banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nirvana
PostPoslato: 20 Feb 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Na nadašnji dan je rođen Kurt Cobain, jedan od najuticajnijih muzičara ikada.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg[/youtube]

Da je živ, punio bi 45.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nisam znao da ova tema postoji i u većini stvari se slažem sa Elvisom.Nirvana je bend sačinjen od trećerazrednih muzičara.
Killing Joke, engleski post-punk band, sa pjesmom Eighties objavljenom kao singl 1984. godine. Slučaj je pokrenut i na sudu, ali je parnica prekinuta zbog iznenadne smrti frontmena Nirvane Kurt Cobaina. Come As You Are je objavljena na albumu Nevermind 1992. godine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x1U1Ue_5kq8[/youtube]

Ako šta valja od grunga onda su to AiC I Soundgarden.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 20:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Feb 2012, 16:41
spijo je napisao:

Ako šta valja od grunga onda su to AiC I Soundgarden.

U potpunosti se slazem ...dva najbolja vokala koja je ovaj svijet vidio u zadnjih nekoliko decenija!

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 00:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja sam uglavno preskakao Nirvanu kao klinac jer je bila prepopularna sa teen spiritom pa je to žešće smaralo, ali ljudi...
Lithium, In bloom, Heart shaped box, On a plain, Shool, Lounge act, Negative creep, Dive, Polly...Loše?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije loše nego prosječno i precjenjeno.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 14:07 
Veteran
Veteran

Super su meni i Soundgarden, PJ, AiC, ali Nirvana je neuporedivo konkretnija u idejama od svih njih. Svi se oni mnogo više služe "pakovanjem" muzike od Nirvane. Svi oni tu nešto rastežu, razvodnjavaju, pa izokola, pa nabodu, dok je Nirvana skoro u svakoj pjesmi išla samo ravno u glavu. Uzmite albume, poslušajte, jednostavno se čuje koliko je Kurt jasniji po pitanju onoga što je htio da napravi. On je za mene, koliko god bio rasplinut kao osoba, toliko bio genije u muzici.
A i sva ta fama oko "sjebanog" Kurta je, kažu njegovi poznanici, samo marketing. Kažu da su producenti pri snimanju videa uvijek birali kadrove gdje ljudi iz benda izgledaju tužno, nezadovoljno, izgubljeno, a sve dijelove gdje se smiju, šale, cerekaju izbacivali. Drogirao se jest, ali nije mislio da je to sjajno. Počeo je zbog bola u stomaku pa je poslije godina uzimanja raznih analgetika, prešao na heroin, kao što je recimo Anselmo iz Pantere gasio bol u leđima(ni on se nije sjajno proveo). Par puta je pokušao rehbilitaciju ali nije imao volje/čojstva a ni jakog razloga za to. Nije ni prvi ni posljednji narkoman koje je imao previše love.
Skontaj čime Kurt nije bio zadovoljan, navodno, nije želio da se pjesma objavljuje jer nije bio zadovoljan kako zvuči. Vidi koliko osjećaja i atmosfere u 4-5 prostih akorda i jednoj jednostavnoj melodiji:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bF7jA_qSO_w[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jao Luzeru pa ti si njihov fan,tako da ne znam isplati li se uopšte diskutovati sa tobom.Al evo probaću.
Razumijem ja vrlo dobro utabane staze šou biznisa još od Elvisa koji se pomoću istogih nezasluženo krunisao kao kralj RNR.
Šta podrazumjevaš pod tim ravno u glavu.Ako je Kurt htjeo nešto da napravi nije mi jasno zašto je obrađivao toliko tuđih stvari,čak je i krao.Ako ga smatraš genijem možda si u pravu,teško da neko može izgraditi karijeru na tuđoj muzici.Pozajmi,ukradi,dodaj distorzije,izigravaj "sjebanog" i eto genijalnosti.Uzmi pušku i raznesi svoj usrani mozak,ostavi iza sebe najveseliju udovicu i ucvjeljene šiparice,uđi u legendu.Šou biznis.
Onaj koncert u LJubljani sam imao prilike da odgledam na VHS-u.Strašno koliko su loši,sramota za bend takve popularnosti.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 19:58 
Veteran
Veteran

I vas dvojica ste njihovi hejteri :D koji se samo kriju pod plaštom diskusije, to prosto :angry3: izbija iz vas :) , ali ću i ja pokušati da razgovaram s vama, iako znam da bi to bilo kao da neko meni objašnjava da je Kraljevski apartman super :D .
Kad neko obradi tuđu pjesmu, to se zove obrada :lol:,nije nemoralno, zakonom je dozvoljeno uz napomenu na izdanju o pravom autoru. Kad neko napiše pjesmu sa tri akorda koja pritom pogađa poentu za nju se kaže da je u glavu. Kao po onoj staroj "umjetnost je u jednostavnosti".
Ni "Polly" nije baš posve original, slušao sam original na nekoj OI! kompilaciji, zaboravio sam ime benda. Rifovi su isti, ali pjesma kao cjelina je potpuno drugačiji doživljaj. Ako je vama "Come as you are" plagijat "80's" od Killing Joke (a slušam i njih, meni su najbolje Killing Joke-ove "Love Like Blood", "The Wait", i ona smaračka "Requiem") šta da se kaže, bićete razočarani ako krenete analiziranje svake pjesme koju znate...razočarani i u one pjesme koje budete mislili da su definicija originalnosti.
Ja slušam i uživam u muzici, ne smaram se ostalim, ali vidim da je vama i to bitno, pa sam čisto radi toga pomenuo neke nemuzičke stvari. Ti i Elvis se lijepo udružite pa raskrinkajte zle šou biz prevarante, a onda zadovoljno sjedite i slušajte u miru AiC i Soundgarden kako smaraju sa uvodima, mostovima, razlomljenim ritmovima i svim ostalim aranžerskim trikovima sve dok jednom ne nabodu zrno k'o ćorava koka :)(a pritom sam i njihov fan, gardenov pogotovo). S druge strane, ja ću sebi pustiti Teritorial Pissings i skakati po sobi kao da sam najveći fan Nirvane :lol: .

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šta reći,koju posluku porati,eto Nirvana je esencija rok muzike. :D
Da dopunim,ako hoćeš jednostavnost i genijalnost slušaj JJ Cale-a.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 21 Feb 2012, 20:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 20:21 
Veteran
Veteran

I da dodam još jednu suludu, tvrdnju objektivnu samo s moje tačke gledišta, koja će vjerovatno izazvati bijes svih nesuđenih šredera :D ...Koliko god bio aljkav Gitarista(a jeste), Kurt je jedan od najoriginalnijih solera u mainstream rock-u unazad do Hendrix-a.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 20:39 
Veteran
Veteran

Evo slušam Cale-a i ne mogu da shvatim (iako je lik simpatičan) zašto pričaš o Kurtovoj neoriginalnosti i onda mi preporučiš lika koji od 10 pjesama ima 8 koji počinju i završavaju u blues/rock krugu A,D,E sa istim pjevanjem i solo frazama kao i 90% blues-a? A onda shvatim, pa ti nisi "čuo" ni N od Nirvane. Možda si pustio, čuo da onaj pokletnik nešto krešti i drlja po gitari, onaj drugi udara po bubnju na max volumenu i rekao sebi "Gasi ovo smeće!" :) .

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dijete drago ti nikako da shvatiš ono što ti pokušavam reći.Nemam ni jednog muzičara kojeg stavljam na mjesto boga,čak ni u njega ne vjerujem.Muziku obožavam ali ne i šou biznis i sve što uz njega ide.Ne volim kad te zvijezdice od sebe prave neshvaćenog paćenika,genijalca,tragičara,jebenog ekscentrika i narcisa koji zahtjevaju pred koncerte ptičije mlijeko.
Ako ništa od navedenog nisi našao kod Kobejna onda si stvarno luzer.Diskusiju možemo proširiti na mnogo polubogova koji žude za MTV nagradama.To ja zovem biznisom a ne umjetnošću.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 21:49 
Veteran
Veteran

Nije valjda da si stariji? Pa ja sam već mator, šta mu ti dodješ? Oda ja s foruma, ovo je mjesto je izgleda poput parkića kod galerije. :lol:
Kakvi bogovi, šubiz, tv fore itd. To što te nervira nije vezano za muziku. Bolje slušaj malo Nirvane ako ćeš da pričaš o njoj. Slušaj. Evo ti balada, deda :D :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wZJYs9r2YuA[/youtube]

U stvari ne, ne, za tebe nikako Nirvana, samo blues obrade:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uT1BuLYt2RU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Feb 2012, 16:41
nasmjeshiti luzer je napisao:
Nije valjda da si stariji? Pa ja sam već mator, šta mu ti dodješ? Oda ja s foruma, ovo je mjesto je izgleda poput parkića kod galerije. :lol:
Kakvi bogovi, šubiz, tv fore itd. To što te nervira nije vezano za muziku. Bolje slušaj malo Nirvane ako ćeš da pričaš o njoj. Slušaj. Evo ti balada, deda :D :

Ti kao da si odrastao na mtvu, citajuci rolling stone magazin.Licno mislim da se fokus nije stavio na nirvanu 90s danas nebi bilo emoa,sto ne znaci da je nirvana los bend al nisu nista ali bas nista posebno.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa šta bi ti,da se prepireš sa klincima. :lol: Da im pričaš kako si ti sa tom muzikom odrastao za razliku od njih koji su samo čuli od nekoga kako je tad bilo. :lol:
Ja sam odrastao na živim svirkama i u svojih 45 naslušao sam se RNR na tone tako da sa sigurnošću mogu reći ovo su pozeri ili ne.Ako hoćeš emo slušaj Whitesnake. :D
Ajde da više ne tupimo,napravio sam grešku što sam uopšte započinjao diskusiju.
To se sa fanovima nikad ne radi. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:20 
Veteran
Veteran

:oops: Ajoooj :lol: :lol: :lol: Bjelogujaš stari. Pa sad mi je sve jasno. Nema s vama rasprave :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Ain't no love in the heart of the Forum... :lol: :lol: :lol:
Samo fali još koji tru Bronzanomajdanovac da se priključi da kaže koju o pozerima iz Nirvane. :lol: :lol: :lol:
O,...o'javljujem.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D ](*,)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Muziku obožavam ali ne i šou biznis i sve što uz njega ide.Ne volim kad te zvijezdice od sebe prave neshvaćenog paćenika,genijalca,tragičara,jebenog ekscentrika i narcisa koji zahtjevaju pred koncerte ptičije mlijeko.
Ako ništa od navedenog nisi našao kod Kobejna onda si stvarno luzer.Diskusiju možemo proširiti na mnogo polubogova koji žude za MTV nagradama.To ja zovem biznisom a ne umjetnošću.
To da li je neko ovakav ili onakav ne cini njegovu muziku dobrom ili losom....muzika kao muzika jeste dobra ili losa i samo takva postoji....te mejnstrim vs tru vs alternativa bitke su nesto najgore sto je bilo i bice u muzici....ako udaras na Kurta sa tim argumentima onda ladno mozes da se popisas po Mocartu jer je on u svoje vrijeme bilo isto sto i Kurt u 90-im i jos mozda gore....

Shvatam ja da ljudi ne vole Nirvanu zbog toga sto su oni predstavljali...al da toliko kenjaju po muzici koja na kraju krajeva stvarno jeste dobra...to mi bas i ne ide u glavu....

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

LJudi koji vam je qrac,ili ne čitate moje postove ili ne shvatate.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 23:38 
Veteran
Veteran

muffinman je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:

Ti kao da si odrastao na mtvu, citajuci rolling stone magazin.Licno mislim da se fokus nije stavio na nirvanu 90s danas nebi bilo emoa,sto ne znaci da je nirvana los bend al nisu nista ali bas nista posebno.

Pa da, mtv preko Simića, rolling stone preko Hupera :headbang: :lol: ! Zašto kriviti Nirvanu za nastanak smaračkih emo bendova? To što je emo pokret pomislio " Ej, ako Kurt može javno da se prenemaže, a što mi ne bi mogli da se prenemažemo do granica izdržljivosti i da uz to davimo sa pjesmama bez ideja", to je druga priča.
Rezime: Ljudi, Nirvana ima baš dobre pjesme, bez obzira dal' se vama sviđaju njihove frizure i podočnjaci. Muzika je prosto - dobra.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]