banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 10:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1084 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2008, 18:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Trebam od Bjesova, pjesma Kisa...??? :)

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2008, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
Gimli je napisao:
Neda mi se izlazit i trazit ga, ima ga i prijatelj, al dok ja uzmem to, pa ripujem... Nist, moram danas do njega...

edit: evo nasao sam ga na netu XD

ako ti se ne svidi, no prob, ali ako ti se svidi...

http://rapidshare.com/files/152448383/B ... a.mp3.html

@grofe, paz eto kiše..

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2008, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Gimli je napisao:
Neda mi se izlazit i trazit ga, ima ga i prijatelj, al dok ja uzmem to, pa ripujem...

Mislim da je poenta bila da se kupi original cd u cd shopu a ne da ganjas kojekakve mp3 fazone.....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2008, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Freak_on_a_leasH je napisao:
Mislim da je poenta bila da se kupi original cd u cd shopu a ne da ganjas kojekakve mp3 fazone.....

a ja mislim da je poenta ove teme razmena kojekakvih mp3 fazona... :P

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 04:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:

kojekakvih, da. ali ne svih i ne u bilo koje vrijeme.

scenu svog grada treba podržati.

toliko je mala i toliko rijetko šta lansira na tržište, da toliko malo jeste u mogućnosti uštediti (bar vi s internetom kod kuće). uostalom, kupovanjem albuma koji vam se sviđa ne činite žrtvu, nego činite sebe privilegovanim; postajete ponosnim rijetkim vlasnicima profesionalno upakovanog i mukotrpno vježbanog i snimanog albuma (u RTB studiju, hej! ne znate šta to znači? to znači da bend postaje tako vidljiv da ga recenzira elita kritičara poput čuvenog Baneta Loknera i da BL, vaš rodni grad, sve više postaje barem mali, ako već ne bitan, faktor na srbijanskoj muzičkoj sceni. a šta to znači? to znači kad na EXIT-u nekome kažete da ste iz BL, on će možda odgovoriti: "Aaa, Afrodizijak, je l' tako?") sastava kog je kultura vašeg grada izrodila. kultura koju ste i vi lično stvarali svojim gradskim prisustvom. da ste furali turbofolk, Afrodizijak ne bi imali pred kim svirati, pa ne bi nikad ni bilo nikakvog albuma. pa zar vas to ne čini ponosnim? ili je osjećaj sreće što ste opet "zajebali sistem", jači čak i od tog ponosa? ok, zajebali ste sistem, snalažljivi ste, sposobni ste, znate se boriti u životu, biće nešto od vas, vanprosječno ste internetski pismeni, bolji ste od sljedećeg srolje, i ja vam skidam kapu. je li vam zadovoljena taština? ajd sad marš i investirajte u kulturu svog direktnog okruženja.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Trebali su se onda malo bolje zastititi, sa njihovog sam site-a uspio skinuti sve pjesme, jos odlican bitrate... Jbg, ja cu ih podrzati time sto idem na koncerte, al mi se stvarno neda traziti cd-ove... Al odosmo off previse...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Manaki je napisao:
nerevar je napisao:

kojekakvih, da. ali ne svih i ne u bilo koje vrijeme.

scenu svog grada treba podržati.

toliko je mala i toliko rijetko šta lansira na tržište, da toliko malo jeste u mogućnosti uštediti (bar vi s internetom kod kuće). uostalom, kupovanjem albuma koji vam se sviđa ne činite žrtvu, nego činite sebe privilegovanim; postajete ponosnim rijetkim vlasnicima profesionalno upakovanog i mukotrpno vježbanog i snimanog albuma (u RTB studiju, hej! ne znate šta to znači? to znači da bend postaje tako vidljiv da ga recenzira elita kritičara poput čuvenog Baneta Loknera i da BL, vaš rodni grad, sve više postaje barem mali, ako već ne bitan, faktor na srbijanskoj muzičkoj sceni. a šta to znači? to znači kad na EXIT-u nekome kažete da ste iz BL, on će možda odgovoriti: "Aaa, Afrodizijak, je l' tako?") sastava kog je kultura vašeg grada izrodila. kultura koju ste i vi lično stvarali svojim gradskim prisustvom. da ste furali turbofolk, Afrodizijak ne bi imali pred kim svirati, pa ne bi nikad ni bilo nikakvog albuma. pa zar vas to ne čini ponosnim? ili je osjećaj sreće što ste opet "zajebali sistem", jači čak i od tog ponosa? ok, zajebali ste sistem, snalažljivi ste, sposobni ste, znate se boriti u životu, biće nešto od vas, vanprosječno ste internetski pismeni, bolji ste od sljedećeg srolje, i ja vam skidam kapu. je li vam zadovoljena taština? ajd sad marš i investirajte u kulturu svog direktnog okruženja.

hoćeš da kažeš da je u redu piratizovati strane bendove a domaće nije? tj. iz tvog referata se da izvesti zaključak da je u redu piratizovati i dilati mp3-ce bendova iz beograda, prijedora, laktaša, samo ne iz banja luke. pa šta ako je bend iz banja luke? ako si protiv piraterije onda si protiv piraterije, ako si protiv sistema onda si protiv sistema, nebitno da li je bend iz banja luke, kalifornije, izraela ili japana. znači opredeli se za jednu stvar, nemoj glumiti selektivnog larsa ulriha.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
hoćeš da kažeš ... ?

što sam htio da kažem, kazao sam. ja to više neću, jer sam završio s kazivanjem. u jedan post stavio sam sve što sam namjeravao reći i što je bilo potrebno da bude rečeno.

daću samo jednu opservaciju. ti se zalažeš da ljudi, ako se već bave piraterijom, okače na rapidshare i svježe presovanu ploču sopstvenog brata. zalažeš se za nekakav idealizam, za rigidnost, tvrdoglavost kao vrlinu. no dobro, tvrdoglavost i idealizam odlika su mlađanog duha.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 02:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Zasto nasi knjizevnici, glumci, slikari ... ne obrcu ni blizu novca kao muzicari? Zato sto postoje biblioteke pa se knjige ne kupuju kao nekad ploce i kasete. Mislim da je internet postao jedna velika biblioteka / videoteka / galerija ... Slusaoci profitiraju, muzicari gube i prodaja ulaznica postaju osnovni (jedini?) prihod. Nije to ni toliko lose. Ne moraju imati privatni avion, moraju privuci ljude da dodju na svirku / koncert, tj. malo vise angazmana, puno vise rada ali da je to tako lak posao (ne racunam Grand i slicne), svi bi se njime bavili.
(Nazalost, upotrebljavam termin posao ali boze moj, to je realnost.)

Naravno, fino je podrzati ljude kupivsi njihov CD i uvijek ce kvalitet zvuka biti bolji nego u mp3 formatu.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Manaki je napisao:
ti se zalažeš da ljudi, ako se već bave piraterijom, okače na rapidshare i svježe presovanu ploču sopstvenog brata. zalažeš se za nekakav idealizam, za rigidnost, tvrdoglavost kao vrlinu.

ja se zalažem za slobodu muzike i pirateriju uopšte ne vidim kao lošu stvar.
pod broj jedan: piraterija je osnovni razlog zašto su neki bendovi postali planetarno popularni, zašto su drugi bendovi popularni, i zašto znamo imena trećih bendova koja uopšte ne bi trebali da znamo. po meni je to najvažniji vid promocije albuma, daleko ispred video spotova i radio play-a, a u rangu sa koncertom.
pod broj dva: jedno je piraterija na zapadu a drugo ovde kod nas. na zapadu je standard veći, tako da možeš bar jednom mesečno ušetati u cd shop i kupiti album onako na slepo, zbog omota ili imena benda. da ne kažem da svi ti shopovi imaju posebno predviđena mesta na kojima možeš do mile volje da preslušavaš album pre nego ga kupiš. tu su još i cd singlovi, bitan izvor prihoda u muzičkoj industriji, koji su kudikamo jeftiniji od celih albuma, a koji naše tržište zaobilaze u širokom luku. a kakva je situacija ovde kod nas? originali (ako se ono kod nas uopšte može nazvati originalima) koštaju koliko iznosi jedna dobra dnevnica. i svako će dva puta razmisliti pre nego se zaleti i kupi original cd. pogotovo ako se ispostavi da si kupio cd koji je sranje, koji ćeš slušati mesec dva i nikad ga više nećeš izvaditi iz kutije.
pod broj tri, a vezano za dva: nema svako od nas istu brzinu digestiranja muzike. recimo moj metabolizam je jako spor. ja moram slušati jedan album 5-6 meseci da bih uopšte mogao da donesem neki sud o njemu, tj da zaključim da je genijalan ili totalno sranje. dok neki moji prijatelji preslušavaju i po 3-4 albuma dnevno i to je to. ovaj je dobar, ovaj nije. e sad zamisli mene u neugodnoj situaciji u cd shopu dok pokušavam vratiti neki cd jer sam zaključio da mi se ne sviđa. misliš da bi neko imao razumevanja za moje probleme? e sad, opet se vraćam na zapad. u takvoj situaciji bi taj album fino stavio na e-bay i dobio nešto para za njega, koje bih mogao uložiti u nešto nađeno na e-bayu itd... tamo postoji jedan celi segment tržišta koji je posvećen muzičkim izdanjima a o kome mi ne znamo apsolutno ništa.
i konačno pod broj četiri: ja znam da je kod nas situacija teška, da se kod nas muzikom bave samo zaljubljenici u istu (ili totalni idioti :lol: ) i da je teško zaraditi 'leba od muziciranja, ali tako je kako je. treba prihvatiti stvari kakve jesu. imam jedno pitanje za sve te domaće bendove (one dovoljno srećne da imaju nešto što se može nazvati izdatim albumom): jel toliko teško doneti na koncert neki stolić, kutiju, klupicu, postaviti negde u blizini, instalirati prijatelja, poznanika, oca, majku, tetku, strinu koja bi prodavala cd-ove pre, za vreme i posle koncerta? em bi ljudi koji dođu na koncert imali priliku kupiti taj cd jeftinije, jer ne bi morali plaćati proviziju dobavljaču, distributeru, cd shopu i ostalim koji se ugrađuju u cenu i verovatno bi više ljudi bilo zainteresovano za taj cd dok je koncert još svež u glavi (ovo pod uslovom da je koncert bio dobar).

dakle nazovi me idealistom, tvrdoglavim ili mladuncem, ali ja stvarno ne vidim šta je toliko loše u pirateriji. čak i ja koji sam toliki pristalica iste imam nekih 15-ak originalnih albuma. i ne nameravam se zaustaviti na toj brojci. a verujem da bi bilo ko od nas ko sluša muziku voleo da ima original album svog omiljenog benda, i verujem da će ga jednog dana imati, pod uslovom da finansijska situacija to dozvoljava. a oni koji to neće jer se vode logikom "zašto da plaćam za nešto što mogu dobiti džabe" se uopšte ne mogu smatrati ljubiteljima muzike i kao takvi trebaju biti isključeni iz pojma "publika jednog benda". a to što imaju gomilu piratizovanih albuma i što ih slušaju u enormnim količinama im se takođe ne treba uzeti za zlo, jer na kraju krajeva ti isti ljudi će sutra šetati gradom u majici tog istog benda, pričati sa prijateljima o tom istom bendu, citirati stihove pesama po forumima, svirati air guitar rifove po parkovima i tako predstavljati neku vrstu hodajućeg bilborda koja će reklamirati bend za, rekao bih, smešnu cenu. nek takav jedan bilbord uspe napraviti jednog pravog obožavaoca, to se može smatrati uspehom. a bendovi koji se boje piraterije i ovakvog pristupa jer ne mogu prikupiti dovoljno pravih obožavaoca ne bi ni trebali da se bave muzikom.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nerevar, ovim tekstom si mi odagnao sumnje da nisi pažljivo pročitao moja prva dva posta na ovoj strani ili da si ih pročitao i odmah zaboravio šta si pročitao.
mislim da je posrijedi ovo potonje, jer si zaboravio i šta si vidio na prethodnih nekoliko strana ovog threada, počevši od strane #47. pogotovo se podsjeti na jedan moj post na toj strani. zaboravko.

držim da je ova polemika iscrpljena, ajmo se vratiti nazad na temu threada.

ima li iko išta od grupe Ort?

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Manaki je napisao:
držim da je ova polemika iscrpljena, ajmo se vratiti nazad na temu threada.

u pravu si. onda...ima li iko išta od afrodizijaka? :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2008, 18:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
u pravu si. onda...ima li iko išta od afrodizijaka? :lol:

:laughing9:

dobra :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Manaki je napisao:

ima li iko išta od grupe Ort?

To su one sto ih zovu Ortice? Cuo sam ih i ja par puta, ako zbavis javi, i ja bi da ih cujem...

P.S. sviraju li sada negdje, nisam ih dugo cuo... Mozda pub?

Dodatak

@nerever, ako trazis Afrodizijak za mene, nasao sam na njihovom site-u, ako treba tebi ako nebudes skontao sam skinuti, javi se...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 16:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
koliko ja znam, one su se razisle, svaka na svoju stranu...
pjevacica, amerikanka, se vratila u ameriku, a onda su i ostale kud koja...
...mislim da su snimale nesto u studiju, par pjesama, a mogla bi se naci i ona pjesma sa festivala...

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 09:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
qrve - sanjam te

?

ima samo spot ..:(

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 18:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ima li neko album Siniše Šićara?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 05:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Manaki je napisao:
ima li neko album Siniše Šićara?

http://www.sinisasicar.com/download/zlatnaptica.zip

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
taito vs. michael fox - disco freak
ako neko ima, moze na madamlashy@gmail.com
danke.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

trebaju mi remixi pjesama, domacih, stranih, sto starije pjesme, to bolje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1084 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]