banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2009, 09:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Znao sam i ranije da je dobar coek ...
A, ovo sa dresom je extra ... 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 11:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:55
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Isao bih....al' da su dosli kad im je bilo vrijeme, neke 88/91.

Cinjenica da Vlada (koja grca u dugovima i kasni s platama) otkupljuje i poklanja ulaznice za koncert,
ne svjedoci o zelji vlade da nagradi ucenike i studente (jer bi vecini vise koristilo da im daju jednokratnu pomoc),
ili da ih obrazuje (jer bi valjda u tom slucaju bio red dovesti neku filharmoniju da nasa buduca elita barem jednom u zivotu cuje uzivo Betoven simfoniju),
nego svjedoci samo (kao i uvijek) da organizator koncerta dovodi imena koja su na trzistu jeftina za dovesti,
a ima rodju u Vladi koji mu to zadovoljstvo cini ekstremno isplativim, liga bez briga...

Brate, svaka ti dala za ovo....
Pravo "smrdi" to sto jednom covjeku (po onome sto sam cuo diskutabilno je da li je lik uopste neki covjek) vlada ulece lovu za organizaciju svega zivoga dok istovremeno ukidaju donacije svemu ostalome vadeci se na svjetsku krizu. Alooo, kakva kriza kod nas?!?! Pa mi nismo imali privredu da bi nesto propalo... Jazzlook su ispalili za pare..., ma masu njih koji nisu uvezani ko sitna crijeva sa "guzonjama" je ostalo sa supljim nosom do ociju. Sto vise covjek zna, sve je bjesniji na ove odozgo.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Ocekujem da istu pricu ponovis i u vezi koncerta Zabranjenog pusenja u BL, obzirom da je i za njega Vlada RS izdvojila ista sredstva kao i za SM. Ko je ovaj put maznuo lovu? Ko je zapalio zito?
Zoka Djuric umjesto S. Tomica? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo pokoji moj utisak... Iz mogu ugla koncert je bio sjajan, jednsotavno su ljudi dali sve od sebe i to se dalo vidjeti. S obzirom da ja dugo nisam imao priliku da pogledam neki live nastup, možda i nisam sasvim objektivan, ali činjenica je da sam u publici vidio i ljude, koje baš ne bih svrstao u kategoriju ljubitelja tog "laganijeg" rocka, ali koji su svejedno bili zadovoljni...

Prije koncerta konstatovao sam da kod nas postoje tri vrste ljudi, kada su kulturološki događaji ovog tipa u pitanju... Oni koji bi rado ovakakv koncert pretpostavili radije nekom dranju lokalne pjevaljke, koja prepjevava "velike" hitove slavnih turbo folkera. Drugi su oni čije je mišljenje da dovođenje "izduvanih" balona muzičke scene, predstavlaj uvredu za njihov muzički ukus, a treći su oni koji zaista cijene ovakve događaje. U principu, prilično je jasno postalo da naš narod ima standarde, postavljene na osnovu ne znam čega, pa tako možemo sebi da dopustimo luksuz da smatramo koncert Simple Mindsa, lošim i nepotrebnim trošenjem para na muzičare čije je vrijeme prošlo. A vidim da se i sominje to čuveno davanje narodnih para i ugrađivanje pojedinih ljudi u te cifre. Iskreno, ne znam ko je i koliko uzeo, neću ni da pretpostavljam, ali kada bismo razmišljali na taj način, onda se ne bismo trebali voziti po nekih 70 odsto novozigrađenih saobraćajnica, prelaziti preko pasarela, a u sve novoizgrađene zgrade, ne bismo smjeli ni pomisliti da uđemo, jer ko zna koliko je tu para ukradeno i oprano...
Da zaključim - koncert je bio odličan i vrijedio je para. 30 KM u našim uslovima nije malo, ali za ovaj koncert nije puno. A da smo u situaciji da biramo muzičare ili grupe koji bi dolazili kod nas - nismo ni najmanje.
Konstatacija, ranije izrečena, da se u BL dovode samo imena koja su u tom trenutku jefitna za dovesti, tek mi je smiješna. Kad je čovjek siromah, ne kupuje kavijar i lososa za ručak, već jede pasulj i paradajz. Analogija je, čini mi se, više nego jasna. Uostalom onaj ko stvarno poštuje i cijeni muziku kao umjetnost, znače da cijeni i ovakve događaje...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Svirka je bila odlicna, nema sta...a oni sto bi samo da kritikuju neka kritikuju, jer oni ce uvijek da pokusaju baciti sjenu na bilo sta i bilo koga!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 23:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nitro je napisao:
Evo pokoji moj utisak... Iz mogu ugla koncert je bio sjajan, jednsotavno su ljudi dali sve od sebe i to se dalo vidjeti. S obzirom da ja dugo nisam imao priliku da pogledam neki live nastup, možda i nisam sasvim objektivan, ali činjenica je da sam u publici vidio i ljude, koje baš ne bih svrstao u kategoriju ljubitelja tog "laganijeg" rocka, ali koji su svejedno bili zadovoljni...

Prije koncerta konstatovao sam da kod nas postoje tri vrste ljudi, kada su kulturološki događaji ovog tipa u pitanju... Oni koji bi rado ovakakv koncert pretpostavili radije nekom dranju lokalne pjevaljke, koja prepjevava "velike" hitove slavnih turbo folkera. Drugi su oni čije je mišljenje da dovođenje "izduvanih" balona muzičke scene, predstavlaj uvredu za njihov muzički ukus, a treći su oni koji zaista cijene ovakve događaje. U principu, prilično je jasno postalo da naš narod ima standarde, postavljene na osnovu ne znam čega, pa tako možemo sebi da dopustimo luksuz da smatramo koncert Simple Mindsa, lošim i nepotrebnim trošenjem para na muzičare čije je vrijeme prošlo. A vidim da se i sominje to čuveno davanje narodnih para i ugrađivanje pojedinih ljudi u te cifre. Iskreno, ne znam ko je i koliko uzeo, neću ni da pretpostavljam, ali kada bismo razmišljali na taj način, onda se ne bismo trebali voziti po nekih 70 odsto novozigrađenih saobraćajnica, prelaziti preko pasarela, a u sve novoizgrađene zgrade, ne bismo smjeli ni pomisliti da uđemo, jer ko zna koliko je tu para ukradeno i oprano...
Da zaključim - koncert je bio odličan i vrijedio je para. 30 KM u našim uslovima nije malo, ali za ovaj koncert nije puno. A da smo u situaciji da biramo muzičare ili grupe koji bi dolazili kod nas - nismo ni najmanje.
Konstatacija, ranije izrečena, da se u BL dovode samo imena koja su u tom trenutku jefitna za dovesti, tek mi je smiješna. Kad je čovjek siromah, ne kupuje kavijar i lososa za ručak, već jede pasulj i paradajz. Analogija je, čini mi se, više nego jasna. Uostalom onaj ko stvarno poštuje i cijeni muziku kao umjetnost, znače da cijeni i ovakve događaje...

Moglo je i bez ove recenice sa lososom i grahom, ali i pored toga dobar post. Potpis.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Bio sam, prijatno sam iznenađen i posjećenošću i svirkom! Ne bih se nazvao njihovim obožavaocem, niti poznajem previše pjesama, ali uvijek cijenim ovakve događaje u gradu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]