le_papillon je napisao:
HugoLina je napisao:
Prvi su poceli, spominjanjem kica i sunda.

Otkud njima pravo da sve ostalo okarakterisu kao takvo?
Meni je Demofest kao ideja super, ne svidjaju mi se neke druge stvari i ne svidja mi se DFK i ljudi koji tamo obitvaju.
Ali otkud sad tebi da je
sve drugo okarakterisano kao kič i šund?

E ovaj dio priče meni nikako nije jasan, ali nikako.
Uvodni post ove teme porucuje da oni pozivaju istomisljenike da dodju, da se prijave DF, da se zajedno bore protiv kica i sunda.
Neki ucesnici su vec dali neke odgovore kako to zvuci i da time sve ostalo, cega nema na DF, bacaju u taj kic&sund kos.
Sto znaci da na DF neces slusati izvodjace Pop, Rap, R'n'B, Etno, orijentalne muzike... da nabrajam dalje?
To nije muzika vredna DF-a?
Elvis Presley je napisao:
A gdje to pise da je sve ostalo kic i sund?
Recenica je sasvim na mjestu. Uostalom, to i jeste neka vrsta borbe za odredjeni vid subkulture kada se uzme u obzir broj klubova u kojim se pusta domaca zabavna muzika (necu je nazivati "narodnjaci" ali svi znamo na sta se misli) i broj klubova sa tim alternativnijim programom, a DFK je mozda i jedini klub te vrste, mozda jos pomenuti i City pub.
Sto se tice toga sta je DF postigao, suvisno je raspravljati. Ko je bio ta 4 dana prosle godine na Kastelu vidio bi da je to licilo na jedan ozbiljan i uspjesan festival.
Sta su oni mislili tom izjavom i ko im pise ovakve teme na forumu, ja ne znam, ali to je ipak marketinska agencija, ako oni ne paze na koncept i izrazavanje u najavama, ne znam sta bi rekla.

Ne znam sta ko ima da se bori protiv bilo kakve muzike, pa makar to bio i turbo folk?
Hoce li DF ili Exit ili bilo koji drugi festival okrenuti poklonike Grand i Renome produkcije na svoju stranu?
Mislim da nece.
Ti ocito ne znas da ima jos kafana/klubova u gradu u kojima se ne pustaju narodnjaci.

DFK i City Pub ne mozes porediti. U City Pub cesto odem, sa drustvom koje izlazi tamo i osecam se super, otisla u patikama ili u elegantnom kompleticu. Ljudi su opusteni, slusas ok muziku i pijes pivo.

Totalno opustena atmosfera.
DFK je mesavina alternativaca, raznih vrsta i urbanih snobova(c)-lol. Najslicnije HKC-u.
Na DF sam bila prosle godine, na dve veceri i ici cu i ove godine ako budem tu u vreme odrzavanja, ako mi bude interesantno nesto u revijalnom delu.
Takmicarima zelim svu srecu, ali nemam bas zelju da se guram u masi i slusam ih, vec cu ih slusati sa druge strane zida, na travi, uz pivo.