jontra volta je napisao:
U proteklih 20 godina u BL je postojalo preko 200 bendova i taj spisak imam licno. Danas u BL djeluju:
Normalno da imas spisak kad si na izvolte sve nasao na banjalukastage-u...
Ja kazem: Bolje nikako nego ikako!
Radje cu sjediti u kuci i svirati sa momcima u podrumu i ne pojavljivati se na suncu nego svirati u sistemu koji ne moze da prenese ono sta mi zelimo na publiku (odredjeni ugodjaj na koncertu prvenstveno mislim na zvuk) i vise steti bendu nego sto pomaze.
Ja imam srecu, pa mogu reci da je moj bend do sada skoro na svim koncertima imao solidan ton...osim na nekim, a upravo su to koncerti koji su pravljeni po tvom sablonu
Citiraj:
Ma daj oladite malo i pravite te koncerte
kada sviras samo da bi se sviralo. Jedan los koncert pokvari 10 dobrih.
Tvoj komentar na opremu kako nije bitna je neozbiljan, pitaj zivog muzicara bilo kojeg sta je najvaznije za dobru muziku?
Velika je razlika izmedju bendova koji sviraju hitove po kafanama i bendova koji sviraju svoju muziku. Bend koji svira svoju muziku ne moze da svira svakih 15 dana, jer nove pjesme ne mogu da nastaju tako brzo. Takav bend moze da svira u vrh glave 2 puta godisnje u jednom gradu + ako izleti negdje kakav festival pride.
Elem, meni je izrazito drago und milo sto vidim ovakav polet i volju za radom na polju Banjalucke muzicke scene. Ja mnogo cijenim ljude koji trose svoje vrijeme na BL scenu, jer to je tezak i mukotrpan posao.
U pravu si kada kazes da bendovi malo sviraju...istina, ali ima razlog za to. Nije samo publika, ima i gubitak volje i snage... ali cinjenica je da ljudi u BL ne vole da placaju ulaznice za koncerte i to je frustrirajuce jer su novci potrebni da bi se napravio dobar koncert.
Na kraju, volio bih da sviram na jednom od vasih buducih svirki i ne samo to... mi cemo sigurno ponovo sasvirati, samo dok uvjezbamo novog 4. bubnjara po redu. Bistar je i mlad/jak, pa ce on to brzo savladati sve koliko do marta. Isto tako mi je krivo sto si izotostavio Revolt, AntiDope i Recall na pozivnici za osnivanje udruzenja... mislim da bez obzira na trenutne okolnosti ovi bendovi/ljudi imaju odredjenu vaznost po pitanju svirki u BL.
Jonta Volta je napisao:
Planira se festival 10 banjaluckih bendova
Trebao bi da se odrzi krajem januara i pocetkom februara u Music Hall-u tak sto bi pet vikenda sviralo po dva benda uz po jos jedan mladi banjalucki sastav koji svira obrade.
Ovo si najavio vec davno... a kako je vec polovina januara... sta ces reci ljudima da sviraju za 5 dana? To je neozbiljno.
Bas si ruzno napao na Revolt i Geto

tacno se vidi da ima nesto izmedju redova. Da nije oprema iz Geta?

Ja nemam nista protiv da se oprema prebaci na drugu lokaciju gdje moze biti bolje iskoristena, ali sam protiv toga da se o tome raspravlja okolo po komsilucima i slicno. to se sjedne za sto pa se dogovori.
Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali situacija je kompleksna...