banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Metallica mi je bez obzira na sve...
Odlican kultni bend 57%  57%  [ 32 ]
Nesto sto me podsjeca na mladost, davno bilo... 18%  18%  [ 10 ]
Sranje nevidjeno 13%  13%  [ 7 ]
Nemam pojma, slusao sam 2 balade...onako... 9%  9%  [ 5 ]
Nikad ih nisam cuo ili se ne sjecam 4%  4%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 56
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
gardijan je zlo, jedva cekam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 13:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 02:26
Bik je napisao:
Zato imamo genije poput tebe da nas prosvijetle i pokazu nam put.

Pa u tome i jeste problem. Ako ne znas, nije sramota pitati. Ali ne moras pametovati tamo gdje ne znas sta govoris,ustedis svima vijreme.

A zasto u nabrojanim koncertima niko nije pomenuo Vader i Cannibal Corpse sljedece godine? To ce biti pravi metal! :evil:

Don't mess with nothingness

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 13:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
Realno, black metal je pljunuo sam na sebe odbacivsi sopstvene predstavnike, koji su naucili svirati (Dimmu Borgir i sl).

Nije,nego je Dimmu Borgir pljunuo na black metal, odbacivsi svoje korijene :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Kirkova gajba
http://www.encycmet.com/news/2006-09-20d.shtml

Nema niko vecu! Ozzy ima garsonjeru u odnosu na ovo.

A kad je Lars pomogao prosle godine bendu koji je svirao obrade Metallice kada je Sony naredio da zatvore stranicu i prestanu sa radom? Ste je to? jos ih je javno pohvali kako to super rade.

Ono sa Napsterom je bilo jer je takav zakon. Mi to ne kontamo, kod nas je anarhija.
A i dobro je Lars rekao, kada neko nema para za racunar ekvivalent skidanja zike sa neta je ulazak u CD shop i kradja diska! Za to se ide u zatvor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka

kapitalisti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Thunderlorda za predsjednika!!!! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako njih zaboli kjurac sto se neko sekira kakav im je album ispao. :D

Ewo opet Metallica blackend na waken radiju! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eh da, kad god zaboravite njihovu velicinu pustite sebi Master Of Puppets ili Justice For All albume i ucutite.
Neko ko je napravio ona remek djela nikada ne zasluyuje da se pljuje po njemu.
Pa siguran sam da su i Tesla, Ajnstajn, Picaso, Betoven ili neki drugi genije imali promasaja i sl. a sto nebi 4 opaljena rokera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ja to govorim vec tri stranice jebote.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pa i ja to govorim, onda neko kaže logično je da mijenjaju zvuk. Neka, treba da mijenjaju i napreduju, samo da ne 'zastrane' u tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2006, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka

Revan je napisao:
reba da mijenjaju i napreduju

nazaduju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ewo razmisljao sam o Metaliki jucer nesto.

Metalika je jedan od bendova koji koji su definitivno dali najveci doprinos nastanku i razvoju metal muzike (thrasha) u tome se svi slazemo.

Ostarilo se, dosadilo je mlatiti glavom, na kraju krajeva ni zdravlje vise ne sluzi kao sto je nekad sluzilo.
Ovi novi albumi koji su toliko omrazeni od mase metalaca jednostavno nisu ni komponovani za njih, to je muzika za starije odrasle ljude.
St Anger je produkcijski savrsen album i nije namijenjen da se slusa na malim slusalicama mp3 plejera ili na racunaru. To je zika za ljude da je slusaju u automobilu (glasno) dok se vracaju sa posla ili idu na njega. Sto veci auto (po mogucnosti dzip) i skuplji audio uredjaj to je ugodjaj bolji. To je zika za metalce koje zaboli glava od slusanja Mostadona ili Devil Drivera (preko 10 min), koji imaju obaveze i djecu kod kuce i nemaju vremena da razmisljaju da li je sola dovoljno komplikovana u odnosu na nekog drugog gitaristu.

Black album mozete slobodno racunati kao kraj Metallike za teenagere, a Load pocetak za stariju publiku.

A jab licno da sljedeci album bude StAnger 2, a nikako vracanje u nazad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

OK, recimo da se slazem, ali, sta ti imas protiv Mastodona??? :lol: :lol: :lol:

P.S. Mastodon i Isis ce biti predgrupe Toolu sad na koncertu u becu... vec spremam mrtvacki sanduk na kom ce da me iznesu sa koncerta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
OK, recimo da se slazem, ali, sta ti imas protiv Mastodona??? :lol: :lol: :lol:
Apsolutno nista!
0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 12:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Slazem se sa gore navedenim, s tim da ja jos mislim da bez obzira na slavu, lovu, godine, probleme sa alkoholizmom, izlazak Jason-a iz benda i svega ostalog sto ih je moglo poremetiti, mogu jos i to itekako napraviti "bolju" muziku u smislu brzih zestokih stvari. Imaju oni energije za tako nesto, ne mora to biti isto kao na prvim neprevazidjenim remek dijelima od albuma ali moze biti nesto sa nekim njihovim novijim fazonom, pa uostalom kad su radili Justice bio je drukciji od prethodnih albuma i neki "novi" zvuk pa opet odlicno (jest da su bili mladji ali.....).

Mada da napomenem da i meni licno na St. Anger ima dobrih stvari (npr. "Invisible Kids" mi je dobra stvar).

Pozdrav !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 16:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kako si ih opisao sa dzipovima,cini se da mislis na Teksaske seljacine u kariranim kosuljama :D
AntiDope je napisao:
to je muzika za starije odrasle ljude

A objasni onda cinjenicu da djeca od 13 godina nose St. Anger majice i cine im sigurno 50% publike u USA (40% su fenseri,koji pored Metallice slusaju desetu vrstu muzike koja nema veze sa metalom,ali eto Metallica im je kao Van Gogh kod nas, tako je bilo i u Beogradu) i 10% starija garda koja je odrasla na bendu i koja je ovo sto je Antidope opisao: posao,zena,djeca, nema se vremena za istrazivanje novije muzike itd. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Thunderlord666 je napisao:
Bla bla... nema se vremena za istrazivanje novije muzike itd. :angel:

eto kako i koliko ti kontas... :roll: to nije ono sto je antidope opisivao. Taman i da je tacno da metallica ima 90% falsh publike to ne umanjuje njenu velicinu. Tih 90% su oni koji slusaju sve ono sto vide na mtv-u. Broj fanova nema veze s tim. A i onih deset posto je vise nego dovoljno da se mjeri sa brojem fanovima bilo kog drugog benda, ako ti to nesto znaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2006, 08:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako si ih opisao sa dzipovima,cini se da mislis na Teksaske seljacine u kariranim kosuljama :D

Ja upravo imam kariranu kosulju na sebi i .... :fist:

A objasni onda cinjenicu da djeca od 13 godina nose St. Anger majice i cine im sigurno 50% publike u USA......

Bik je vec rekao, da ponovim.
Djeca od trinest godina nose svakakve majice... to nije nikakvo mjerilo. 10% od prodatih 90 mil. ploca je vise nego dovoljnan dokaz da je nesto stvarno dobro, na globalnom nivou iako smatram da je odnos jos povoljniji u korist "stare garde" tj. istinskih ljubitelja dobre gitaristicke muzike. Ewo nek ti Bik pojasni.
Biche?! Pojasni mu.

2 mil prodanih StAngera (pored silne piraterije) ... govori da je album daleko od sranja!

Elem da se vratim na pocetnu temu. Mozda je neko spomenuo ali zaboravilo se u silnoj raspravi.

Album koji je predvidjen da izadje u prvoj polovini 2007. nece bidi produciran od strane Bob Rocka vec legende Rick Rubina! On je metalnim glavama poznat iz rada sa Slayerom, ali je pored njih radio i druge varijante poput J. Casha i Run D.M.C.
Nebi ih on uzimo raditi da ne valjaju, garant. Nizakakve pare, ima ona para...a siguran sam da ce mu to biti jedan od najdrazih poslova u njegovoj karijeri, bez obzira na njegovo bogato producentsko iskustvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2006, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Mislim da je taj lik radio i sa Pepersima na Californication-u. Ma ja ipak Bob Rock-a smatram za petog clana benda, bez obzira.
Jedva cekam novi album...........
A kad je u pitanju starija publika ima njih dosta, vjerujte mi....
Samo ih necete prepoznati na ulici jer ne nose majice Metallice, pa vam ni na pamet ne pada ko ih sve slusa. Znam stvarno mnogo takvih....... A svi se uvijek uhvate za te klince, pa i jedan postotak tih klinaca ce se vremenom pretvoriti u prave iskrene fanove Metallice. To je uvijek tako......
A u Americi su oni kultni bend. Pricao mi drug, kaze kad je bio na praksi u nekoj advokatskoj firmi, valjda je na radiju poceo Enter Sandman kad je taj lik Amer advokat (stariji cova) ustao i poceo vrtiti glavom u ritmu, a ima jos primjera za koje sam cuo...... Ma oni su kultni bend, definitivno.........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2006, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pandemonium je napisao:
Mislim da je taj lik radio i sa Pepersima na Californication-u. Ma ja ipak Bob Rock-a smatram za petog clana benda, bez obzira.
Jedva cekam novi album...........

Sigurno ce se osjetiti i to dosta odsustvo Boba, na nama je da cekamo i vidimo kakve adute ima Rubin. Poslije Rocka je tesko raditi jer je covijek genije, ovaj ce morati da se dokaze, a to vrlo lako moze rezultirati remek djelom.

Citiraj:
A u Americi su oni kultni bend.
Na planeti i sire! :P

Citiraj:
Pricao mi drug, kaze kad je bio na praksi u nekoj advokatskoj firmi, valjda je na radiju poceo Enter Sandman kad je taj lik Amer advokat (stariji cova) ustao i poceo vrtiti glavom u ritmu, a ima jos primjera za koje sam cuo...... Ma oni su kultni bend, definitivno.........
pekar,ljekar,apotekar...knjigovezac,staklorezac,vidar,zidar...kritičar i političar i pedagog i demagog... medju svima ima velikih fanova Metalike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]