Nitro je napisao:
Evo pokoji moj utisak... Iz mogu ugla koncert je bio sjajan, jednsotavno su ljudi dali sve od sebe i to se dalo vidjeti. S obzirom da ja dugo nisam imao priliku da pogledam neki live nastup, možda i nisam sasvim objektivan, ali činjenica je da sam u publici vidio i ljude, koje baš ne bih svrstao u kategoriju ljubitelja tog "laganijeg" rocka, ali koji su svejedno bili zadovoljni...
Prije koncerta konstatovao sam da kod nas postoje tri vrste ljudi, kada su kulturološki događaji ovog tipa u pitanju... Oni koji bi rado ovakakv koncert pretpostavili radije nekom dranju lokalne pjevaljke, koja prepjevava "velike" hitove slavnih turbo folkera. Drugi su oni čije je mišljenje da dovođenje "izduvanih" balona muzičke scene, predstavlaj uvredu za njihov muzički ukus, a treći su oni koji zaista cijene ovakve događaje. U principu, prilično je jasno postalo da naš narod ima standarde, postavljene na osnovu ne znam čega, pa tako možemo sebi da dopustimo luksuz da smatramo koncert Simple Mindsa, lošim i nepotrebnim trošenjem para na muzičare čije je vrijeme prošlo. A vidim da se i sominje to čuveno davanje narodnih para i ugrađivanje pojedinih ljudi u te cifre. Iskreno, ne znam ko je i koliko uzeo, neću ni da pretpostavljam, ali kada bismo razmišljali na taj način, onda se ne bismo trebali voziti po nekih 70 odsto novozigrađenih saobraćajnica, prelaziti preko pasarela, a u sve novoizgrađene zgrade, ne bismo smjeli ni pomisliti da uđemo, jer ko zna koliko je tu para ukradeno i oprano...
Da zaključim - koncert je bio odličan i vrijedio je para. 30 KM u našim uslovima nije malo, ali za ovaj koncert nije puno. A da smo u situaciji da biramo muzičare ili grupe koji bi dolazili kod nas - nismo ni najmanje.
Konstatacija, ranije izrečena, da se u BL dovode samo imena koja su u tom trenutku jefitna za dovesti, tek mi je smiješna. Kad je čovjek siromah, ne kupuje kavijar i lososa za ručak, već jede pasulj i paradajz. Analogija je, čini mi se, više nego jasna. Uostalom onaj ko stvarno poštuje i cijeni muziku kao umjetnost, znače da cijeni i ovakve događaje...
Moglo je i bez ove recenice sa lososom i grahom, ali i pored toga dobar post. Potpis.