banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2010, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Popokatepetl je napisao:
Taman da pošaljem, kad vidim da je Tupko napisao post. Skontao sam šta Musko_bre hoće da kaže, ali ti ga baš ono cjepidlačiš, ko neko malo dijete koje nema pojma ni o čemu, i kome sve treba nacrtati. Da, baš misle da je klasična muzika kič.

Не знамо јер нису написали шта они мисле да је кич и шунд :lol:

Овако би се могло протмачити да се само организатори Демофеста боре против кича и шунда и да можда једино они који наступају нису кич и шунд.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
le_papillon je napisao:
HugoLina je napisao:
Prvi su poceli, spominjanjem kica i sunda. :D
Otkud njima pravo da sve ostalo okarakterisu kao takvo?

Meni je Demofest kao ideja super, ne svidjaju mi se neke druge stvari i ne svidja mi se DFK i ljudi koji tamo obitvaju.

Ali otkud sad tebi da je sve drugo okarakterisano kao kič i šund? :) E ovaj dio priče meni nikako nije jasan, ali nikako.

Uvodni post ove teme porucuje da oni pozivaju istomisljenike da dodju, da se prijave DF, da se zajedno bore protiv kica i sunda.
Neki ucesnici su vec dali neke odgovore kako to zvuci i da time sve ostalo, cega nema na DF, bacaju u taj kic&sund kos.
Sto znaci da na DF neces slusati izvodjace Pop, Rap, R'n'B, Etno, orijentalne muzike... da nabrajam dalje?
To nije muzika vredna DF-a?

Elvis Presley je napisao:
A gdje to pise da je sve ostalo kic i sund?
Recenica je sasvim na mjestu. Uostalom, to i jeste neka vrsta borbe za odredjeni vid subkulture kada se uzme u obzir broj klubova u kojim se pusta domaca zabavna muzika (necu je nazivati "narodnjaci" ali svi znamo na sta se misli) i broj klubova sa tim alternativnijim programom, a DFK je mozda i jedini klub te vrste, mozda jos pomenuti i City pub.

Sto se tice toga sta je DF postigao, suvisno je raspravljati. Ko je bio ta 4 dana prosle godine na Kastelu vidio bi da je to licilo na jedan ozbiljan i uspjesan festival.

Sta su oni mislili tom izjavom i ko im pise ovakve teme na forumu, ja ne znam, ali to je ipak marketinska agencija, ako oni ne paze na koncept i izrazavanje u najavama, ne znam sta bi rekla. :D

Ne znam sta ko ima da se bori protiv bilo kakve muzike, pa makar to bio i turbo folk?
Hoce li DF ili Exit ili bilo koji drugi festival okrenuti poklonike Grand i Renome produkcije na svoju stranu?
Mislim da nece.

Ti ocito ne znas da ima jos kafana/klubova u gradu u kojima se ne pustaju narodnjaci. :D
DFK i City Pub ne mozes porediti. U City Pub cesto odem, sa drustvom koje izlazi tamo i osecam se super, otisla u patikama ili u elegantnom kompleticu. Ljudi su opusteni, slusas ok muziku i pijes pivo. :)
Totalno opustena atmosfera.

DFK je mesavina alternativaca, raznih vrsta i urbanih snobova(c)-lol. Najslicnije HKC-u.

Na DF sam bila prosle godine, na dve veceri i ici cu i ove godine ako budem tu u vreme odrzavanja, ako mi bude interesantno nesto u revijalnom delu.
Takmicarima zelim svu srecu, ali nemam bas zelju da se guram u masi i slusam ih, vec cu ih slusati sa druge strane zida, na travi, uz pivo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Demofest je započeo dobru stvar. Ako još nije postignuto ono što oni kažu da žele postići, treba razumjeti da nije sve u njihovim rukama. A tu se vraćamo da gomilu problema o kojima se već pisao hiljadu puta.

DFK je super samim tim što postoji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
HugoLina je napisao:
le_papillon je napisao:
HugoLina je napisao:
Prvi su poceli, spominjanjem kica i sunda. :D
Otkud njima pravo da sve ostalo okarakterisu kao takvo?

Meni je Demofest kao ideja super, ne svidjaju mi se neke druge stvari i ne svidja mi se DFK i ljudi koji tamo obitvaju.

Ali otkud sad tebi da je sve drugo okarakterisano kao kič i šund? :) E ovaj dio priče meni nikako nije jasan, ali nikako.

Uvodni post ove teme porucuje da oni pozivaju istomisljenike da dodju, da se prijave DF, da se zajedno bore protiv kica i sunda.
Neki ucesnici su vec dali neke odgovore kako to zvuci i da time sve ostalo, cega nema na DF, bacaju u taj kic&sund kos.
Sto znaci da na DF neces slusati izvodjace Pop, Rap, R'n'B, Etno, orijentalne muzike... da nabrajam dalje?

A gdje to pise da je sve ostalo kic i sund?
Recenica je sasvim na mjestu. Uostalom, to i jeste neka vrsta borbe za odredjeni vid subkulture kada se uzme u obzir broj klubova u kojim se pusta domaca zabavna muzika (necu je nazivati "narodnjaci" ali svi znamo na sta se misli) i broj klubova sa tim alternativnijim programom, a DFK je mozda i jedini klub te vrste, mozda jos pomenuti i City pub.

Sto se tice toga sta je DF postigao, suvisno je raspravljati. Ko je bio ta 4 dana prosle godine na Kastelu vidio bi da je to licilo na jedan ozbiljan i uspjesan festival.

Sta su oni mislili tom izjavom i ko im pise ovakve teme na forumu, ja ne znam, ali to je ipak marketinska agencija, ako oni ne paze na koncept i izrazavanje u najavama, ne znam sta bi rekla. :D

Ne znam sta ko ima da se bori protiv bilo kakve muzike, pa makar to bio i turbo folk?
Hoce li DF ili Exit ili bilo koji drugi festival okrenuti poklonike Grand i Renome produkcije na svoju stranu?
Mislim da nece.

Ti ocito ne znas da ima jos kafana/klubova u gradu u kojima se ne pustaju narodnjaci. :D
DFK i City Pub ne mozes porediti. U City Pub cesto odem, sa drustvom koje izlazi tamo i osecam se super, otisla u patikama ili u elegantnom kompleticu. Ljudi su opusteni, slusas ok muziku i pijes pivo. :)
Totalno opustena atmosfera.

DFK je mesavina alternativaca, raznih vrsta i urbanih snobova(c)-lol. Najslicnije HKC-u.

Na DF sam bila prosle godine, na dve veceri i ici cu i ove godine ako budem tu u vreme odrzavanja, ako mi bude interesantno nesto u revijalnom delu.
Takmicarima zelim svu srecu, ali nemam bas zelju da se guram u masi i slusam ih, vec cu ih slusati sa druge strane zida, na travi, uz pivo. :lol:

Potpis svega što je napisala 'ugoLina.

I još da dodam da i mene stvarno čude pojedini tekstovi/izjave osoba iz Demofesta kada znamo da je marketinška firma iza njih.
Meni je to čudno. Za jednu marketinšku agenciju da im radnici plasiraju takve rečenice.

Prošle godine je bio super festival, možda najbolji muzički "event" :lol: u Banja LuKi u 2009. Bio sam i vjerovatno ću ići i ove godine.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ja cuo da ove godine dolaze Soulfly i The Prodigy :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
HugoLina je napisao:

Postoji i zvanična stranica Demofesta, i kad se tamo ode, vidi se da u uslovima konkursa stoji sljedeće:

''Pravo učešća na konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop ili R'N'B muzike i pripadajućih muzičkih žanrova.''

Opet kažem, smiješno mi je što neki diskutanti namjerno furaju taj naivni stav ''mi ništa ne znamo pa nam morate nacrtati'', ne znam iz kog razloga. Demofestovci nisu nikog svrstali ni u kakav koš, jedino je zamjerka Musko_bre bila na mjestu, trebalo je da imenuju taj kič. S obzirom da je muzika u pitanju, za mene nema sumnje da su mislili na turbofolk, jer je to jedina muzika koju smatram stopostotnim kičom. Ako se nekome ta kvalifikacija ne sviđa, onda njemu Demofest vjerovatno nije ni namijenjen.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 11:27
Ne stigoh ranije objaviti se po ovom pitanju. Elem, neću komentarisati sve i svašta ovdje napisano, slobodna zemlja, svako ima pravo na svoje mišljenje, drago mi je da svi prate rad i festivala i kluba.

Samo ću se osvrnuti na posljednju rečenicu. Uopšte ne piše da se organizatori bore protiv šunda i kiča već da pružaju priliku regionalnim demo bendovima da to urade. Definicija šunda i kiča, ako se uzme u obzir da je muzički festival u pitanju, kao takva ne postoji. Kad kažete kič na šta prvo pomislite? Na sve razne shoVove i parade? Sigurno ne na klasičnu muziku koja nema baš ništa kičasto u sebi.

U suštini, najzanimljivije je to koliko se rasprave povelo oko jedne rečenice?! Demofest želi da otvori i neka druga vrata, pruži priliku nevjerovatno (ali bukvalno) velikom broju bendova iz regije da pokušaju da se probiju do potencijalnih konzumenata njihove muzike. Niko se tu ne trudi biti ni mecena, ni Bogom dan, ni revolucionar. Mi samo otvaramo mogućnost da se nešto na muzičkom nebu promjeni. Ili bar pokušavamo.

Hvala za komentare, svakako ćemo ih uvažiti. Važno je da je informacija o konkursu našla svoje mjesto u vašim svjetovima i ako znate za nekoga ko bi se mogao prijaviti prenesite mu informaciju o nagradama i samom konkursu.

Još jednom, hvala na odvojenom vremenu, vidimo se na Demofestu od 21. do 24. jula ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ja cu opet tjerati svoje i reci da je ta recenica na mjestu.
Jer postoji definicija kica i sunda. Kic i sund se veze za umjetnost ali za bilo koji vid umjetnosti definicija je ista. Tako da se muzicki Kic i sund ne mora vezati samo za narodnjake (koji jesu tipican primjer toga) vec na bilo koji vid muzicke umjetnosti koji spada u definiciju kica ili sunda.
Citiraj:

* Kič je rasprodaja ideala po sniženim cenama.
* Kič, to je loša roba.
* Kič je slabost umetnika, estetska stranputica.
* Kič je zasnovan na potrošačkoj civilizaciji koja proizvodi da bi trošila i troši da bi proizvodila.
* Kič se u stvari ne može pojaviti niti napredovati ako ne postoji kič-čovek, ljubitelj kiča koji je pripremljen da ga pribavi i da za njega veoma dobro plati.
* Kič je laž koja želi da se dopadne.

Da je u recenici stajalo "narodnjaci" ili "turbo folk", onda se moglo reci otkud njima pravo da prozivaju samo turbo folk i slicno.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Svi znamo šta je kič i šund. Zašto se ljudi prave budale to mi nikad neće biti jasno.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zna li se koji bendovi dolaze nakon demo-bendova?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Zna li se koji bendovi dolaze nakon demo-bendova?

Mara i derventske lole su jedni od headlinera prve večeri (jerbo nijesu šund) :lol:
I tamo neki stranjski bend. :D

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 27 Apr 2010, 16:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 11:27
I ove godine očekuju nas četiri svjetski popularna benda koja će žanrovski biti kompatibilni sa prošlogodišnjim pobjednicima.

I da, kad smo kod pobjednika, Prophagandin spot će se vrlo uskoro pojaviti na MTV-u, gore pomenutom.

Album je u fazi produkcije CDova.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
U redu, svi znamo sta je kic i sund.

Da li je koncert Vlade Georgieva borba protiv kulture kica i sunda? Da li je izlozba slika sa koncerta No Smoking Orchestra borba protiv kica i sunda? Da li je maraton na dan oslobodjenja Bl borba protiv kica i sunda? Da li je onaj filmski festival borba protiv kica i sunda?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
DFK i City Pub ne mozes porediti.

Kafana, da. Klubova, ne.
Navedi mi neki klub pored ova 2 u kojem se pusta alternativna muzika i u kojem se odrzavaju svirke tog tipa.

Ne znam sta je sa Irish pubom, mozda bi se on mogao svrstati tu, Eventualno Castra, ali klub je klub, u Castru mozes otici i po danu, bitan je nocni klub.

I zasto ne mozes porediti City pub i DFK?
Jedina razlika je sto je DFK orijentisan prema zivim svirkama i drugim manifestacijama. Ako bi poredili jednu noc, kada DJ pusta muziku u DFK i City Pubu, razlike neke vece nema.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

Postoji i zvanična stranica Demofesta, i kad se tamo ode, vidi se da u uslovima konkursa stoji sljedeće:

''Pravo učešća na konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop ili R'N'B muzike i pripadajućih muzičkih žanrova.''

Opet kažem, smiješno mi je što neki diskutanti namjerno furaju taj naivni stav ''mi ništa ne znamo pa nam morate nacrtati'', ne znam iz kog razloga. Demofestovci nisu nikog svrstali ni u kakav koš, jedino je zamjerka Musko_bre bila na mjestu, trebalo je da imenuju taj kič. S obzirom da je muzika u pitanju, za mene nema sumnje da su mislili na turbofolk, jer je to jedina muzika koju smatram stopostotnim kičom. Ako se nekome ta kvalifikacija ne sviđa, onda njemu Demofest vjerovatno nije ni namijenjen.

Neki diskutanti vole ici u krajnosti i biti banalni radi postizanja dramaticnog efekta na temi. Slika

Koliko je bendova odabrano za takmicenje, na prethodna 2 festivala, a koji nisu rock, metal, eventualno drum'n'bass?
Sta se slusa u DFK?
Svakome je iole jasno sta DF i DFK promovisu.
Nemam nista protiv, mogu organizovati kakav god zele festival i kakav god klub otvoriti.
Moj je izbor hocu li ici nekuda ili ne, niko me ne sili.

Ono sto mene iritira je taj bezobrazni stav, neko kategorisanje, to navodno izdizanje iznad svega (a nigde ne navode iznad cega), a verujem i vecinu ljudi.

I sta ako neko voli slusati Mileta Kitica a voli i Tanker? Njemu nije namenjen DF? Opet neko svrstavanje ljudi koji su dovoljno dobri za DF i onih koji nisu.
Ko su ti kojima DF nije ni namenjen? Po cemu ih izdvajas, po tome sto slusaju nesto sto ti nazivas turbofolkom?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jedina razlika je sto je DFK orijentisan prema zivim svirkama i drugim manifestacijama. Ako bi poredili jednu noc, kada DJ pusta muziku u DFK i City Pubu, razlike neke vece nema.

I te kako ima razlike.
Ako bi radili domaći džokeji, onda bi se definitvno odlučiJo za City Pub.
Ima razlike. Velike. I mislim da je HugoLina dobro opisala razliku u jednom od svojih prethodnih postova na ovoj temi.
Evo tog posta: viewtopic.php?p=1048616#p1048616

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
U redu, svi znamo sta je kic i sund.

Da li je koncert Vlade Georgieva borba protiv kulture kica i sunda? Da li je izlozba slika sa koncerta No Smoking Orchestra borba protiv kica i sunda? Da li je maraton na dan oslobodjenja Bl borba protiv kica i sunda? Da li je onaj filmski festival borba protiv kica i sunda?

Ja samo govorim da ta recenica nije napisana u kontekstu u kojem mislite ti i Hugolina i ostali. I ja licno bih radije izostavio tu recenicu, mozda i zvuci malo precijenjeno, ali bi se mogla povuci neka simbolicna paralela sa tom borbom protiv kica i sunda sa DF jer je DF stvarno jedini vazniji dogadaj koji je vezan za alternativnu muziku u gradu. I mislim da su zbog toga napisali tu recenicu, a ne da bi se uzdigli iznad nekoga ili diskriminisali nekoga ili nesto.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto ce reci, ako se oblacis kao Kasandra i pevas kao Stoja, nemas sta traziti na DF? :lol:
Posteno.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:

I te kako ima razlike.
Ako bi radili domaći džokeji, onda bi se definitvno odlučiJo za City Pub.
Ima razlike. Velike. I mislim da je HugoLina dobro opisala razliku u jednom od svojih prethodnih postova na ovoj temi.
Evo tog posta: viewtopic.php?p=1048616#p1048616

Koliko sam ja vidio, Hugolinina razlika je u tome sto u DFK idu snobovi i oni koji su "iznad" ostalih.
Ovo je jedan subjektivni utisak, a ne neko cinjenicno stanje. Uostalom, ne vidim po cemu su to ljudi koji idu u DFK snobovi...
A ova razlika u atmosferi...U City pubu je opustena atmosfera a u DFK nije??? :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Sto ce reci, ako se oblacis kao Kasandra i pevas kao Stoja, nemas sta traziti na DF? :lol:
Posteno.

Možda se ja nekom oblačim kao KAsandra... :lol:
Ma ovo je glupa rasprava i svemu ovom se vidi koliko je Bl selo.
Treba biti klubova/lokala za sve. I zašto ovi kojima se to ne sviđa moraju da pljuju po tom. Ne morate ići i to je to.
Meni je ok lokal. Cuga je malo skupa, al šta sad. Kontam da je i u Kruni skupo. I nemam ništ protiv Krune i Kristala, nek ide kome se sviđa.
A što se tiče DemoFesta, e to maksimalno podržavam. Jedino mi je žao što se ne plaća upad jer kontam da bi bili u mogućnosti da još bolje ostvare ono što su naumili. I da ne bude samo Nektar pivo jebote.... Ok oni su sponzori, al ja koja ne pijem pivo treba da budem praznih šaka cijelo veče ili da cugam na travi ispred.... Nije fer... :iconbiggrin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]