Svirka na Test!-u prošla je odlično. Organizatori su se potrudili da sve ide svojim tokom.
Stigli smo u Zagreb oko tri popodne i nakon nekoliko smiješnih situacija sa službenikom na parkingu, napokon smo unijeli svoju opremu u Studentski centar, i tonska je mogla da počne.
Na tonskoj probi smo imali jednu već standardnu situaciju sa signalom za klik, ali to je profesionalno i spremno riješeno od strane organizatora i tonca.
Dalje je sve teklo glatko. Otišli smo na večeru u studentsku menzu i nakon toga, pošto nismo imali previše vremena, krenuli u hostel zajedno sa volonterkom koja je bila zadužena za nas; nismo uspjeli da se vratimo i pogledamo barem jednu predstavu na festivalu. Smještaj u hostelu Buzz bio je jako dobar, sve uredno, osoblje uvijek na raspolaganju. Malo smo odspavali, spremili se, popili čaj i kafu u njihovoj kuhinji i oko pola deset krenuli u &TD gdje smo nastupali.
Kad smo stigli tamo, shvatili smo da smo zaboravili cedeove u kuhinji, ali bilo je kasno da se vraćamo. Rea nas je uskoro najavila i svirka je počela. Klub je bio fino popunjen, da nije ni prazan ni prepun. Iza nas na video-bimu išla je projekcija VJ-a.
Prvih nekoliko pjesama smo se privikavali, upoznavali publiku, a zatim se opustili i uživali. A publici nije bio potreban neki poseban stimulans, reagovali su na svaku pjesmu, atmosfera je bila opuštena. U drugom dijelu predstavila sam bend i zahvalila se organizatoru, a na samom kraju, pošto su tražili još, ponovili smo Cold Weather, osjećala sam se neponovljivo dobro. Nakon toga, otpjevala sam Escape premijerno, sama sa matricom, sa jednim malo drugačijim aranžmanom.
Poslije svirke, Gorjan i Bole su otišli po cedeove, tako da su ljudi ipak dobili priliku da ih dobiju. Komentari na sve bili su odlični, bez pretjerivanja. A mi, zaključili smo da nam je to bila najbolja svirka dosad.. veliki razlog za to bili su dobar ton i dobar tonac, kao i ukupan odnos prema nama.
U ponoć sam na Reinu molbu otpjevala Happy birthday za Sanju, jednu od organizatorica. DJ Val Vashar već je bio počeo svoj session, koji je bio jako zanimljiv. :)
Kad su nas redari rastjerali :), otišli smo da nađemo taj navodno jedini gril u gradu koji je radio čitavu noć, najeli se ćevapa i vratili se u hostel.
Kažu da je Zagreb noću mrtav grad, tako je i djelovao, ali Zagreb je jako lijep i čist grad, evropski. Sutradan smo ga obišli koliko smo mogli, uglavnom centar, posjetili Muzej naivne umjetnosti, sreli neke zanimljive ljude, doručkovali, popili kafu i oko pola dva pošli kući.
Bilo je odlično. :))
|