banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 23:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Ah, dobro onda. Vec sam se prepao da nije u pitanju neki tajni podzemni kabinet. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Da... bilo je to u Derventi...
Ali situacija nažalost nije ništa drugačija ni u Banjaluci!

Ovako izgleda čas u banjalučkoj ekonomskoj školi...

Slika

Slika

Šta više reći...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 09:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Narcisa_Zumbulic je napisao:
i sta ce mo sad...........
1*da se vratimo u komunizam
2*da izvrsimo amputaciju muzicke skole u bl
3*da se nerviramo
4*da se sazaljevamo
5* da nastavimo pricu o kvalitetnoj muzici a ne o uredjenu ucionica u elektro-tehnickoj skoli

Citiraj:
A moj kabinet i danas stoji zaključan i otvara se samo (i puni odabranim učenicima) kada dođe delegacija iz Norveške koja finansirala taj projekat!

-nije da se hvalim :lol:
ja predlazem opciju 5 :wink:

Koliko sam ja shvatila, kabinet koji je Tiki the Boyler uredio, je bio primjer da ljudima sa idejama ovdje nije mjesto, jer ce naici na zatvorena vrata!
A i ono sto Damaskin rece, da se ne cijene oni sto zapnu pa rade svoj posao i trude se, vec oni koji ispijaju kafe i pricaju o zimlici, ili cemu vec, je potpuno tacno, NAZALOST!!!
Kako smo krenuli pascemo u totalni bedak, zato sta reci.....
nego put pod noge, ja nisam vezana za BL uopste, i s obzirom da sam puno nekih prilika propustila za odlazak, cekam sledecu, pa odoh!

Protiv jacih ne mogu, pridruziti im se necu, ali zato cu sebi graditi svoj put....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi... to što sam ja izgubio jednu bitku ne znači da sam izgubio rat! I sad kao ležim i ne činim ništa?!? Daleko bilo...
Neka svako krene od sebe i ako se stvori kritična masa Onih Koji Kreću Od Sebe (a za to treba vremena) onda može da dođe do promjena! A u kom vidu će se ta promjena manifestovati - postaje manje važno u ovom trenutku.
Dakle... radite na sebi i pripremajte se za momenat kada će taj vaš rad da urodi plodom!
Da ne vjerujem u to teško da bih imao motiva za bilo šta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Jedna stvar je vrlo zanimljiva... mogu da nabrojim bar deste ljudi sa kojima se sretnem u BL i koji se bave muzikom a pricaju istu pricu : "Nista ne valja, ovaj je ovakav, ovaj onakav, ali ja sam ne mogu nista" !
I onda se malo zapitam da li je to kukanje samo da bi se kukalo, jer kad realno pogledam niko od njih nije sam ima ih minimalno deset ... pa sto se vas deset ne udruzi pa ne uradi nesto !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti misliš da je DESET kritična masa?!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Ti misliš da je DESET kritična masa?!?

Za mali grad kao sto je banjaluka , je sasvim dovoljna ... bar za pocetak ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znači... meni treba još 8! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znači... meni treba još 8! :)

Mnogo si mi ti pametan na ovom forumu ... dugo nisam nesto pametnije susreo u svom zivotu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam samo kako da shvatim tu opasku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
to treba da nahrani tvoj ego negativnom energijom :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Neka svako krene od sebe i ako se stvori kritična masa Onih Koji Kreću Od Sebe (a za to treba vremena) onda može da dođe do promjena!

Одлично речено, потпуно се слажем....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 09:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Astor_Piazzolla je napisao:
Jedna stvar je vrlo zanimljiva... mogu da nabrojim bar deste ljudi sa kojima se sretnem u BL i koji se bave muzikom a pricaju istu pricu : "Nista ne valja, ovaj je ovakav, ovaj onakav, ali ja sam ne mogu nista" !
I onda se malo zapitam da li je to kukanje samo da bi se kukalo, jer kad realno pogledam niko od njih nije sam ima ih minimalno deset ... pa sto se vas deset ne udruzi pa ne uradi nesto !

Pa kako rece, ti ljudi kukaju i pljuju po drugima...
Kao takvi ne vjerujem da mogu nesto kreativno uraditi.
A ti ljudi koji kazu da ne mogu sami, sta znas o njima, da li oni zaista zele promjene??? Sta rade, da bi imali razloga da budu nezadovoljni???

Ja sam srela mnogo ljudi o kojima si ti gore pricao... i obicno za takvu pricu nemaju pokrice...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:

Pa kako rece, ti ljudi kukaju i pljuju po drugima...
Kao takvi ne vjerujem da mogu nesto kreativno uraditi.
A ti ljudi koji kazu da ne mogu sami, sta znas o njima, da li oni zaista zele promjene??? Sta rade, da bi imali razloga da budu nezadovoljni???

Ja sam srela mnogo ljudi o kojima si ti gore pricao... i obicno za takvu pricu nemaju pokrice...

Onda stvarno ne znam kada ce doci do promjena ... i da li ce doci do njih uopste ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemoj da cekas... i previse razmisljas!
Nego kreni...
Od sebe!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 23:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Da... bilo je to u Derventi...
Ali situacija nažalost nije ništa drugačija ni u Banjaluci!

Ovako izgleda čas u banjalučkoj ekonomskoj školi...

Slika

Slika

Šta više reći...

Profesor kralj :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 03:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Je li iko bio na proteklom takmičenju muzičkih škola RS?

Ja npr. jesam :)
Gledala sam solo pjevanje.

Ma svega ima...

Al ima i dobrih, tj. odličnih, na prste.

Činjenica jedna. Solo pjevači na akademiji imaju u prosjeku jedan čas mjesečno, kod gostujućih profesora. A solo pjevači na akademiji u BG imaju redovno časove i rad sa asistentom, koji je ovdje pojam.

Pitam se, čemu onda taj smjer ovdje, ako nije odrađen kako valja.

I baš. Muzičke škole se pune mladim kadrom, koji se prosto prepuste rutini i starom načinu rada. Znam ih dosta, ima ih nekih sa ozbiljnim pristupom radu, ali očigledno to nije dovoljno.

Reforme nama trebaju. Ali ne reforme koje imam prilike da pratim preko svoje mame, koja radi u Elektrotehničkoj školi i učestvuje u izradi reformi.
Strašno je kako su neki ljudi iz tih komisija olako shvatili taj posao. Jedino pitanje je koliko će se para dobiti za to što rade, tj. ne rade.

Strašno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:

Čemu onda pola fakulteta u Banjaluci?!?
Svi ti kvazifakulteti u ovom gradu ne zaslužuju ni da postoje! Nemaju svoje prostorije, nemaju stalne profesore, čak ni asistente. Neka navodna želja za progresom je zapravom maska za pranje silnih para...
Mislim... svi to pobogu znamo! I opet ništa!

A ništa se ne dešava upravo zato što je najteže krenuti od sebe; jer kad shvatiš da REFORME (o kojima se toliko priča) mogu biti pogubne prvo po tebe samog - onda se ućutiš i zaboraviš da si ikada imao želju da nešto promijeniš!
Na šta mislim?
Kada bi se studenti u ovom gradu izborili za bolje uslove školovanja, za prave profesore i asistente... pola tih istih studenata nikad ne bi završilo fakultet! I kome je onda do reformi?

Ja na prste mogu nabrojati ljude koji iskreno žele nešto promijeniti!

(vjerujem da sve ovo nije offtopic, jer se isto može primjeniti na muzičku školu i akademiju)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Je li iko bio na proteklom takmičenju muzičkih škola RS?

Ja npr. jesam :)
Gledala sam solo pjevanje.

Ma svega ima...

Al ima i dobrih, tj. odličnih, na prste.

Činjenica jedna. Solo pjevači na akademiji imaju u prosjeku jedan čas mjesečno, kod gostujućih profesora. A solo pjevači na akademiji u BG imaju redovno časove i rad sa asistentom, koji je ovdje pojam.

I baš. Muzičke škole se pune mladim kadrom, koji se prosto prepuste rutini i starom načinu rada. Znam ih dosta, ima ih nekih sa ozbiljnim pristupom radu, ali očigledno to nije dovoljno.

Reforme nama trebaju. Ali ne reforme koje imam prilike da pratim preko svoje mame, koja radi u Elektrotehničkoj školi i učestvuje u izradi reformi.
Strašno je kako su neki ljudi iz tih komisija olako shvatili taj posao. Jedino pitanje je koliko će se para dobiti za to što rade, tj. ne rade.

Strašno!!!

Ista takva situacija je i sa klarinetom , i klavirom i gitarom ... a vjerovatno i ostalim instrumentima na akademiji ... jer profesori dolaze takodje jednom mjesecno i to je to ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 11:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Kada bi se studenti u ovom gradu izborili za bolje uslove školovanja, za prave profesore i asistente... pola tih istih studenata nikad ne bi završilo fakultet!

Imas pice za ovu izjavu!!!

Moze i na jagnjetinu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]