Neka, neka treba malo...
Pa ovo je sigurno nesto najbolje sto imamo u ovoj nazovi drzavi.
Mladen je sigurno najkompaktniji, i zasluzeno dobio to priznanje i nagradu. Znam koliko je truda ulozio u to, i koliko jos odlicnih radova izma iza toga. E da, u subotu je konacno izasao iz kasarne (kampusa), nakon 9. mjeseci "sluzenja umjetnosti":)
Sandrini radovi veoma dobri, jednostavni i cisti...a i sam odabir medija igra znacajnu ulogu, ona platna,tkanje, cipke, milje, goblen asocira na zenu i njen mukotrpan rad.
Da je uradjeno u crtezu,slikano ili nekoj drugoj tehnici ne bi imalo tu tezinu.
Leila takodje veoma dobra, grafike su joj odlicne, priznajem da je tekst napravio malu konfuziju, treba dosta strpljenja ali kada se sve procita (meni je trebalo sat vremena
) dodje to na svoje mjesto. Tekst je na neki nacin sastavni dio rada, tj. njen rad se sastoji iz 2 elementa
grafike i
teksta.
Eee sada Ibro, Ibrica.
Sta reci, ideja zanimljiva...citanje francuske poezije a ne poznavati francuski. On je to fino obrazlozio u katalogu sta je htio reci sa tim.
Medjutim izgleda da je veoma sujetan, tesko mu je palo to sto nije pobjedio, cak je jedva i dosao na proglasenje. Mladenu je cak za poklon donjeo zvono (zvono za stoku) kao provokaciju
od cega je ovaj oberucke prihvatio i na kraju napravi rad od njega
Nazvao ga "Ibrini zvono" i izlagace ga sljedece god. zajedno sa ostalim radovima u Sarajevu
Sujeta ce uvijek pratiti umjetnika...