banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Baš ko što Bik reče: pa zar je tako crno?

Ljudi, iskreno ću vam reći: kenjate.

Zaboravili ste, čini mi se,najvažniju stvar: muziku.
Ja u vama, barem iz ovih komentara, ne vidim iskrenu želju i potrebu za muzikom.
Nego za nekim j-b-nim glasanjem i mlaćenjem prazne slame...

Ako se vaša pjesma održi, kao neka koju ja čuvam u sebi iz vremena kad sam bila dijete, to možete smatrati uspjehom. A sve ostalo je nebitno.

Ili kako vidim nije?!??

Pozdrav svima.

Konstruktivna kritika je u pitanju :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Pa kako nečija pjesma može da dopre do nečijih ušiju ako je u startu "zaustave"?

Nemoj da brkaš slušanje muzike i bavljenje muzikom!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo ti brkaš slušanje i bavljenje :)
Ili, ja ne pišem muziku pa nisam u poziciji da komentarišem?

U svakom slučaju:

Ja ću opet reći, i sa tog đurđevdanskog festivala 1995. meni je ostala pjesma u srcu, u duši, u ušima... a i tad smo imali neke pobjednike, i ova, ona nagrada. Al ja ništa od tog ne pamtim. Samo muziku.

Možda te ne razumijem. Misliš li: ja sam autor, to posmatram drukčije, a ti samo slušaš.

A ja Opet kažem, djeca su ti najvažniji žiri.

A ne neki brko, ili ko već...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 08:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi me shvatila...

Sve dok si samo slušalac muzike, neke stvari te mogu dotaći... ili ne!
U svakom slučaju možeš da promijeniš CD, radio stanicu... i da slušaš ono što želiš.

Onog momenta kada (na bilo koji način) počneš da se baviš muzikom - ulaziš u posao (koliko god ta riječ ružno zvučala kada je umjetnost u pitanju). A posao uključuje: pregovore, ugovore, dogovore... vrednovanje rezultata rada, pa i novac na kraju krajeva.

Svako ko se želi ozbiljno baviti muzikom mora ostvariti i određene prihode od iste. U suprotnom se čitav sistem ruši. Varijante učiteljica u osnovnoj školi koje po 12 sati dnevno rade za tu školu, a u trenucima dokolice napišu dječiju pjesmicu prosto ne piju vode...
U normalnom svijetu ljudi mogu da žive od onoga čime se bave. Ovde... čime se god bavio - moraš izabrati još nešto da bi uopšte preživio!
Uglavnom...

Pitaću te samo jedno... Da li je tvoj dragi sretan što polupismeni gazda kafane određuje cijenu njegovih ruku? (u koje je uloženo malo više rada)
Ako sebi iskreno odgovoriš na to pitanje onda ti je kristalno jasno zašto sam se i ja dotakao problema vrednovanja...

Svakako ne da bih hranio povrijeđenu sujetu...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@prasica

Погрешно си разумјела,
сва прича је у томе да су на таквим фестивалима и родитељи и дјеца и они који су писали пјесме из чисте љубави -
изманипулисани и искориштени...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Da, uvijek će biti ljudi i "ljudi"! I onih koji to žele postati :-?

Svojom pjesmom sam zadovoljna, i zadovoljna sam prođom iste. DA MI NIJE VAŽNA MUZIKA, VJEROVATNO BIH RADILA NARODNJAKE! I DA, GLEDAJUĆI DRUGE PRIMJERE NAUČILA SAM KAKVA NE TREBAM BITI!

Upravo je ovdje o muzici i riječ!
Pa razmisli, da li se Nemanji Saviću zaista svidjela toliko pjesma Kneza "Temperatura" kojoj je na "velikom" festivalu 2005. dao 12 bodova???
Ja ću samo da se nasmijem :) na to!
Ali nebitan je on, jer je takvih mnogo, koji muziku stavljaju u drugi plan (kako kontradiktorno!), zbog raznih dogovora!
Mogu da razumijem razne "pregovore" na festivalima za odrasle, jer njima (današnjim estradnim umjeznicima i autorima) nije bitan umjetnički karakter pjesme koji diktira kvalitet, već pare kojima kupuju sve!
Ono što ne mogu da razumijem da se takve stvari dešavaju i na dječijim festivalima, ne mislim sad na ovaj već uopšteno! Meni je žao djece, (i to sam već rekla u pređašnjim postovima), koja su totalno konfuzna!

Ono što djeca (iz BiH) koja su pjevala treba da shvate da je orijentir bilo polufinalno veče. A finalno veče je bilo više okrenuto djeci - strancima :)
Istina je da je pobijedila djevojčica koja je zaista svojski otpjevala pjesmu i tu nema šta da se komentariše. Tamo negdje sa djecom rade i ta ista djeca rade! i naravno da se vide rezultati. Ono što je mene lično pogodilo i oko čega se povela diskusija je što su svi stranci dali svojim zemljama predstavnicama najviše ocjene, a mi sami sebi neku siću. Ali sad ne znam što me to uopšte iznendilo, kad ovdje tako stvari stoje!
Jedino veliko iskreno hvala, Dušanu Šestiću, koji je profesor, pedagog i čovjek IPO!

Zato, svi oni koji se ne bave ozbiljno i profesionalno muzikom (nikog ne omalovažavam!) nemaju realnu sliku, svega ovoga, pa im ova priča djeluje smiješno, ali nije tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Потписујем ово за Шестића, човјек је ријетко паметна, нормална и културна појава у БЛ, у сваком смислу - и људском и педагошком...

Али стварно....дал' се још ико сјећа Кнезове "побједничке пјесме"???

Мајко мила колико је тај фестивал био смијешан...а тек оцјењивање...
брука...

А "утисак недеље" су дефинитивно били они тако бучно најављивани "гости из иностранства" - да л' се још ико сјећа оних бугарских металаца...јој које је то вришатање од смијеха настало у кафићу док је трајала њихова нумера... 8)

Па онда неки ликови из нафталина, који су задњи пут прије Бања Луке наступили на "Фестивалу лаких нота" у Ровињу '57 :D

Лудило! Прво сам помислио да је директор фестивала John Cleese, и остала екипа из "Монти Пајтона", али се све повезало кад сам видио "вјечитог талента" како сам себи додјељује награду за пјесму коју је пријавио под псеудонимом...који је он краљ... :D

Водитељи?! Пола публике је мислило да је психијатрија дала слободан викенд својим шитићеницима, сељачка прозивања под видом хумора...

У бекстејџу расуло...на бини набацано два пакета сока и пива...
замислите неку од пјевачица, како у хаљини за наступ се сагиње, кида пакет, и на упаљач отвара клип.... :D :D :D

Али ту је било и пар представника бањалучке "ol' school" који у томе нису видјели блам, па су се барем они добро провели...Велика грео'та је била што је Chamade изашао са оном пјесмом на тако буђав фестивал, а та иста пјесма им је прошла на Медитеранском фестивалу у Атини...среће моје, после су ми рекли да их је "вјечити таленат" наложио да ће да им дају награду...туга...

И шлаг на торту је био кад је изјавио да је то био најбољи фестивал до сад....

Добро рече мој кум као парафразу на Брегине стихове:

"Све је то од лоше дроге..." :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Mene Nemanja pokopa gdje stigne, a toliko godina provedenih u Jedinstvu, na svaki koncert, cim-cim, na svaku tezgu sa gumenim čizmama cim-cim-cim i tako u krug. I svako ko je izašao iz Jedinstva, jer nije htio da trpi njegov režim nije dobro u životu prošao, jbg. Al' neće ni on kenjati do vijeka.

Ajd ovako:
mene zanima, da je Nemanja ocijenio tvoju pjesmu kako ti misliš da zaslužuje, da li bi stavila isti ovakav komentar ili sličan možda?!?
I napisala znate on mene zna, pa mi je dao toliko i toliko bodova.

Ili, hvala Bogu, konačno je neko prepoznao moj rad.

Hoću da kažem da potkopavaš samu sebe. Očekivala si onda da Nemanja da neke dodatne bodove tvojoj pjesmi zato što se poznajete?
Ne razumijem.

@Tiki

Ako je Nemanja bista narodnog heroja, kao što ti kažeš, zašto ti je njegov sistem vrjednovanja toliko važan?

Branim svog profu, jer imala sam priliku da čujem njegov komentar. Naime, juče su ga napali, baš zbog toga, što nije domaćim pjesmama dao više bodova. Čovjek kaže da je sve svoje ocjene formirao na osnovu nastupa uživo, koji se desio na isti dan, preko dana. I tad je ocijenio interpretaciju. I debelo stoji iza toga.

Naravno, treba sve uzeti sa rezervom.

A ne bih se složila s tobom Tiki da se od muzike ne može živjeti.
Ja baš smatram da može.
Naravno svako dobije onoliki dio kolača koliki zaslužuje. Tj. ako si dobar muzičar, najest ćeš se. :)
Roniju naravno smeta da neko procjenjuje njegov rad, vrijeme i trud, al je isto tako svjestan da još nije spreman za velike priče. On smatra da ima još mnogo toga da nauči i svakim danom uči. A rezultati već dolaze.
Počinje da grabi svoj veliki dio kolača. Valjda zato što je j***no odličan gitarista.
A meni je baš drago zbog toga.
Rad, rad i samo rad. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
@Tiki
Ako je Nemanja bista narodnog heroja, kao što ti kažeš, zašto ti je njegov sistem vrjednovanja toliko važan?

Zato što se "sticajem okolnosti" nalazi tu gdje se nalazi! I kao takav se nešto pita. I većini ljudi nešto znači njegovo profesorsko mišljenje.
A u suštini ga boli ona stvar za sve to! Kao i ostali u tom loncu, koristi povjerenje naivnih (u koje očigledno spadaš i ti) da ostvari svoje sitne interese!
btw. On zaista nije tema, i samo je jedan (možda i najmanje bitan) kog smo se ovde dotakli...

prasica je napisao:
Branim svog profu, jer imala sam priliku da čujem njegov komentar. Naime, juče su ga napali, baš zbog toga, što nije domaćim pjesmama dao više bodova. Čovjek kaže da je sve svoje ocjene formirao na osnovu nastupa uživo, koji se desio na isti dan, preko dana. I tad je ocijenio interpretaciju. I debelo stoji iza toga.

Debelo stoji iza interpretacije koju je slušao na dan finala u dvorani Borik.
Pazi, možda je N.S. muzički genijalac i možda ima 4 puta bolji sluh od mene, ali da si se pojavila samo na 2 minuta u toj istoj sali i čula onaj specijalni efekat koji je razglas tamo proizvodio shvatila bi da mu je priča čist šupljak!
Čovjek je isto tako ocjenio i aranžmane??? Pa tamo se nije moglo razlikovati violončelo od flaute, a kamoli kucani bass od uživo odsviranog...
Jedino što su oni tamo mogli vidjeti je da li dijete skakuće na sceni u ritmu ili ne! (i to sa prekidima, jer su radnici koji su zakivali scenu non-stop šetali tamo-vamo)

prasica je napisao:
Ja baš smatram da može.

Gdje sam ja rekao da se od muzike ne može živjeti?
Izvini, ali ja ipak malo više živim od muzike nego ti...

prasica je napisao:
Naravno svako dobije onoliki dio kolača koliki zaslužuje. Tj. ako si dobar muzičar, najest ćeš se. :)

Živiš u zabludi! Ovdje se kolač ne dijeli po zasluzi, već po tome koliko "grizova" svog kolača ćeš dati nekom drugom.
Shvati to već jednom!

prasica je napisao:
Roniju naravno smeta da neko procjenjuje njegov rad, vrijeme i trud, al je isto tako svjestan da još nije spreman za velike priče. On smatra da ima još mnogo toga da nauči i svakim danom uči. A rezultati već dolaze.
Počinje da grabi svoj veliki dio kolača. Valjda zato što je j***no odličan gitarista.
A meni je baš drago zbog toga.
Rad, rad i samo rad. :)

Nažalost, Roni kupi samo mrvice. I to sa poda.
Kao i mnogi dobri muzičari ovdje...

Prodaja iluzija je zanimanje koje su ovdje mnogi dobro ispekli!
I dok shvatiš šta kupuješ - obično je kasno!
Debelo kasno!

Pozdrav!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
e sad malo dase i ja ukljucim u diskusiju...
kao prvo ... neko rece polufinale je bilo realno ... ja se ne bih slozio, ne zato sto moja pjesma nije prosla vec iz slijedecih razloga ...
kao prvo ocjene je davao strucni ziri ... hoce neko da mi kaze da je onaj mali iz trebinja strucan ili onaj ziri iz brckog (bez vrijedjanja) ali zasto se ne stave u ziri ljudi koji imaju veze sa djecijim pjesmama ??? a ne amateri ???!!! mali koji je pjevao mijatovu pjesmu pjeva fenomenalno a ostao je na dnu,zasto ... dajte ljudi molim vas...

dalje ... prosle godine sam sigurno... uz detaljno slusanje imao jednu od najboljih pjesama a zavrsio sam gore nego ove godine , ako nista imao sam bez lazne skromnosti sigurno najbolji text !!! dokaz toga bilo je i 10 bodova od publike ... sto znaci ljudima se svidjelo ...
ove godine i nisam nista ocekivao jer od dvije pjesme koje sam predao prosla je gora ..

dalje jos jedna stvar koju niko ni ne spominje osim mene ... nase pjesme su omalovazavane a ne festivalu se pjevaju pjesme stare 10 godina (ja lubim jazz) ... itd itd ... u ozvucenje i slicno necu da ulazim jer to nije moje podrucje ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
prasica je napisao:
Ajd ovako:
mene zanima, da je Nemanja ocijenio tvoju pjesmu kako ti misliš da zaslužuje, da li bi stavila isti ovakav komentar ili sličan možda?!?
I napisala znate on mene zna, pa mi je dao toliko i toliko bodova.

Ili, hvala Bogu, konačno je neko prepoznao moj rad.

Pa, znaš, nisam aludirala na dobijene bodove zbog toga što me neko poznaje ili ne! Ni u jednom momentu, pažljivije pročitaj ono što sam pisala!!! :wink:
Nikad mi niko ništa u životu nije poklonio, niti sam od nekog nešto tražila, isključivo sam sve postigla svojim radom i trudom, i došla do nekih ljudi i rezultata upravo zbog toga, ne bi li našla svoje mjesto pod Suncem. Inače bezbroj puta sam bila povrijeđena, jer većina ne vidi i neće da vidi nečiji trud. Ali ipak sve dođe na svoje. Nije mi BL granica, ni slučajno!

Ja se zaista trudim, ali hvala ti, u svakom slučaju na podršci, drago mi je da to vidim. :thumbup:

A ja sam od svog profesora očekivala samo podršku, kao pedagoga. Nebitno, on uopšte nije tema. Čovjek SVOJ posao radi dobro, Jedinstvo je primjer i to je to i svaka mu čast na tome.

Ali žalosno je da se i u ovom primjeru vidi da su kulturni radnici samo igračke u rukama medijsko - estradnih mešetara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
prasica je napisao:
Ja baš smatram da može.

Aaaaaaaaaaaaaahahahahahhahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....

Vidi se da nisi muzicar!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@tomasd

Nisam muzičar.Ali me i ne poznaješ. :)
To, da se ne može živjeti od muzike bar na ovim prostorima, znaju i vrapčići na granama.

Drago mi je da su moji postovi izazvali pažnju. To samo pokazuje da sam rekla/napisala nešto, oko čega ste se zamislili i imali potrebu da dalje prokomentarišete.
Tako da sam i komentar da se od muzike može živjeti navela provocirajući, i opet mi je drago da ste se i toga dočepali.

Iza nečeg stojim čvrsto. Podržavam svačiji rad (ne baš svačiji :D ), tako i vaš. Sve što sam rekla je bilo da vas potaknem na razmišljanje zašto uopšte to radite(pišete muziku) Jer iz vaših komentara o festivalu, dalo se zaključiti da vam je jedino bilo stalo do toga kako je ko glasao.
Ja sa tim nemam ništa, sami pročitajte svoje postove.

I došli smo do finog razvoja teme: u pravcu muzike...

@Tiki:ako tebi muzika predstavlja materijalni oslonac u životu, ne moraš omalovažavati one (kao mene) za koje ona predstavlja duhovni oslonac

Pozdrav svima.

Fina diskusija. Samo da se Pamela ne uključi :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Fina diskusija.
Samo da se Pamela ne uključi :wink:

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Ja baš smatram da može.

prasica je napisao:
To, da se ne može živjeti od muzike bar na ovim prostorima, znaju i vrapčići na granama.

Aj' se odluči... :wink:

prasica je napisao:
@Tiki:ako tebi muzika predstavlja materijalni oslonac u životu, ne moraš omalovažavati one (kao mene) za koje ona predstavlja duhovni oslonac

Meni je stvarno žao ako se osjećaš omalovažena; ali meni ni nakon 4 isčitavanja postova nije jasno čime sam ja to učinio!?

Citiraj:
Fina diskusija. Samo da se Pamela ne uključi

. . . neka nje . . . neka je . . . :P

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
prasica je napisao:
Ja baš smatram da može.

prasica je napisao:

Aj' se odluči... :wink:

prasica je napisao:
Tako da sam i komentar da se od muzike može živjeti navela provocirajući, i opet mi je drago da ste se i toga dočepali.

Odlučila sam :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
prasica
Citiraj:
Drago mi je da su moji postovi izazvali pažnju. To samo pokazuje da sam rekla/napisala nešto, oko čega ste se zamislili i imali potrebu da dalje prokomentarišete.

...

...

Sve što sam rekla je bilo da vas potaknem na razmišljanje zašto uopšte to radite(pišete muziku)

...

Ja sa tim nemam ništa, sami pročitajte svoje postove.

...

I došli smo do finog razvoja teme: u pravcu muzike
.

Jel' nam se to neki grcki mislilac prijavio na forum, pa nas onda kroz razgovor sa ucenicima tj. dopisivanje tera na razmisljanje... nema sta... Seneka 1/1 ... kontemplacija do mojega...

Citajuci pojedince sam stekao dojam "ja nisam gledala taj Festival, nisam znala ni da je bio, nisam cula ni jednu pesmu, al' ja mislim da je to bezveze i da nemate pojma".

Ovo je jedna od onih tema gde su direktni akteri prvopozvani na komentare... jer su bili tamo, osetili sve na svojoj kozi (i uspeh i poraz), znaju "amosferu" koja je obelezila desavanje... mi ostali bismo ipak trebali biti pasivni posmatraci i pokusati nesto nauciti... bar kako ne treba... ipak je lakse uciti na tudjim greskama...

Izvinjavam se na OT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hm...

Kontemplacija kod mene nastaje ,,zahvaljujući" nekim ružnim stvarima koje su mi se desile u životu, a koje nemaju veze sa muzikom. I tek tad čovjek počne da sagledava neke stvari baš onako kako treba.

Ja se izvinjavam, ako ste stekli utisak da sam htjela da vam pametujem.

Više sam htjela podijeliti svoje ,,posmatranje svijeta", jer ljudi, povučeni svakodnevnom rutinom izgube smisao onog što rade. A kažem, ja sam na vrlo težak način naučila cijeniti najjednostavnije stvari u životu.

A i uostalom, nikog NE tjeram da se dopisuje sa mnom. Tu smo da pričamo, rješavamo i odlučujemo. :)

Citat:
Citajuci pojedince sam stekao dojam "ja nisam gledala taj Festival, nisam znala ni da je bio, nisam cula ni jednu pesmu, al' ja mislim da je to bezveze i da nemate pojma".

Pošto si napisao sve u ženskom rodu, pp da je bilo upućeno meni.
Nigdje nisam omalovažila nečiji rad.

Ti, ako želiš biti pasivan, samo izvoli.

PozZz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 14:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
prasica je napisao:
@tomasd

Nisam muzičar.Ali me i ne poznaješ. :)

Mozda i ne ali te sigurno znam iz vidjenja jer sam stekao dojam da si na neki nacin povezana sa Jedinstvom koga poznajem...

Ne mislim da pametujes.Mislim da si dobronamjerna.

Ove stvari nas bole upravo zato sto se muzikom ne bavimo samo iz koristi.Da smo se htjeli obogatiti na muzici zna se sta bi radili...

Stvari su lose i tu mi malo sta mozemo.Narodu ovdje izgleda uopste nije bitan kvalitet vec spika,veze,jaranluk.Sve najljepse socijalne "vrline" proizisle iz pada vrijednosti,opsteg trijumfa primitivizma i kompleksa malog grada.Ona tiha bolest koja ne izgleda opasno ali sigurno ubija.

Bojim se da stvari malo drugacije izgledaju kad si aktivni ucesnik(ovo valjda nije pleonazam).Ponekad se i smisao svega dovede u pitanje.
Nije bitno ni muzicko obrazovanje.I bez takvog obrazovanja mozes biti izuzetan muzicar.Ljudi jednostavno... ...ne znam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tomasd je napisao:

Narodu ovdje izgleda uopste nije bitan kvalitet vec spika,veze,jaranluk.Sve najljepse socijalne "vrline" proizisle iz pada vrijednosti,opsteg trijumfa primitivizma i kompleksa malog grada.
Ona tiha bolest koja ne izgleda opasno ali sigurno ubija.

Потписујем!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]