banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 02:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Da li Banjaluci treba još jedan bend?
Da 90%  90%  [ 28 ]
Ne 10%  10%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 31
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
...

Poslednji put menjao Frieda dana 19 Mar 2007, 08:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ovaj predlog je bio samo zato da pokusamo da ujedinimo tu bl scenu.....
Bendovi poput carte blanch-a ili balkan expressa ne mogu nikada bit konkurencija antidope-u ili monumentu.....a isto tako ne moze nikada bit ni obratno.....
Veliki problem se stvara kad jedni na druge gledaju kriticki umjesto da se svi udruze i pokusa se napravit nesto zajednickim snagama.....a to se moze jedino ovakvom nekom svirkom (koncertom) gdje svi imaju neke podudarne tacke....nije bitno ko sta kako svira vec je bitno da se svi skupe i barem jednom ne kritikuju jedni druge.....
Gore sam uzeo za primjer metallicu zato sto mislim da je to svim bendovima podudarna tacka (ako neko misli da ima nesto bolje onda ok, slazem se sa bilo cim).....skupe se svi bendovi na dogovor.....rasporede se pjesme koje ce svirat i na vjezbanje.....za 2-3 mjeseca organizujes svirku....i to bi bilo loodilo.....monument, antidope i sl bi se uhvatili nekih przana (master of puppets, kill 'em all).....ovi malo rokerskiji bendovi bi svirali neke laganije pjesme (load, black....)....cak i ako bendovi kao afrodizijak imaju nacin kako da izvedu neku stvar moze i to.....

Poenta nije da se vidi ko kako svira vec da se svi udruze i pokusaju nesto napraviti zajedno.....samo tako se moze nesto izgurat.....a ovim pljuvanjem tipa "vi ste tezgarosi - mi smo troo, vi ne znate da svirate - mi znamo" nece se nista postic......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Meni se ideja apsolutno sviđa i evo potvrđujem u ime Carte Blanche-a da čemo se priključiti u bilo kojoj varijanti, šta god da se bude sviralo. Ja bih čak to još malo zakomplikovao, recimo da pored Metallice svaki bend uzme i jednu jazz stvar recimo ili rege ili bilo koju drugu ludu kombinaciju.
Čak sta više dok ovo pišem rađaju mi se nove ideje. Nek svaki bend odsvira po jednu svoju stvar i dvije obrade, jedna heavy/punk/rock a druga jazz/reggae/pop/etno/funk.
Za početak nek to bude neko dešavanje kojim ćemo skrenuti pažnju na postojanje ljudi koji vole muziku u ovom gradu a kasnije to može prerasti u formu gitarijade ili festivala. Kao što reče freak glavni cilj je da pokušamo ujediniti BL scenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Frieda, drago mi je da bar neko zna šta želi... :wink:

Kažete Metallica momci... Nemam ništa protiv... sem što se javlja jedan klasični problem, koji ću pokušati objasniti kroz jedno davno razmišljanje do kog se zajedničkim snagama došlo na jednoj od čuvenih So What?-ovih kafa... (ko je skonto skonto)

Elem... nekako smo zaključili da u BL generalno imamo dva smjera u kojima svirka može ići, a pri čemu se dođe do otprilike istog problema:
S jedne strane imate heavy orijentisane muzičare (koji su u većini i poješće me zbog ovoga što ću reći) čija je muzika, ruku na srce, tehnički prostija za odsvirati, ali traži MOĆAN SOUND koji niti u jednom BL prostoru NE POSTOJI!
S druge strane imamo opremu i prostore koji su se ubili za klubsku funky i jazz svirku, koja traži izuzetno muzičko obrazovanje, ali mi to NE ZNAMO SVIRATI!

Podržavam svaku incijativu u kojoj se muzičari druže i međusobno ispomažu, ali nemojte, ko Boga vas molim, da opet dobijemo heavy svirku sa jazz soundom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Super. Bitno je da se svira, svira i svira! Nebitno Šta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
[/quote]Super. Bitno je da se svira, svira i svira! Nebitno Šta![quote]

Jedina istina!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
cuj nije bitno sta se svira :roll: omg.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 01:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
:eggface:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Ljudi zašto ste se ućutali??? Zar ste već digli ruke od svih tih kreativnih ideja? Malo se "zakuvalo" i od sve priče ništa!

Moje mišljenje je da Banjaluci zaista treba Bend, koji će na prvom mjestu, naravno, imati kvalitet, dobru organizaciju, što podrazumijeva medijsku podršku i promociju tog Benda, kako bi se uopšte čulo za njega. Najgora moguća stvar bi bila da to što je meni u glavi završi u banjalučkim kafićima!!! Što se vrste muzike tiče, voljela bih da liči na Acid Jazz, Hip-Hop, RnB, Soul. Tačnije mješavinu svega ovoga i upravo na tome i radim! Samo je problem naći ljude, koji će to umjeti svirati. Jer, to nije nimalo naivno!!!

I pokušala bih sve to odraditi OVDJE u BANJALUCI!!! SA NAŠIM LJUDIMA!!! I NAŠIM PARAMA!!!

Pogledajte samo SA scenu, pune su top-liste njihovih izvođača i to dobrih!!! Naravno, možete ih vidjeti i na MTV Adriji, i na BalkanMediji!!!
Banjaluka ima dosta kreativnih ljudi, ali čudno mi ovdje razmišljamo, i to nas uništava!!! Odem samo do BG ili do SA i ostanem potpuno u čudu, kad upoznam te ljude i radim sa njima!!! Jednostavno imaju ozbiljan odnos prema muzici!!! Ne kukaju, već se snalaze kako znaju i umiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Sretno ti, samo nam ne popuj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imati svoje mišljenje = popovati ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
@monstrum

Dobar ti je potpis!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
F.I. je napisao:
Ljudi zašto ste se ućutali??? Zar ste već digli ruke od svih tih kreativnih ideja? Malo se "zakuvalo" i od sve priče ništa!

Moje mišljenje je da Banjaluci zaista treba Bend, koji će na prvom mjestu, naravno, imati kvalitet, dobru organizaciju, što podrazumijeva medijsku podršku i promociju tog Benda, kako bi se uopšte čulo za njega. Najgora moguća stvar bi bila da to što je meni u glavi završi u banjalučkim kafićima!!! Što se vrste muzike tiče, voljela bih da liči na Acid Jazz, Hip-Hop, RnB, Soul. Tačnije mješavinu svega ovoga i upravo na tome i radim! Samo je problem naći ljude, koji će to umjeti svirati. Jer, to nije nimalo naivno!!!

I pokušala bih sve to odraditi OVDJE u BANJALUCI!!! SA NAŠIM LJUDIMA!!! I NAŠIM PARAMA!!!

Pogledajte samo SA scenu, pune su top-liste njihovih izvođača i to dobrih!!! Naravno, možete ih vidjeti i na MTV Adriji, i na BalkanMediji!!!
Banjaluka ima dosta kreativnih ljudi, ali čudno mi ovdje razmišljamo, i to nas uništava!!! Odem samo do BG ili do SA i ostanem potpuno u čudu, kad upoznam te ljude i radim sa njima!!! Jednostavno imaju ozbiljan odnos prema muzici!!! Ne kukaju, već se snalaze kako znaju i umiju.

Apsolutno si u pravu ?
Sarajevo je malo veci grad od Banjaluke ali ima svoju muzicku scenu sto se za BL sa par izuzetaka ne moze reci.
A nije valjda da su Srajlije taletnovanije za muziku od Banjalucana , meni je smijesno...
Mislim da je u pitanju neka caka u mentalitetu :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Што се тиче величине, ту су негдје,
што се тиче сељаклука Сарајево нас шије у свјетлосним годинама,
(у поређењу с њиховим сељљацима, Гламочани су господа :D )

Што се тиче талента, више талентованих људи сам срео у бањалуци,
али је мислим највећи проблем менатлитеееет! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Што се тиче величине, ту су негдје,
што се тиче сељаклука Сарајево нас шије у свјетлосним годинама,
(у поређењу с њиховим сељљацима, Гламочани су господа :D )

Што се тиче талента, више талентованих људи сам срео у бањалуци,
али је мислим највећи проблем менатлитеееет! :D

Upravo to i govorim !
Ali ljudi u cemu je problem onda ? zasto svoje ljude ne podrzavamo , zar se sve vrti oko love ?
Oni koji malo bolje poznaju prilike znaju da je Banjaluka imala prije rata dva relativno velika benda a to su Basdans i Radio, takodje je postojala i grupa Dinar i hiljade drugih ... ali su bile slusane ... !!!
Znam da ce sada pojedine da skoce na mene i da osporavaju kvalitet navedenih grupa ,ali htjeli vi priznati ili ne ja sam u pravu :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Damaskin
Jedino onda da zapnemo mi što smo odavle, a nismo odavle?!?

:fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
@Damaskin

:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
Astor_Piazzolla je napisao:
A nije valjda da su Srajlije taletnovanije za muziku od Banjalucana, meni je smijesno...
Mislim da je u pitanju neka caka u mentalitetu :-? :-? :-?

ma mi smo bolji od sarajeva, ne trebamo nista ni snimiti da to potvrdimo, to je jednostavno tako... mi smo najbolji. :-?

inace, ovdje ima bas dobrih ideja i predloga, ali organizacija je... pa nje nema. a ja stvarno ne znam kako bi to moglo da se promijeni. ali pogledajte samo sta je jedan popboks napravio u srbiji.
prvo je pocelo ovako
http://www.popboks.com/scena/scena.php
i onda je doslo ovo
http://www.popboks.com/jutro/

mozda da idemo njihovim putem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Astor_Piazzolla je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
@Damaskin

:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

? ? ? ? ?

@jacqueline
Hvala za link. Nisam znao za to...
Zanimljivo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Добро Тики немој да ме проваљујеш, не морају сви знати да сам из Мркењића (у ствари не баш из Шипова, ал једно село близу - око 15так километара). Сад не могу лагат да сам из Бања Луке :D

Шалим се, у Сарајеву није много боље, али...

1) 90% новца од пдв-а који иде на културу заврши у Федерацији биХ, конкретно у Сарајеву.

2) Оно 10% остатка (још увијек пристојна цифра), се тали између бањалуичких краваташа, и блиских потомака омалдине чији маме, тате, ујаци и стричеви раде у градској скупштини и воде "виртуелне" омладинске организације и праве такође "виртуелне" порјекте за које добијају између 5.000 и 15.000 Км (зависности од величине лажи, пардон порјекта)

3) Ја сам из Сарајева и могу пуних уста стога да кажем да сам заиста овдје срео већи број талената тј потенцијала

САМО, што се овдје људи задовоље тиме што су потенцијал,
а никако да организују свој живот и да схвате да
бити таленат није никакав успјех
већ само предуслов за успјех

(па ма колики)

4) Имамо гомилу талената који имају ту ману да се задовоље тиме што им најбољи друг и цура кажу:
"Е, чова, најбољи си"...и углавном на томе остане...
сујета нахрањена, а резултата мало...а кад сујета почне да једе човјека све оде у ку'рузе...

Памет у главу па полако...биће и услова да се све сними и гдје да се свира, само 8што би рек'о Даглас Адамс) БЕЗ ПАНИКЕ! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]