, we want your moooneeey”  ) i nikako me ne podsjeca na Darkest Hour, no dobro.

Thunderlord: ne znam koliko si slusao hc u zivotu, ali DA su prije metal sa malo hardkor uticaja, nego hc sa malo metala (referentne tacke za hc npr: Uniform choice, Black Flag, Minor Threat, MDC). Jedino ako si mislio na noviji val hc-a sredine devedesetih, sa nordijskim zvukom, onda je konstatacija dijelom ok, jer je i to je prilicno metaliziran hc/punk/crust. (ref. tacke From Ashes Rise, HHIG i sl.)

OT: sad kad pocne Kid da prashi po blastovima, kad se krene topiti prenos od duple, e to bih volio da cujem ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 20:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 02:26
AntiDope je napisao:
Sve biram rijeci....nerviras me. Ako iko ovdje pametuje to si ti.Mladicu, imas ruzan stav, da ne kazem da si neljubazan. :D

Ti pametovanjem nazivas kad neko iznosi cinjenice? Hmmm... sorry, ali glup je to pristup. Napisao sam samo ono sto je cinjenica,poznavaoci zanra ce sesloziti (pozdrav Monument!). Ti mozes reci da ne znas,ali ne moras me diskreditovati samo zbog toga sto si stariji (ako sam ja mladic) :angel:

Monstrume, Soilwork ljigav?Nemoj tako,eto to je pricanje bez iznosenja cinjenica.Darkest Hour slusas a onda kazes da je Soilwork ljigav, a bend sav u groove-u i energiji.Slus'o sam kod druga ovaj Undoing Ruin skoro,prije bi se tu mogla potegnuti prica o ljigavosti, ali to nisam rekao, nemam namjeru da vrijedjam hardcore scenu (a ni producenta Devy-a!), ali nemoj ni ti metal (bez argumenata!).

Nevezano za temu:jeste li vi svi u nekim bendovima (cuo sam samo za Interfector i Monument iz Banjaluke), ima li koncerata u Banjaluci (ja sam iz Prijedora)? :drinking:

Don't mess with nothingness

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 20:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jul 2004, 10:18
Ehhh, metal... [-( :wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
... je napisao:
Ehhh, metal... [-( :wave:

metal je rat! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam mislio na ljigav po zvuku, vec znam razmisljanja likova iz DA, dok za soilwork ne znam kakve tekstove imaju, pa ide automatski pod "ljigavo" dok se ne dokaze suprotno.

odg na OT: nema svirki ni u mahunama, nema ni u Sarajevu, nema u cjeloj je5enoj BIH, ovo sve treba spalit!
Inace, vecinom smo u bendovima, eto nama svi kazu da zvucimo kao BM bend, a niko od nas Black ne slusa :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Thunderlord666 je napisao:
Ti pametovanjem nazivas kad neko iznosi cinjenice? Hmmm... sorry, ali glup je to pristup. Napisao sam samo ono sto je cinjenica,poznavaoci zanra ce sesloziti (pozdrav Monument!). Ti mozes reci da ne znas,ali ne moras me diskreditovati samo zbog toga sto si stariji (ako sam ja mladic) :angel:

Ne, ja pametovanjem nazivam kada napisem da nisam jos poslusao pjesmu i da cu posteno prokomentarisati kad poslusam, a ti onda napadnes na mene zanemarujuci cinjenicu da jos nisam u stanju da dam kvalitetan sud.
I zar je to toliko strasno da se tako zustro reaguje, ako sam mozda pogrijesio u procjeni?

Bendova ima u BL jedno 5-6 ali ni jedan nigdje ne svira jer nema gdje. Povremeno neko uspije da negdje opali swirku, ali ne u BL. Banjaluka je zabavom najsiromasniji grad na swijetu (osim gradova u bivsim sovjetskim republikama).

A Soilwork definitivno ima istu liniju melodicnog death metala sa My Darkest Hour. Pogrijesio sam za Mnemic, priznajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 10:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
AntiDope je napisao:
A Soilwork definitivno ima istu liniju melodicnog death metala sa My Darkest Hour.

Neeeee :D

Ali necu, ispascu guru metala ako u udjem u ovakvu raspravu 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
AntiDope je napisao:
A Soilwork definitivno ima istu liniju melodicnog death metala sa My Darkest Hour.

Neeeee :D

Ali necu, ispascu guru metala ako u udjem u ovakvu raspravu 8)

Sta se onda javljas ako neces raspravu?! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
evo tuce...opet :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
AntiDope je napisao:
Sta se onda javljas ako neces raspravu?! :)

Cisto da konstatujem da nisi u pravu, nekako ne mogu iskulirati kad vidim nesto netacno napisano :D. Samo je problem sto se to shvati kao pametovanje (evo ovaj Thunderlord je lepo to srocio, slazem se sa iznetim), a ne kao to da je neko vise a neko manje upuceniji u materiju (u ovom slucaju Darkest Hour vs Soilwork...).

Monstrume, ti si po tvojoj logici okruzen samo ljigavim stvarima :D Izjaviti da je nesto ljigavo dok se ne dokaze suprotno... uh, uh. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa to je kao "svako je nevin dok se ne dokaze suprotno", samo suprotno :wink:
da ne budem baba koja prica u prazno, skinuh kompletne tekstove soilworka za albume iz 1998 2002 i najnoviji album, ono je metal, same apstrakcije i kukanje, kao i preaching "I will, you wil...". Ura za Darkest Hour! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 01:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
monstrum je napisao:
Inace, vecinom smo u bendovima, eto nama svi kazu da zvucimo kao BM bend, a niko od nas Black ne slusa :lol: :lol: :lol:

zar ti nisi panker? :lol: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
he ,he , black metal ? i meni je bilo iznenadjujeca kada sam to cuo , po toj logici su svi od kaaos , anti-cimex , skitsystem ,tragedy - metal al a u kurcu sve je to punk :D :wink:
evo ti link za 2 pjesme snimljene fotoaparatom zivot pise drame pa vidi da li je to BM ? http://rapidshare.de/files/33140903/1.mp3.html
http://rapidshare.de/files/33140904/2.mp3.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2006, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
groznium je napisao:
he ,he , black metal ? i meni je bilo iznenadjujeca kada sam to cuo , po toj logici su svi od kaaos , anti-cimex , skitsystem ,tragedy - metal al a u kurcu sve je to punk

Kao i Ratos De Porao, Kriegshot, Perukers, Accused, Shitlickers. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2006, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
@Thunderlord666
Postoji sansa da bude koncert 14.10.2006., taj dan ce da se odrzi Skate Contest u gradu pa ce poslije toga da bude koncert u Getu, jos nije 100% ali ce vjerovatno to da se odrzi! Sviramo mi(Monument), Usud iz Zagreba(odlican Death Metal bend), Senata Fox iz Zagreba (Hard Core/Grind Core) i cetvrti bend jos nije poznat, ako uspijemo dovecemo T.R.U.E. iz Samobora, odlican grind core sa tamburicom, gledao sam ih u Pozegi na jednom festu gdje smo i mi svirali, znaci predobro i prebolesno zvuci!!!!!!

Je8es sve, samo Grind Core 8) !!!!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]